fbpx
Skip to main content
Alkohol

TALIBANI PRONAŠLI SKLADIŠTE ALKOHOLA U JEDNOJ AMBASADI: Snimci zaintrigirali javnost - ambasador se pravda (VIDEO)

Foto: Twitter Printscreen/@kumarsubodh_
Misteriju razrešio češki novinar.

Slike talibana među gomilom alkohola kad su se pojavile na društvenim mrežama, a kasnije i video snimak zaintrigirale su javnost. Kako to uvek biva nije moglo da prođe bez nekog haosa. Naime, na društvenim mrežama objavljeno je da su talibanski borci upali u kuću bivšeg avganistanskog ministra inostranih poslova Salahudina Rabanija, koje pre ulaska talibana u Kabul pobegao iz zemlje i nalazi se u gezilu u Pakistanu.

Zaposlili ste se, a niste završili fakultet: Evo kako da nastavite studije uz posao

Zaposlili ste se, a niste završili fakultet: Evo kako da nastavite studije uz posao

SVI SKANDALI PRINCA HARIJA: Zbog ovog je kraljicu Elizabetu nedeljama bolela glava

SVI SKANDALI PRINCA HARIJA: Zbog ovog je kraljicu Elizabetu nedeljama bolela glava

"SVI SU NAS ZABORAVILI" Žene u strahu od talibana! Idu od vrata do vrata i traže "neprijatelje"

"SVI SU NAS ZABORAVILI" Žene u strahu od talibana! Idu od vrata do vrata i traže "neprijatelje"

Čim se ta informacija pojavila, da je sav alkohol u jednoj sobi u Rabanijevoj kući pripadao njemu, oglasio se i lično bivši šef avganistanske diplomatije.

- To nije moja kuća, već ambasada Češke. To je propaganda protiv mene - rekao je Rabbani, koji je pobegao u Pakistan nakon što su talibani okupirali zemlju i koji se već duže vreme oštro protivi pokretu.

A onda usledio je obrt! Kakv obrt?

Pa da kuća nije Rabanijeva, nego u pitanju je kuća u kojoj je smeštena Ambasada Češke republike. Ovu misteriju razrešio je češki novinar Andrej Sokup novinar "Hospodářských novin" koji je na Tviteru zapisao:

- Pažljivo gledanje pokazuje da se verovatno radi o češkoj ambasadi u Kabulu - napisao je on.

O ovom slučaju češki mediji su kontaktirali i bivšeg ambasadora Češke u Kabulu Jiržija Balouna, koji je pristao da pogleda snimak, ali nije odgovorio odakle toliko alkohola u češkoj ambasadi i da li su talibani pronašli još od onoga što bilo prikazano na video snimku.

- Možemo potvrditi da objavljeni snimak prikazuje prostorije privremeno zatvorene ambasade Češke u Kabulu - rečeno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

Češka ambasada u Avganistanu aktivna je bila skoro petnaest godina. Ambasada j inače funkcionisala do sredine avgusta, kada je odlučeno da se povuku diplomate zbog brzog napredovanja talibanskih pobunjenika. Prema rečima Balouna i komandanta Jedinice vojne policije, čije ime vojska krije, oprema koja se nije mogla ponetii uništena je tokom evakuacije.

Svi tajni materijali su spaljeni, pre odlaska. Uklonjeni su diskovi sa računara, a ostatak računarske opremen uništen je čekićima. Na kabulskom aerodromu ostavljena su čak četiri automobila marke Tojota.

 

Vremenska prognoza
Slaba kiša
10 Beograd