fbpx
Skip to main content
devojka

Devojci (17) krv curila iz nosa i usta, a sa roditeljima je otišla kod doktora: Šok je usledio kada lekari IZ OVOG RAZLOGA nisu hteli da je puste kući

Foto: Instagram/ delfi_carle
Sedamnaestogodišnja tinejdžerka iz Buenos Ajresa imala je samo 35 kilograma kada se nalazila na ivici smrti zbog anoreksije.

Ova tinejdžerka se nada da će njena priča pomoći drugim mladim ljudima koji se bore protiv ove bolesti ili imaju neke druge poremećaje ishrane.

Delfina koje je poreklom iz južnog dela Buenos Ajresa, sa 14 godina imala je samo 35 kilograma i nije shvatala koliko je njeno zdravstveno stanje ozbiljno ugroženo bilo. Ona sebi nije izgledala debelo što muči mnoge tinejdžerke, već je znala da je jako mršava i uvek je govorila sebi “hajde da vidimo da li možeš da budeš još mršavija”.

Šok je usledio kada su njeni roditelji koji su bili zabrinuti za nju, odveli u bolnicu na pregled i doktori nisu hteli da je puste kući, jer je bila premršava.

- Tada smo se nas troje zagrlili i svi smo plakali kao nikada do tada.

Iako su joj doktori rekli da boluje od anoreksije , Delfini to nije mnogo značilo. Tek kada je cevčica preko koje se hranila umesto u njen stomak tečnost i hranu ubacivala u njena pluća, ostavljajući je bez daha, Delfina je bila hospitalizovana sa dijagnozom teške anoreksije. Kada joj je krv curila na nos i na usta, Delfina je molila doktore da joj ne stavljaju cevčice ponovo i obećala da će početi da jede. Uskoro je počela da dobija na težini.

Posle završene rehabilitacije, Delfina je mogla da se vrati kući, ali i posle svega njena borba sa anoreksijom nije bila gotova. Ona se pretvarala da jede, svoju hranu krišom davala psima ili stavljala u džepove , pa bacala u đubre.

HOROR U BORU: Vampir dolazi ženi u kuću svaku noć i radi joj ovo, policija reagovala

HOROR U BORU: Vampir dolazi ženi u kuću svaku noć i radi joj ovo, policija reagovala

- Počela sam da uzimam i laksative, jer sam imala potrebu da izbacim sve što je u meni i ako sam za ceo dan pojela samo jedan biskvit. Kada sam išla na preglede kod lekara pila bih dosta vode, stavljala teške narukvice, prtstenje i satove, sve kako ne bi primetili da sam ponovo oslabila - rekla je Delfina.

Tada je mislila da se nikada neće osloboditi bolesti i počela je da traži pomoć na internetu i da polako uči sebe kako da ponovo razmišlja pozitivno.

Sada, da ne bi mislila o hrani, Delfina skreće misli muzikom, čitanjem ili druženjem sa prijateljima. Delfina je konačno blizu svog cilja, a to je dostizanje normalne težine. Kada se oseća loše i počne da misli o hrani, Delfina se vrati svojim fotografijama kada je imala 14 godina, u vreme kada je bila najdepresivnija, najmršavija i kada je želela da se ubije. Danas Delfina nije totalno zadovoljna sa svojim izgledom, ali se bori da ide napred i da kada pogleda sebe u ogledalu vidi samo srećnu devojku.

OGLASIO SE ZAROBLJENI INDIJSKI PILOT: Njegova poruka iznenadila je sve! (VIDEO)

OGLASIO SE ZAROBLJENI INDIJSKI PILOT: Njegova poruka iznenadila je sve! (VIDEO)

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd