fbpx
Skip to main content
Talibani

KINEZI SE SPRDAJU SA TALIBANIMA: Evo sa čim je uporedio Avganistan kakav je danas - urnebesno (VIDEO)

Foto: Profimedia
Portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova ismeja je SAD i haotičan kolaps avganistanskog režima koji je podržavao Vašington, koji je ostavio iza sebe, deleći snimke talibanskih vojnika koji su koristili zarobljene avione kao ljuljašku.

Džao Liđian objavio je u četvrtak video zapis na svom Tviter nalogu tvrdeći da je Avganistan "groblje IMPERIJA i njihovih RATNIH MAŠINA". Kako je istakao diplomata Ministarstva spoljnih poslova, na snimku se vidi kako talibanske trupe vezuju konopac za krilo zarobljene letelice i koriste ga kao zamah.

Islamistička grupa, koja sada kontroliše Avganistan, zarobila je veliki broj američke i zapadne vojne opreme tokom njihovog brzog napredovanja u letnjim mesecima. Iako je veliki deo uništen tokom haotičnog povlačenja, talibani su dobili milijarde dolara oružja NATO i avganistanske vojske, prenosi RT.

Džao, čija je karijera diplomate poboljšana njegovim kritikovanjem Vašingtona, često je komentarisao povlačenje SAD iz Avganistana, upoređujući ga sa neuspelom kampanjom u Vijetnamu.

Vremenska prognoza
Slaba kiša
10 Beograd