fbpx
Skip to main content
Marija Zaharova

MOSKVA ĆE ŽESTOKO ODGOVORITI NATO-u Marija Zaharova oplela po Alijansi zbog proterivanja diplomata

Foto: Profimedia
Optužbe NATO-a o "zlonamernim akcijama" ruskih diplomata su neosnovane i licemerne i Moska će odgovoriti, saopštila je portpaorlka Ministartstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

- Želim da navedem još jednu činjenicu, još jedan dokaz o tome da su akcije, postupci i izjave NATO-a neosnovane i licemerne. Predstavnici NATO-a su nekoliko puta, između ostalog i nedavno, tražili da se u Briselu imenuje stalni ruski predstavnik, ne ograničavajući na kontakte na nivou vršioca dužnosti. I eto, dobili smo to što smo dobili - napomenula je Zaharova.

Ona je rekla i da će Moskva odgovoriti na odluku NATO-a o proterivanju saradnika ruske Misije i da se radi na recipročnim merama.

- Nespremnost NATO-a i njenih predstavnika za saradnju je očigledna definitivno i neopozivo. Mi ćemo se time voditi prilikom pripreme recipročnih mera koje će uslediti - saopštila je ona.

Ona je navela i da ova odluka NATO-a predstavlja ružan ispad, ako se uzmu u obzir sve njihove teze o neophodnosti dijaloga, o potrebi da se obnovi zasedanje Saveta Rusija-NATO i mnogo drugih stvari.

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd