fbpx
Skip to main content
beba

"LENJA SAM I NIJE ME SRAMOTA!" Ženu optužili da je LOŠA MAJKA, jer bebe idu na spavanje kada žele, a šestogodišnja devojčica čisti i sprema!

Foto: Instagram printscreen/twentytinytoesblog
Ne uznemiravaju je osude.

Majka troje dece, Amanda Melrouz (41), često je na udaru negativnih komentara zbog svog opuštenog pristupa roditeljstvu, međutim, odlučila je da im stane na kraj snimivši video za svoj Jutjub kanal pod nazivom "Ja sam lenja mama i nije me sramota".

U istom videu objasnila je zašto je odlučila da prihvati majčinstvo bez pomoći, što često znači dopuštanje svojoj deci da rade šta god žele, piše "San".

- Sad kada moja najstarija ćerka ima 6 i po godina, učim je da priprema sebi hranu, a ako napravi nered, trebalo bi sama i da ga počisti. Mi smo porodica, tim. Ne mora mama da brine o celoj porodici. Očekujem da će mi i blizanci, koji sada imaju 18 meseci, pomagati kada porastu. Pejton mi pomaže oko posuđa i veša, pripreme jednostavnih obroka i odlaganja namirnica – ispričala je Amanda.

Za razliku od većine mama, u Amandinoj kući ne postoji raspored – deca se bude i odlaze na spavanje kada to požele i jedu kada su gladna. Ako se bebe probude tokom noći, ona se ne trudi da ih umiri i uspava, već ih samo pusti da nastave da se igraju.

- Nema komplikovanog sistema nagrađivanja, nema kazni niti odvođenja na nošu kada bi trebalo da idu, pa da se naviknu - ništa od toga - naglašava Amanda. Osim toga, ne učestvuje u obrazovanju svoje ćerke na formalan način, već je, umesto da uči sa njom, odvede u muzej na primer.

- Razmišljam o regularnoj školi, ustajanju u određeno vreme, pripremanju dece za školu, odvoženju tamo. Zatim, trebalo bi da budem sigurna da su uradili domaći i da idem na roditeljske sastanke. To su samo načini da vam škola oduzme život, a ja ne želim to da radim. Pretpostavljam da sam samo lenja da bih se uključila u sve što škola zahteva - kaže majka.

Razlog zbog kojeg je Amanda popularna na društvenim mrežama jeste video u kojem se njene bebe tuku, a ona se nije umešala i pokušala da ih zaustavi. Ljudi su odmah krenuli negativno da komentarišu, a Amanda smatra da bi trebalo pustiti decu da sama reše svoje probleme, ukoliko ne postoji rizik od povrede ili opasnosti.

- Ne mešam se, ako se svađaju, dozvoljavam im da sami to reše. Ne zabavljam svoju ćerku, naravno, provodim vreme sa njom i igram se, ali ako radim nešto drugo po kući, očekujem da sama smisli kako da se zabavi. To možda uključuje buljenje u ekran, što je u redu, ali ne uvek. Neverovatno je koliko deca sposobna i kreativna mogu da budu, kada odstupite od restriktivnih pravila – zaključuje majka.

 

 

Vremenska prognoza
Clear sky
31 Beograd