fbpx
Skip to main content
Začin

Dodaj KAŠIČICU ovog ZAČINA u svako jelo, PUMPA IMUNITET, stimuliše JETRU, eliminiše masti!

Veoma je zdrav i dostupan!

Do sada ste sigurno bezbroj puta jeli ljute papričice. Ovo je tako reći nezaobilazan začin u našoj tradicionalnoj kuhinji. Ipak, možda niste znali da i koliko pozitivno utiče na zdravlje organizma kada je jedete presnu, ali i kao začin. 

Stimuliše proizvodnju mišićnih proteina

Kapsaicin izaziva pojačano lučenje hormona adrenalina. Kod zdrave osobe, kada se uzima 150 mg kapsaicina sat vremena pre bavljenja sportom, stopa sagorevanja masti tokom programa treninga značajno se povećva. Pošto je ova supstanca u stanju da stimuliše proizvodnju mišićnih proteina, ona aktivira rast mišićne mase.

Stimuliše jetru

Aktivna supstanca ljute paprike ima pozitivan uticaj na rad ćelija jetre tako što obnavljaju njihovu strukturu, ali i podstiče izbacivanje nakupljenih toksina.

"Čujem je kako se smeje..." 12 godina nakon TRAGIČNOG GUBITKA supruge, ne prestaje da OSEĆA njeno prisustvo!

"Čujem je kako se smeje..." 12 godina nakon TRAGIČNOG GUBITKA supruge, ne prestaje da OSEĆA njeno prisustvo!

Zovu je "PROLEĆNA INFUZIJA"! Ovo je NAJMOĆNIJA BILJKA koju imate u dvorištu, ČISTI JETRU, KOŽU, izbacuje višak soli!

Zovu je "PROLEĆNA INFUZIJA"! Ovo je NAJMOĆNIJA BILJKA koju imate u dvorištu, ČISTI JETRU, KOŽU, izbacuje višak soli!

Eliminiše masti i reguliše pritisak

Konzumiranje začinjene i ljute hrane smanjuje želju za slanom hranom, pa se tako javlja pojačano izlučivanje tečnosti iz tela, a na taj način se snižava i krvni pritisak. Redovnom upotrebom moguće je smanjiti i povišen 

Pozitivan uticaj na nervni sistem

Kapsaicin u organizmu deluje kao antioksidans, a on pomaže u sprečavanju oštećenja moždanih neurona.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Daje energiju

Dugotrajna upotreba kapsaicina može značajno da poveća ukupnu izdržljivost organizma Eksperiment je pokazao da konzumiranje ove paprike sagoreva veliku količinu masnih nsalaga i u brzava metabolizam.

Uticaj na crevnu mikrofloru

Ljuta paprika obnavlja sluznicu i mikrofloru digestivnog trakta tako što povećava broj dobrih bakterija koje imaju zaštitna svojstva, smanjuje upalne procese i poboljšava metabolizam.

Prevencija dijabetesa

Studija objavljena u American Journal of Clinical Nutrition, govori o tome da redovan unos čilija smanjuje potrebu organizma za lučenjem insulina kojim se smanjuje nivo šećera u krvi nakon obroka.

paprika
papričica
Foto: Profimedia

Odlične za imunitet

Jarkocrvena boja čili papričica svedoči o visokom sadržaju beta-karotena, ili pro-vitamina A. Samo nekoliko kašičica čilija dnevno daje telu ekstra doze vitamina C i A koje su bitne u prevenciji infekcija.

 

 

Vremenska prognoza
Slaba kiša
10 Beograd