fbpx
Skip to main content
kurje oko

Uklanja KURJE OKO u korenu: Ovu lekovitu BILJKU mnogi imaju na terasi, evo kako da je PRIMENITE

Foto: Youtube printscreen/ The Foot Scraper: DG Podiatrist
Rešite se ove neprijatnosti.

Kurje oko (clavus) je zadebljanje na koži koje obično nastaje na stopalu, u predelu malog i domalog prsta. Ima tvrdo središte koje podseća na vučije oko pa otuda i naziv kurje oko.

Predeli stopala na kojim se nalazi kurje oko je bolno na pritisak pa neprijatnost nastaje prilikom nošenja obuće jer dolazi do kontakta i trenja što izaziva bol. Takođe može nastati i na peti, drugim prstima i tabanu. Posle mnogo prirodnih metoda lečenja kurjeg oka izdvajamo jedan efikasan i vrlo jednostavan recept kojim ćete ukloniti kurje oči i žuljeve u roku od samo 1-3 dana.

NIJE LAKO BITI ŽENA! Ovo svaka dama mora da pročita 

NIJE LAKO BITI ŽENA! Ovo svaka dama mora da pročita 

Osećate se UMORNO i SLABO? Možda patite od NEDOSTATKA OVIH MINERALA, evo kako to može da utiče na vas!

Osećate se UMORNO i SLABO? Možda patite od NEDOSTATKA OVIH MINERALA, evo kako to može da utiče na vas!

stopala
stopala
Foto: Profimedia

Recept za uklanjanje kurjeg oka i žuljeva

Verovali ili ne, sve što je potrebno za ovaj recept je čuvarkuća i flaster. O čuvarkući već poznajemo mnoge blagodati jer smo u više navrata pisali o njoj. To je vrlo korisna biljka koja gotovo da ne zahtjeva nikakvu pažnju da bi rasla. Najčešće je nalazimo na stenama, zidovima ili kao domaće uzgajana, najčešće u loncima, na krovu kuće te u saksijama.

Potrebno je da uzmete jedan list čuvarkuće i skinite mu tanku kožicu koja ga okružuje sa jedne strane. Zatim listić stavite na kurje oko tako da strana koja je bez kožice ide na njega.

čuvarkuća
čuvarkuća
Foto: Profimedia

Zalepite flaster preko lista čuvarkuće i ostavite ceo dan, pa naveče zamenite sa novim listom i flasterom. Obavezno nosite noću ovaj flaster jer su tada noge van obuće i najveći je efekat upravo tada.

Za par dana, najčešće 3-4 kurje oko bi trebalo da nestane zajedno sa svojim korenom, a mesto gde je bio, popunit će zdravo tkivo. Ovo je stari i isprobani recept koji zaista daje rezultate za kratko vreme.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
31 Beograd