fbpx
Skip to main content
Bol u grlu

KRVNI UGRUŠAK! Ovo su neki od neočekivanih SIMPTOMA ozbiljnog PROBLEMA, reagujte na vreme!

Foto: Profimedia
Konsultujte se sa lekarom!

Postoji nekoliko simptoma koji mogu ukazati na to da krvni ugrušak pravi problem. Ukoliko osetite neki od njih i ukoliko je osećaj učestao, bilo bi dobro da se konsultujete sa lekrom.

Kratak dah

Ako ste odjednom shvatili da vam je vrlo teško da duboko udahnete, to može biti simptom krvnog ugruška u plućima, što se naziva plućna embolija.

 Učestalo kašljanje

Ako ponekad imate neočekivane napade suhog kašlja, kao i otežano disanje, povećanu brzinu otkucaja srca i bol u prsima, to bi moglo značiti da imate krvni ugrušak u plućima. Možda ćete takođe iskašljavati sluz i čak i krv.

prehlada
Foto: Profimedia

Bol u grudima

Ako osetite bol u prsima kad duboko dišete, to bi mogao biti jedan od simptoma plućne embolije. Bol u prsima obično je oštra, a lako možete misliti da imate srčani udar. Glavna razlika između njih je da uvek pogoršava disanje. U svakom slučaju, trebali biste nazvati hitnu odmah, jer posledice mogu postati kobne.

Pun MESEC u Vagi SUTRA donosi URAGAN! Pripremite se za OGROMNE promene, SLOMIĆE se ono što ste DUGO ČUVALI!

Pun MESEC u Vagi SUTRA donosi URAGAN! Pripremite se za OGROMNE promene, SLOMIĆE se ono što ste DUGO ČUVALI!

KONDILOMI SU ZNAK ZA UZBUNU! Odmah se OBRATI LEKARU ukoliko primetiš ove PROMENE na GENITALIJAMA!

KONDILOMI SU ZNAK ZA UZBUNU! Odmah se OBRATI LEKARU ukoliko primetiš ove PROMENE na GENITALIJAMA!

Jako crvenilo na nozi

Crvene ili tamne tačke na vašoj koži koje se bez razloga pojavljuju, mogu biti simptom krvnog ugruška u vašoj nozi. Takođe, možete osetiti toplinu na ovom području, čak i bolove dok istegnete prste prema gore.

 Bol u ruci ili nozi

Iako je obično potrebno imati nekoliko simptoma za dijagnosticiranje krvnog ugruška, nepogrešiv znak te ozbiljne bolesti koju možda imate je bol. Bolovi iz krvnog ugruška mogu se lako zameniti grčem mišića, ali takva vrsta boli češće nastaje kada hodate ili savijate noge prema gore.

Oteklina

Ako ste odjednom primetili da je jedan od vaših gležnjeva otečen, to može biti upozoravajući simptom krvnog ugruška. Ovo se stanje smatra hitnim slučajem, jer se ugrušak može osloboditi u bilo kojem trenutku i doći do jednog od vaših organa.

koža
koža
Foto: Profimedia

Crvene mrlje na koži

Jeste li primetili crvene pruge koje se iznenada pojavljuju duž vaših vena? Osećate li toplinu kad ih dodirete? To su upozoravajući znakovi i potrebna vam je hitna medicinska pomoć.

Povraćanje

Povraćanje može biti znak da ima krvni ugrušak u trbuhu. Ovo se stanje naziva mesenterijska ishemija, i obično je povezana s teškom boli u području abdomena. Ako creva ne dobivaju dovoljno krvi, takođe možete osetiti mučninu i čak imati krv u stolici.

Potpuno ili delimično slepilo

Gubitak vida smatra se hitnim slučajem, pogotovo ako imate takve dodatne simptome kao vrtoglavicu i probleme s održavanjem ravnoteže. Ako primetite neki od ovih znakova, posavetujte se s lekarom što je pre. 

 

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd