fbpx
Skip to main content
Zdravko Krivokapić

"NE ZNAM ŠTA SE DEŠAVA U PRAVOSUĐU" Krivokapić prokomentarisao puštanje Veljovića iz pritvora

Foto: Prinstcreen/Profimedia/ilustracija
Krivokapić je tokom konferencije za medije prokomentarisao puštanje na slobodu Veselina Veljovića, Milovog savetnika koji je napao policijske službenike

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je danas da je na Cetinju prilikom ustoličenja mitropolita Crnogorsko primorskog Srpske pravoslavne crkve (SPC) Joanikija bilo planirano uvođenje haosa i prekrajanje izborne volje građana.

Sa Travellandom luksuz nikad bliži - Dubai od 619€ - Ras Al Kaimah od 599€

Sa Travellandom luksuz nikad bliži - Dubai od 619€ - Ras Al Kaimah od 599€

KRIVOKAPIĆ O NOĆI UOČI USTOLIČENJA: Prelomni trenutak se desio u 4:30 (FOTO/VIDEO)

KRIVOKAPIĆ O NOĆI UOČI USTOLIČENJA: Prelomni trenutak se desio u 4:30 (FOTO/VIDEO)

"NIŠTA NIJE SLUČAJNO" Krivokapić otkrio ko stoji iza napada na Cetinjski manastir!

"NIŠTA NIJE SLUČAJNO" Krivokapić otkrio ko stoji iza napada na Cetinjski manastir!

- Crna Gora se nalazila u delikatnoj i kompleksnoj situaciji. Bila je prirodna strepnja gradjana kako će se završiti. Vidite da ovaj dogadjaj nije bio značajan sa stanovišta ustoličenja već povod da odredjene strukture koje pripadaju odredjenom delu politike koja pokušava da prekroji izbornu volju. To je bio trenutak u kojem je trebalo da ostvari destibilizacija, uvođenje nereda i haosa - rekao je Krivokapić.

On je na konferenciji za novinare povodom medijskih navoda da će smeniti čelnike policije zbog dogadjaja u nedelju na Cetinju kazao da će u komandnom delu odgovornosti biti ispitan svaki čin pojedinca koji je delovao ili nije delovao.

Komentarišući puštanje na slobodu Veselina Veljovića, savetnika za bezbednost predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, kazao je da se ne može čudu načuditi šta se dešava u pravosuđu.

Veselin Veljović
Foto: PrintscreenYoutube/Vlada Crne Gore

- Pravosuđe je ostalo, ponavljam 50. put, jedina zarobljena instituacija. Ne mogu sve da otkrivam šta se dešavalo ovih dana. Tužilaštvo nije doživelo smene, u okviru sudstva ne radi se punim kapacitetom. Ovde se govori o selektivnosti i pokušaju da se demonstrira nečija moć. Vreme će pokazati zašto neko nije uradio svoj posao. Nije policija kriva da na nju nasrću i da radi ono što je u njenoj nadležnosti", naveo je premijer.

Komentarišući izjavu Veljovića koji je po puštanju na slobodu kazao da je reč o progonu Krivokapića i Abazovića, premijer Crne Gore kazao je da nikada u životu nije nikoga progonio i da je verovatno Veljović jedan od organizatora protesta.

- Veljović štiti svoj interes, neka ne priča bajke. Šteta što zakon o poreklu imovine nije profunkcinisao, pa bi se videlo ko možda ima desetine miliona eura. To je bila bitka koja se desila, ne oko ideologija ili ustoličenja već vraćanje na pozicije - naveo je Krivokapić.

Veljović je nakon puštanja na slobodu kazao da je njegovo privodjenje politička osveta premijera Zdravka Krivokapića i potpredsednika Vlade Dritana Abazovića, a dodao je da neće uspeti da ga uplaše niti ućutkaju.

BONUS GALERIJA - Neredi na Cetinju uoči ustoličenja mitropolita Joanikija

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd