fbpx
Skip to main content
Saša Popović

Saša Popović prijavio da je zaradio MANJE od HILJADU EVRA za godinu dana - Platio POREZ 15.000 DINARA?!

Foto: Youtube Printscreen/Zvezde Granda
Zaradio znatno manje nego prethodne godine!

Saša Popović u 2020. godini zaradio je navodno svega 114.000 dinara, što je manje od hiljadu evra, a porez na prihod koji je državi platio iznosi 15.000 dinara, prenosi "Kurir".

Prema zvaničnim podacima koje je doskorašnji suvlasnik Grand produkcije prikazao kroz poslovanje svoje firme "Popović entertaiment & consulting Beograd", u protekloj godini zaradio je znatno manje nego u 2019.

Tada je prihodovao čak 2.626.000 dinara, od čega je platio porez 271.000 i njemu je ostalo neto 2.355.000, odnosno oko 20 hiljada evra.

"PRVI PUT SAM BAKA" Ilda Šaulić ne krije ODUŠEVLJENJE svojom novom životnom ulogom "Prelepo, presrećno..."

"PRVI PUT SAM BAKA" Ilda Šaulić ne krije ODUŠEVLJENJE svojom novom životnom ulogom "Prelepo, presrećno..."

AU, KAKAV BLAM! Sanja Vučić PRETERALA SA FOTOŠOPOM? Okačila fotku, a onda objavljena slika BEZ DORAĐIVANJA

AU, KAKAV BLAM! Sanja Vučić PRETERALA SA FOTOŠOPOM? Okačila fotku, a onda objavljena slika BEZ DORAĐIVANJA

PRAVA ZVER! SLAVICE, ISPALE TI GAĆICE! Pevačica pokazala PREVIŠE - bez brushaltera i u miniću

PRAVA ZVER! SLAVICE, ISPALE TI GAĆICE! Pevačica pokazala PREVIŠE - bez brushaltera i u miniću

U javnosti se često pominje cifra od 25.000 evra koju on mesečno dobija kao platu od "Granda" jer je i dalje na čelu muzičkog takmičenja "Zvezde Granda". Međutim, nije moguće pronaći podatke o tome jer u agenciji za privredne registre postoji samo jedna Sašina firma, gore pomenuta, od koje on mesečno prihoduje 9.500 dinara. Osim ovog primanja Popović ima i penziju koja iznosi, kako je sam rekao, 700 evra mesečno.

Saša je i pre neki dan rekao da nema nameru da se povuče iz "Zvezda Granda" i da će to zauvek tako ostati, bez obzira što on i Lepa Brena više nisu vlasnici produkcije jer, očigledno, zadovoljan je primanjima koje od njih dobija.

Saša i Brena su nedavno napravili gala žurku kojom su želeli da se oproste od svoje firme i da se zahvali svima na saradnji, jer je neposredno pre toga Grand produkcija i zvanično, kroz dokumentaciju, prevedena ja kompaniju United media.

Saša Popović
Saša Popović
Foto: Srbija Danas

Kako su domaći mediji i ranije pisali, Popović i Brena prodali su 51 odsto kompanije još 2014. godine, kada su za to dobili oko 15 miliona evra. Sašin udeo u vlasničkoj strukturi tada je bio 49 odsto, pa mu je prodajom pripalo 7.350.000 evra, dok je pevacica posedovala 51 procenata i ona je postala bogatija za 7.650.000. Oni su, kao manjinski vlasnici, na godišnjem nivou zarađivali oko milion evra od poslovanja "Granda", pa je pevačica tako od 2014. do 2019 dobila 4.370.500, a Saša 4.114.482 evra.

Nije poznato po kojoj ceni su Popović i Brena prodali ostatak od 49 posto kompanije, ali kako se navodi u medijima, ukupno su od ove transakscije zaradili oko 30 miliona evra. Kako je Saša ranije izjavio, na korak da prodaju firmu odlučili su se jer su dobili primamljive uslove.

Lepa Brena
Lepa Brena
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

- Godine 2014. su nam ponudili odlične uslove, koje Brena i ja nismo mogli da odbijemo, te smo prodali deo firme. Uskoro ćemo odlučiti da li da im ustupimo i ostatak. Puno su od samog početka učinili za "Grand", o čemu, između ostalog, svedoči i broj zaposlenih. Ranije ih je bilo svega 40, dok danas u radnom odnosu imamo više od 200 ljudi - kazao je on pre nekoliko godina. Popović juče nije odgovarao na naše pozive.

Vremenska prognoza
Clear sky
31 Beograd