fbpx
Skip to main content
trudnica

DEČAK ILI DEVOJČICA? Ove metode i verovanja na ZABAVAN NAČIN otkrivaju pol bebe

Foto: Profimedia
Metode i verovanja za predviđanje pola bebe su brojna. Poput burme i lanca, test sa sodom bikarbonom i drugi. Ove metode i verovanja na zabavan način otkrivaju pol bebe i svrha ovoga prvenstveno i jeste zabava.

Od momenta kada roditelji saznaju za trudnoću, najbitnije im je da sve u redu i da je beba zdrava. Svakako pol bebe je nešto o čemu većina razmišlja i raduje se saznanju istog. Postoje brojne zabavne metode i verovanja uz pomoć kojih možete otkriti pol bebe u kućnim uslovima.

Zapamtite da su ove metode za zabavu i da su šanse da pogode pola-pola.

Uklanja KURJE OKO u korenu: Ovu lekovitu BILJKU mnogi imaju na terasi, evo kako da je PRIMENITE

Uklanja KURJE OKO u korenu: Ovu lekovitu BILJKU mnogi imaju na terasi, evo kako da je PRIMENITE

IZGORELA JOJ KOŽA: Zbog onoga što je uradila PRE SUNČANJA devojka završila U BOLNICI, sada UPOZORAVA ostale

IZGORELA JOJ KOŽA: Zbog onoga što je uradila PRE SUNČANJA devojka završila U BOLNICI, sada UPOZORAVA ostale

Ramzi metoda

Za ovu metodu dosta mama tvrdi da je tačna. Ako imate neki najraniji ultrazvuk, možete videti na kojoj strani se razvija vaša beba. Beba sa leve strane znači devojčica, sa desne strane dečak. Ovo važi za transvaginalni ultrazvuk. Ako je ultrazvuk rađen abdominalno onda je obrnuto.

Bubuljice

Po nekim pričama starih, kaže se da mame koje čekaju devojčice imaju dosta akni, jer im curica krade lepotu. Da li je kod vas tako?

Crna linija na stomaku

Neke mame u trudnoći dobijaju crnu liniju na sredini stomaka. Ako je linija i iznad i ispod pupka, onda je dečak, a ako je samo do pupka, radi se o devojčici.

Trudna
Foto: Profimedia/ilustracija

Soda bikarbona i urin

Ova metoda nije baš zabavna, ali kažu da pogađa. Naime, potrebno je da sa Vašim urinom pomešate dve kašike sode bikarbone. Ako smesa peni, pojavljuju se balončići, dečak je. Ako sve stoji mirno i ništa se ne dešava, u pitanju je devojčica.

Slano i slatko

Starinska verovanja kažu da mame koje nose dečake imaju potrebu za slanišima, a mame devojčica za slatkišima.

krompir
krompir
Foto: Profimedia

Test sa burmom

Zakačite burmu za neki duži lančić i stavite je na svoj stomak. Ako se burma okreće dečak je, ako se burma pomera levo desno ili gore dole, devojčica je.

 

Vremenska prognoza
Slaba kiša
10 Beograd