fbpx
Skip to main content
Uređenje kuće`

Ove stvari ODMAH izbacite iz kuće!

Foto: Profimedia
Poslušajte savet.

Drevna kineska veština, Feng Šui, uči nas da u našem okruženju uvek vlada pozitivna energija, posebno u našem domu. Ono što je najbitnije da znate, svoje okruženje nikada nemojte opterećivati nepotrebnim stvarima.

Pored toga, važno je pravilno pozicioniranje svetla, nameštaja, odabir boja zavisno od namene prostorije, sve u cilju pravilnog protoka energije.

ON JE BOND, DŽEJMS BOND i dobio je honorar od koga vam neće biti dobro!

Neke stvari jednostavno se smatraju lošim, one dozivaju negativnu energiju, crpe pozitivnu i potrebno je što pre ih se osloboditi.

Cveće u vazi
Foto: Profimedia

1. Suvo, veštačko i uvelo cveće

Feng shui tradicija smatra da je držanje suvog cveća ili uvelih biljki nedopustivo, jer biljke simbolizuju rast i prosperitet, a to svakako ne možemo da vidimo na osušenom cveću ili biljkama. Ovo uključuje i porpuri, koji mnogi koriste kao osveživač prostora. Ukoliko volite cveće, nabavite novi buket ili saksiju, jer vam stari predstavlja stagnirajuću energiju, koja vas usporava i unazađuje. Neka vaše cveće bude nadomak vrata, kako bi pozitivna energija naišla na pojačanje tokom svoje cirkulacije.

DA LI STE ZAINTERESOVANI? Na PRODAJU drevni grčki grad!

Slomljeni iPhone
Foto: Profimedia

2. Nefunkcionalni aparati

Stručnjaci za feng shui smatraju da elektronske naprave predstavljaju snagu i moć. Slomljeni, nefunkcionalni aparati ili elektronika s vremenom će se manifestovati u vašem životu u obliku zdravstvenih problema, propale veze ili gadne situacije na poslu. Ili popravite tu tehniku ili je bacite.

RUSKI SUPERMEN! Jedva ostao živ, ali je spasio 30 ljudi! (FOTO i VIDEO)

3. Stvari kojima je istekao rok trajanja

Rok trajanja namirnica i lekova je bitna stavka u Feng shui konceptu. Hrana se posmatra kao sposobnost pojedinca da daje i prima ljubav, te ukoliko je vaš frižider prepun hrane koja više nije upotrebljiva, rizikujete da poljuljate mir i stabilnost voljenih osoba. Takođe, nakon što očistite frižider, osetićete mir i spokoj. Lekovi i kozmetika kojima je istekao rok ne samo da štete zdravlju, već donose opasnost. Opuštanje i relaksacija su nemogući ako je vaš dom zatrpan starim i neupotrebljivim preparatima za negu, kao i lekovima bilo koje vrste.

dečje uspomene
Foto: Profimedia

Bivšoj ženi je poslao 7.648 poruka! Na sudu je morao da objasni kako je pisao 190 poruka dnevno!

4. Specifične fotografije

Za kraj smo ostavili fotografije. One imaju jak uticaj na našu podsvest i sadrže energiju čiji intenzitet nije zanemarljiv. Zato je važno da ne čuvate fotografije svojih bivših partnera, čak iako ste ostali dobri prijatelji. Posebno je opasno da ih držite na vidljivim mestima. Ne morate da se otarasite fotografija, već ih odložite u ostavu ili neki kutak koji nije istaknut u vašem domu.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd