fbpx
Skip to main content
.

"POLICIJA JE UPALA U STAN, slagali su da su KOMŠIJE!" Ispovest supruge Mike Aleksića - Te devojke LAŽU, rasle su uz mene!

Foto: Youtube printscreen/Studio B/Prva TV/Kurir T
O kobnoj noći kada su uhapsili profesora glume...

- Mika je strašan borac i verujem da nije kriv. Oni su u jednom danu srušili ceo nečiji život, karijeru, čast, sve su to dobro organizovali kroz institucije sistema ne dajući mu priliku da kaže jednu reč. Sve su spakovali par ekselans, ja se divim tom master majndu. Ovo je vrhunski obavljeno, beskrajno profesionalno, ali ne možete da popustite pred tim. Kada imate džina pod kožem, ako ne možete ništa drugo, onda mu bar od odvežite pertle - ovim rečima započela je priču supruga Mike Aleksića.

ZVANIČNA ODLUKA DONETA! MIKA ALEKSIĆ OSTAJE U PRITVORU: Učitelju glume još 30 dana zatvora

ZVANIČNA ODLUKA DONETA! MIKA ALEKSIĆ OSTAJE U PRITVORU: Učitelju glume još 30 dana zatvora

IZJASNILA SE JOŠ JEDNA ŽRTVA SILOVANJA! Evo šta je MIKA ALEKSIĆ rekao na SUDU! Preti mu KAZNA od...

IZJASNILA SE JOŠ JEDNA ŽRTVA SILOVANJA! Evo šta je MIKA ALEKSIĆ rekao na SUDU! Preti mu KAZNA od...

KAKAV ĆE BITI EPILOG PRIČE "MIKA ALEKSIĆ": Advokat Tintor otkrio kakav se scenario očekuje na kraju ove drame

KAKAV ĆE BITI EPILOG PRIČE "MIKA ALEKSIĆ": Advokat Tintor otkrio kakav se scenario očekuje na kraju ove drame

Biljana Mašić
foto: youtybeprintscreen

Ovo i kroz šta sve prolazi i sa čim se suočava i kome veruje, u razgovoru za "Novosti" prvi put od hapšenja njenog muža priča Biljana Mašić, profesor na fakultetu Dramskih umetnosti u Beogradu i supruga reditelja Miroslava Mike Aleksića, kojeg su glumica Milena Radulović i Iva Ilinčić i još pet devojaka koje ne žele da otkrivaju identitet, a koje su pogađale njegov dramski studio, optužile za silovanje i nedozvoljene polne radnje.

- On je čovek koji zdravlja nema i, što je ranije rekao jedan njegov lekar, živi na karakter. Tako je i sada. On živi na karakter i iz inata, da dokaže istinu - priča Biljana i nastavlja:

- Taj pritvor u kom se nalazi na takav način i u takvom njegovom zdravstvenom stanju, služi tako da bi najbolje bilo kada bi on sad bio dovoljno ljubazan da umre u zatvoru. To bi bilo sjajno. I da priča ostane tu gde su je plasirali. Za 101 dan niko u Srbiji nije imao priliku da čuje ni jednu jedinu reč druge strane. A nije da nismo pokušavali, ali šta da radite kada nam iz istih medija kažu "Ma i da je nevin nas ne zanima, mi pratimo drugu stranu".

"MOGAO JE ŠTA JE HTEO..." NOVA POTRESNA SVEDOČENJA: Ovako je Mika Aleksić od devojaka pravio seksualne robinje

"MOGAO JE ŠTA JE HTEO..." NOVA POTRESNA SVEDOČENJA: Ovako je Mika Aleksić od devojaka pravio seksualne robinje

"PRIČAO JE DA TAKO VEŽBAJU ZA FILMSKI KADAR..." Opisane GNUSNE STVARI koje je Mika Aleksić radio maloletnicama

"PRIČAO JE DA TAKO VEŽBAJU ZA FILMSKI KADAR..." Opisane GNUSNE STVARI koje je Mika Aleksić radio maloletnicama

Biljana kaže da je tu noć, 16. januara, kada je njen suprug uhapšen, uglavnom presedela sa njihovim psom i da je njen život, od tada, već mesecima kao u nekom balonu, odvojen od sveta.

- To je situacija kada pritisak ne možete da spustite ispod 170 sa 100. Ako ne capnete vi se dignete pa idete dalje. Te subote sam sela da gledam seriju, Mika je nešto čitao.

Mika Aleksić
Foto: Youtube printscreen/RTS

Zvonio nam je interfon, ja se javljam kažu: "Komšinice, izgubili smo ključeve, možete li da otvorite”. Ja otvorim i onda pomislim, nekome sam možda pustila nezvane goste. Nije prošlo 20 sekundi, zvoni nam na vratima neko. Otvaram, nekoliko ljudi stoji u mraku, nisu upalili svetlo. "Mi smo iz policije", kažu.

Ja začuđeno: "Kako? Zar niste komšije što su izgubila ključ?".

Oni tu preseku i pitaju da li je Miroslav Aleksić tu. On dođe, pitaju da uđu, i on ih, naravno, pusti. Nisu hteli da sednu već su ga zamolili da pođe sa njima na informativni razgovor i da da iskaz.

Mašićeva priča da je, dok se Mika presvlačio, inspektorka od nje tražila njegove lekove.

- Kada su krenuli da izađu, Mika im kaže: "Izvinite, mogu li da znam o čemu je reč?". Oni kažu: "Reći ćemo vam posle". Tu se ja usprotivim, da kažu odmah, jer želim da znam.

Inspektorka mi kaže: "Možda je za Vas bolje da ne znate". Onda su mi rekli gde da dođem, ali da krenem petnest minuta posle njih. Hiljadu stvari mi tad prolazi kroz glavu. Dok sam tamo čekala da me primi ta inspektorka, pozovem drugaricu koja je advokat, ali je bilo zauzeto. Ona se posle javi i kaže da je zvao Mika i rekao: "Izgleda da sam nekoga silovao". 

MIKA ALEKSIĆ DANAS PRED TUŽIOCEM: Vlasnik škole glume osumnjičen da je seksualno napastvovao pet učenica

MIKA ALEKSIĆ DANAS PRED TUŽIOCEM: Vlasnik škole glume osumnjičen da je seksualno napastvovao pet učenica

DA LI JE OVO MOGUĆE: Ako bi Mika Aleksić sutra bio pušten da se brani sa slobode, mogao bi da nastavi normalno da radi

DA LI JE OVO MOGUĆE: Ako bi Mika Aleksić sutra bio pušten da se brani sa slobode, mogao bi da nastavi normalno da radi

Čak se i nasmejao. Posle sat vremena primila me je ta inspektorka koja mi je objasnila da je priveden zbog silovanja. Ja kažem: Šta pričate?" Na moje zaprepašćenje, kao da ni ne znam sa kim živim, zaboga, ona kaže: "Ne, ne. Tako je."

Pitam je ko je silovana osoba, a ona: "Aaa to ne mogu ja da vam kažem, reći će vam tužilaštvo". Zvoni telefon, ja zamolim da se javim jer je ta drugarica advokat, ona mi kaže: "Evo ti Blic, na naslovnoj strani Milena Radulović".

Tu sam dobila napad besa i pitala sam na šta to liči, meni ne možete da kažete, a novinarima možete ili su to neke druge stvari u pitanju. 

Posle toga, priča Biljana, počinje linč. Prvih sedam dana u njihovu zgradu i studio nije se mogu ući, ni izaći od novinara.

- Hvatali su decu za rukave, da ih zaustave i fotografišu. Roditelji su morali da ih uvode. Jedna novinarka mi je čak ušla na čas. Taj prvi nasrtaj je bio strašan. Novine niste mogli da otvorite, a da za Miku ne piše "monstrum, silovatelj, samozvani profesor". Taj čovek u životu nikada za sebe nije rekao da je učitelj glume, još manje da je profesor.

Na pitanja zbog čega nijednog trenutka nije posumnjala u supruga, Biljana kaže da sa njim deli život 35 godina i ne smatra sebe budalom.

- Školovana sam i trenirana da prepoznam razne vrste ponašanja i manipulacije, muvanja i laganja. Mi smo celog života bili isprepletani i kroz posao i našu veoma veliku privatnost. Takvu vrstu poremećenog ponašanja čoveka koji je opsesivan da siluje, svaka žena bi primetila. Naša kretanja i rasporedi su nam bili poznati do tančina.

S druge strane, pre svega, ne verujem njihovoj priči, a verujem mužu zbog toga što su te devojke porasle pored mene. Milena je posle bila i moj student. Vreme da verujem je bila 2013. Ne znam sad da li da mi bude milo ili ne, jer sve mnogo volimo. To je baš interesantno. Ne kažem to ironično, jer nisam ja u tu ljubav ni sumnjala.

Ali, ako nekoga volite toliko i imate u njega poverenja, jer sam ja mnoge njihove manje ili veće, intimne tajne i probleme znala. Kako da nijedna od tih devojaka nije došla da mi skrene pažnju, da se požali, da mi bilo šta kaže. Da od mene zahteva da nešto preduzmem, što bih nesumnjivo uradila. Ali nisu meni rekle. U našem studiju je radio i Ivan Zarić, kojeg su takođe volele, i koji je sa njima više bio drugar, pa zašto i njemu nisu rekle? - priča Biljana.

Biljana takođe govori da su te devojke i posle, dok su studirale, dolazile kod njih u studio i vrlo rado posećivale Miku. To su bili najnormalniji razgovori, sedeli su na časovima pored nas, pored Mike. U odnosu na mene ta zavera ćutanja je neoprostiva. Kako ćutite sve te godine, preživljavajući tu strašnu patnju. Obraćate se psiholozima i lekarima i opet ne dođete kod mene, a mnoge ste mi, vrlo intimne stvari, tokom studija poveravale. Bile smo bliske. Milena je četiri godine bila moj student, izgradile smo veoma dobar odnos. 

Aleksićeva supruga kaže da nikada posle subotnje večeri nije pozvala Milenu i druge devojke da razgovaraju, niti su one nju.

- Ja znam onu Milenu i onu Ivu, a ove devojke ja ne poznajem. Budući da smo potpuni stranci, zašto bih ih zvala? Ako govorimo o ljubavi, gde se ta ljubav izgubila? Kada ste odlučile da sve prećutite, a onda nam podmetnute neutronsku bombu pod život. Negde niste ispale kako treba, ali dobro, verovatno to tako mora.

Ona navodi da Mika ne shvata zašto su to uradile i šta je motiv.

- Apsolutno je šokiran. Sada možemo samo da se borimo da dođemo do istine, nadam se da ćemo u tome i uspeti. Sud po prirodi stvari mora da dođe do istine i do njenog drugog kraja koji se za 101 da nikada nije čuo - govori Mikina supruga.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
31 Beograd