fbpx
Skip to main content
Milo Đukanović

SPREMA SE VELIKA AKCIJA U CRNOJ GORI Milo Đukanović pred rušenjem, FBI šalje specijalne agente?!

Foto: Profimedia
Politički analitičar Vladimir Dobrosavljević kaže da bi istraga mogla da dovede do pada Mila Đukanovića.

Američki Federalni istražni biro (FBI) uvrstio je crnogorski kriminal na spisak transnacionalnih organizovanih kriminalnih grupa od posebnog značaja, koje vršenjem krivičnih dela svake godine nanose značajnu finansijsku štetu SAD!

Ovaj podatak osvanuo je u zvaničnoj internet prezentaciji FBI, u kojoj se navodi da mafijaške grupe iz Crne Gore, među kojima su kavački i škaljaraski klan, imaju političku i finansijsku podršku države!

Vladimir Dobrosavljević, politički analitičar i istoričar, navodi da je ovom objavom FBI doslovno gurnuo prst u oko Milu Đukanoviću, aktuelnom predsedniku Crne Gore.

RAZOTKRIVENI PLANOVI MILOVIH EKSTREMISTA: Komite spremaju završni obračun sa SPC 26. septembra!

RAZOTKRIVENI PLANOVI MILOVIH EKSTREMISTA: Komite spremaju završni obračun sa SPC 26. septembra!

DRAMATIČAN IZVEŠTAJ FBI: Crnogorska mafija pretnja po bezbednost Amerike!

DRAMATIČAN IZVEŠTAJ FBI: Crnogorska mafija pretnja po bezbednost Amerike!

MILO POZIVA NA ISTREBLJENJE SRPSKE CRKVE: Poslednji diktator na Balkanu napadima na Vučića i Srbiju poziva na nemire

MILO POZIVA NA ISTREBLJENJE SRPSKE CRKVE: Poslednji diktator na Balkanu napadima na Vučića i Srbiju poziva na nemire

- Od 2017. godine počeli su da "padaju" brodovi sa velikim tovarima kokaina, a koji su dolazili iz dalekih zemalja. Ti prljavi poslovi počeli su finansijski da ugrožavaju čitav Balkan, ali i velike sile poput Amerike, koja na to daje odgovor. FBI je odavno targetirao predsednika Crne Gore i istraga koja bi se protiv njega pokrenula mogla bi ozbiljno da ga ugrozi - objašnjava Dobrosavljević.

Prema njegovim rečima, pad predsednika Đukanovića i njegovih političkih i kriminalnih saradnika mogao bi se očekivati kada FBI pošalje agente iz više zemalja s ciljem da zanavek iskoreni kriminal u Crnoj Gori.

- Specijalno obučeni agenti pratiće tokove prljavog novca koji se sliva u kasu političara i kriminalaca u toj državi, kao i na koji način se on legalizuje. Informacije do kojih bi došli mogle bi da stave tačku na klanove koje Crna Gora podržava, ali i na samog šefa te države - podvlači Dobrosavljević.

Njegove reči potvrđuju informacije iz prezentacije FBI, u kojoj se navodi da crnogorski klanovi ne deluju po tradicionalnoj hijerarhiji, već oko etničkih udruženja i prijateljskih veza.

- Oni su agilniji, organski i zasnovani su na konkretnim akcijama. Spretni su i u usvajanju novih tehnologija, povećavajući na taj način sposobnost da prošire svoju bazu kriminalnog tržišta kroz prevare omogućene internetom - objašnjeno je u prezentaciji.

Kako se dalje navodi, ove kriminalne grupe bave se bezbrojnim kriminalnim aktivnostima.

- Tu spadaju prevare sa pasošima, prevare u vezi s uređajima iz sistema obezbeđenja, krađe, prevare u zdravstvu, prevare sa nekretninama, u osiguranju, pranje novca, trgovina drogom, šverc ljudi, prostitucija i iznuda - piše u objavi Federalnog istražnog biroa.

Objašnjeno je da su se kriminalci organizovali u klanove koristeći porodične veze radi zaštite i uzajamne pomoći.

- Počev od 15. veka, odnosi klanova regulisani su kodeksom koji ceni lojalnost i tajnovitost. Svaki klan je uspostavljen na određenim teritorijama i kontrolisao je sve aktivnosti na toj teritoriji. Zaštita aktivnosti i interesa često je dovodila do nasilja među klanovima. Elementi svojstveni strukturi krimi-grupa pružili su savršenu okosnicu za ono što se smatra savremenim organizovanim kriminalom - podvlači FBI.

Vremenska prognoza
Clear sky
31 Beograd