fbpx
Skip to main content
Lekar

ONKOLOG OTKRIO: Ove namirnice IZBEGAVAM radi zdravlja i fizičke kondicije, prave ogromnu štetu

Foto: Profimedia
Nisu dobre za organizam.

Onkolog je otkrio šta se nikada ne nalazi na njegovoj trpezi. Ove namirnice izbegava, kao bi izbegao upalne procese, zdravstvene probleme i nagomilavanje kilograma.


Bele patike sa minimalističkim detaljima hit leta pred nama

Bolovi, promena BOJE URINA, podočnjaci, bledilo: Telo ti šalje jasne SIGNALE, odmah REAGUJ

Bolovi, promena BOJE URINA, podočnjaci, bledilo: Telo ti šalje jasne SIGNALE, odmah REAGUJ

Beli hleb i prerađeni proizvodi od mesa su obično puni aditiva i nisu dobra opcija. Takođe, brza hrana je zabranjena, ukoliko želite da vam zdravlje bude na visokom nivou, složni su lekari.

Onkolog iz Denvera, dr. Robert LaPorte kaže da ne jede puno procesuiranog mesa i izbegava testenine. Kolače jede retko, jer su puni šećera.

hleb
hleb
Foto: Profimedia

- Ključ za pravilnu ishranu je izbegavanje svakodnevnih iskušenja - kaže profesor Mark Moris iz Los Anđelesa. Izbacivanje masnih i slatkih grickalica je ključno. Grickalice su pune loših masti, šećera, ali i aditiva, a svi oni zajedno loše utiču na organizam. Ako imate napade gladi, uradite što i on – pojedite malo tunjevine. One su pune vitamina i minerala, a zasitiće vas brzo.

- Crveno meso treba smanjiti i jesti jako retko, dok je ono prženo potpuno zabranjeno. Ono nije nimalo zdravo - naglašava dr Čarls Kas.

Koje namirnice se nalaze na listi poželjnih? Evo koju hranu preporučuju:

- Pazim na unos proteina i vlakana, pa se trudim da svakog dana pojedem do 5 voćki ili nekog povrća, verujem da su sveže namirnice odličan način prevencije od raznih bolesti - kaže dr. Džordan Berlin.

Onkolozi preporučuju i pojačan unos ribe, jer sadrže omega 3 masne kiseline koje su dokazano dobre za srce, creva i krvni sistem. Dr Majk dodaje i da je dobro jesti i dosta orašastih plodova, zbog sadržaja vlakana, omega 3 masnik kiselina i dobrih masnoća. Dobar izbor je i govedina.

meso
Foto: Profimedia

 

 

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd