fbpx
Skip to main content
Žena drži vreće novca

PROGONIĆE VAS NOVAC: Uradite OVIH pet STVARI i privućićete OBILJE o kojem niste ni sanjali!

Foto: Profimedia
Veština koja će vam služiti.

Feng šui je drevna kineska veština koja tvrdi da pojedine aspekte života možete da unapredite ili upropastite rasporedom stvari u kući, odnosno rasporedom prostorija, položajem kuće.  Ako želite da ojačate svoju finansijsku situaciju,  izmenit ovo u svom životnom prostoru i pare će početi da pljušte. Bar tako tvrdi feng šui.

Ne koristite simbole vode u kući

- Cevi koje cure, znak su da vam novac izmiče iz ruke - kaže feng šui konsultant Karen Rouč Karter. Da biste pojačali svoj bankovni račun, obavezno treba da popravite sve pokvarene cevi u kući, ali i da se rešite sve vode koja duže vreme stagnira, na primer, da promenite vodu u vazama za cveće.

Najbolje bi bilo izbegavati izlaganje likovnih dela sa elementima vode - posebno u spavaćoj sobi, niti postavljati ogledala na mestima višim od vašeg nosa. Savetuje feng šui ekspert.

BLISKA OSOBA IZ VAŠEG OKRUŽENJA SE PORODILA? Evo KOJE stvari ne smete NIKAKO da radite!

NJIHOVA VERZIJA ŽURKE: Dok je Slađa kod frizera, evo šta rade tata i ćerkica Mila! (FOTO)

Unesite više biljaka

- Da biste prosperirali u životu, važno je da u svom domu kreirate živahan, zdrav i nadahnjujući prostor bez nereda - upozorava feng šui stručnjak Laura Benko. Nered smeta slobodnom protoku energije, zbog čega se ukućani ulenje.

Životnu snagu najbolje bi bilo ojačati biljkama i cvećem, ali i redovnim provetravanjem svih prostorija. Fontane su simbol novca i bogatstva pa ako imate prostora u dvorištu kuće i sredstava na raspolaganju, razmislite o ovom ukrasu.

DETE VAM JE GENIJE: Sedam stvari koje rade IZUZETNO inteligentna DECA, a PRVA nas uvek razneži!

NEOBIČNO OTKRIĆE: Troškovi venčanja su povezani sa RAZVODOM! 

Koristite boje bogatstva

Boja može imati veliki uticaj na vaše raspoloženje. Crvena se smatra vrlo moćnom bojom, pa ne čudi što slavne osobe hodaju upravo po tepisima ove boje kad idu na premijere filmova. Ako želite da privučete novac u svoj život stavite crvene dekoracije, kao i zelene i ljubičaste.

Međutim, postoji izuzetak. Ako ne podnosite crvenu, zelenu ili ljubičastu boju, one neće upaliti kao sredstvo za privlačenje novca u vaš život. Feng šui se ne ogleda samo u rasporedu predmeta, već i u skladnoj ravnoteži između vas i prostora u kojem boravite. 

Pogledajte zbog čega je najpopularnije ime na svetu za devojčice - SOFIJA!

OVO VAM UNIŠTAVA ODEĆU: Evo zašto vam se garderoba brzo CEPA i gubi intenzitet BOJE!

Čista kuhinja

- Vaša je kuhinja direktno povezana sa vašom mogućnošću da privlačite novac - kaže feng šui konsultant Suzan Mecger. Važno je održavati sudoperu i frižider organizovanim.

Šporet mora biti čist, a svaka ringla treba pravilno da radi. Na kraju, ako želite da pojačate svoju finansijsku situaciju, pobrinite se da sto za ručavanje uvek bude besprekorno čist.

NAJEMOTIVNIJI BEBIRON: Mama mu je pevušila pesmicu, a onda se mališa načisto raznežio... (VIDEO)

Rešite se starih stvari

Da biste zaradili novac, nekad morate da se oslobodite starih stvari koje nikada ne koristite. Na primer, sigurno u nekim kutijama čuvate stare daljinske upravljače, odeću u koju više ne možete da uđete i slične predmete koji ne služe nikome.

Ako nešto ne koristite, verovatno vam to nije ni važno, niti vam je potrebno. Oslobodite tako prostor u kući koji će vam omogućiti ulaz nove energije i doneće vam prosperitet.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd