fbpx
Skip to main content
Bolivud, Indija, Indijka

OTKRIVENA MRAČNA STRANA BOLIVUDA: Indijski Holivud na udaru javnosti, jezive stvari su se dešavale iza scene! (FOTO)

Foto: Shutterstock
Indijke su odlučile da progovore

Malo kome je poznata mračna strana indijskog Bolivuda sa seksualnim napadima, samoubistvima i ženama "namamljenim za snimanje filmova za odrasle". Indijski Holivud poznatiji kao Bolivud je često poznat po svojim jarkim bojama i veselim muzičkim numerama - ali iza ovoga stoji mračne scene seksualnih napada i samoubistava.

POTPUNO BEZBEDNO: Evo kako najlakše da zaštite i vas i vaše mališane od komaraca

POTPUNO BEZBEDNO: Evo kako najlakše da zaštite i vas i vaše mališane od komaraca

NAPADNUTA AMBASADA SRBIJE! Uleteli u zgradu, izbacili domara, preturali po arhivi, prepisci i ličnim dokumentima ambasadora!

NAPADNUTA AMBASADA SRBIJE! Uleteli u zgradu, izbacili domara, preturali po arhivi, prepisci i ličnim dokumentima ambasadora!

KUCNUO JE CRNI ČAS ZA AVGANISTANSKE SNAGE: Talibani nadomak velike pobede, ključni grad još malo pa u njihovim rukama!

KUCNUO JE CRNI ČAS ZA AVGANISTANSKE SNAGE: Talibani nadomak velike pobede, ključni grad još malo pa u njihovim rukama!

Pojavili su se potresni izveštaji koji detaljno opisuju zlokobnu stranu poslovanja od milijardu funti u kojim su žene iskorišćavane da snimaju pornografiju i koje su bile zlostavljane dok su im obećavali slavu i bogatstvo.

Sa sedištem u Mumbaju, bolivudska kinematografija predstavlja 43 odsto neto prihoda od prodaje karata na blagajnama u Indiji. Imajući ovo u vidu, milioni Indijaca svake godine okušaju sreću da postanu zvezde unosne industrije i steknu ogromno bogatstvo.

Neke od najvećih bolivudskih zvezda zaradile su milione funti u 2019. godini - najviše je dobio Akšaj Kumar koji je te godine zaradio neverovatnih 29 miliona funti. Ali, nažalost, iskušenje slave i novca može nadobudne umetnike dovesti do najtragičnijih i najstrašnijih okolnosti.

Neke mlade glumice mogu se naći bačene u svet zabave za odrasle kroz lažna obećanja o karijeri u Bolivudu. Drugi su govorili o zlostavljanju i silovanju od strane aktera na sceni koji su ih namamili obećanjem o deliću novca u industriji.

Brojne glumice otkrile su uznemirujuće uobičajen trend "ulaska u krevet" dok se na njih pokušava napraviti pritisak za seksualne usluge kako bi dobile unosnu ulogu na filmu ili u TV emisiji.

Intenzivni pritisci snova o zvezdi takođe su osvetlili krizu mentalnog zdravlja u Bolivudu - posebno jer je produkcija zastala zbog kovida. Od kada je pokret #MeToo postao globalan 2018. godine, optužbe za seksualno zlostavljanje eksplodirale su u filmskoj i TV industriji Indije.

Sledeći glumce i modele širom sveta, Indijke su otišle na svoje platforme društvenih medija kako bi ukazale na svoje zlostavljače za napade koji traju decenijama.

U oktobru te godine glumica Tanušri Duta postala je jedna od prvih javnih ličnosti koja je izašla u javnost sa izveštajem o seksualnom zlostavljanju. To je dovelo do talasa žena u Bolivudu i industriji zabave u celini koji su se izjasnili protiv muškaraca koji su ih navodno zlostavljali.

31. maja prošle godine, devet visokopozicioniranih bolivudskih glumaca optuženo je za silovanje i zlostavljanje modela u Mumbaju. Manekenka se 18. maja obratila indijskom mediju zbog nedostatka radnje nakon što niko od optuženih nije ispitan, piše The Sun.

Vremenska prognoza
Slaba kiša
10 Beograd