fbpx
Skip to main content
Cvetko Simić

NAJMONSTRUOZNIJI MAFIJAŠKI OBRAČUN na Balkanu sedmu godinu nerasvetljen: Ko je ubio Cvetka Simića?

Foto: Youtube Printscreen/RUDAR 7
Prvo je nađen trup, zatim noge, a potom i odsečena lobanja

Kada je 8. marta 2010. u zagrebačkom jezeru Jarun nađen precizno isečen trup muškarca, hrvatska policija odmah je posumnjala da se radi o ostacima tela visoko pozicioniranog pripadniku srpskog podzemlja - Cvetku Simiću.

KRVNA OSVETA U SRBIJI POSLE 17 GODINA! Ciglama pretukli brata poslednjeg "zemunca"

Ono što tada niko nije mogao da pretpostavi je da će taj događaj dovesti do hapšenja poslednjih odbeglih pripadnika zemunskog klana, kao i da će ovo najmonstruoznije mafijaško ubistvo na Balkanu posle sedam godina zvanično ostati nerasvetljeno.

U hrvatskom sudu kažu da je istraga ubistva Simića i dalje otvorena, ali da je počinilac i dalje NN, odnosno nepoznata osoba. Hrvatski sud, koji je mesno nadležan za ovaj zločin, praktično je "arhivirao" istragu posle hapšenja dvojice u to vreme najtraženijih odbeglih begunaca: Sretka Kalinića i Miloša Simovića.

– Istraga je otvorena, a izvršilac je i dalje nepoznat – kažu u hrvatskom sudu, navodeći da slučaj ni posle sedam godina nije doveo ni do identifikacije osumnjičenog, optužnice i suđenja, a kamoli presude.

Cvetko Simić ubijen je hicem u glavu, a njegovo telo je potom raskomadano i bačeno u Jarun. Najpre je nađen trup, zatim noge, a potom i odsečena lobanja. Pravo žrtve da se ubica osudi u ovom slučaju zakonski nije zadovoljeno, ali je pravda verovatno stigla počinioca.

Nije KRVNA OSVETA? Brat Slobodana Šaranovića održao oproštajni govor na sahrani! EVO ŠTA JE PORUČIO!

Naime, ubistvo Simića, čiji je nestanak beogradskoj policiji supruga prijavila 18. februara 2010. godine, istog dana kada je u blizini Jaruna njegov džip nađen zapaljen, a zatim i njegovo ubistvo dovela je do obračuna između odbeglih zemunaca, koji su se u Hrvatskoj krili upravo pod njegovom zaštitom. Početkom juna iste godine, kao bomba je odjeknula vest da je Sretko Kalinić, najmonstruozniji pripadnik zemunskog klana uhapšen u Zagrebu, nakon što ga je ranio saradnik Miloš Simović.

PLAMTI KRVNA OSVETA: Ucenjena Lukina glava, a poruka njegove maćehe izazvala HAOS!

Kalinić se ranjen pojavio u zagrebačkoj bolnici, zatražio pomoć, ali i policajcima otkrio svoj pravi identitet. Dan kasnije, uhapšen je i Simović, a zatim su obojica isporučeni Srbiji, koja ih je ranije osudila na zatvorske kazne za ubistvo premijera Zorana Đinđića i ostala zlodela zemunskog klana.

Zemunski klan
Zemunski klan
Foto: Srbija Danas

Svedočenje Simovića na suđenju za pokušaj u kome su bili okrivljeni za ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka, otkrilo je pozadinu ubistva Simića, i to takvu kakva se nimalo nije očekivala. Umesto mafijaškog obračuna unutar klana ili borbe sa suparničkim grupacijama, motiv Simićevog ubistva bila je ljubavna drama koja se odvijala u trouglu: Simić – njegova supruga Ana – Kalinić.

KRVNA OSVETA U ĐAKOVICI? Ubijena trojica albanskih mladića!

– Kalinić mi je ispričao da je Simića ubio u jednoj opuštenoj šetnji opalivši mu metak u glavu, a kasnije delove tela bacio u jezero Jarun da bi se vodio kao nestao, a on nesmetano bio s njegovom ženom Anom u koju je bolesno bio zaljubljen. Nosio je na ruci sat Cvetka Simića. Dok nisu našli Simićeve ostatke, Ana mu je govorila ko sve dolazi kod nje, ko se raspituje za njega - rekao je Simović.

Sretko Kalinić

I Ana Simić je potvrdila Simovićeve reči.

– Svesna sam da se ovim svedočenjem izlažem sramoti, ali želim da dođe kraj ovome. Osećala sam se zapostavljeno, jer je moj muž često bio odsutan. Ovaj čovek, sa kojim me je Cvetko upoznao 2006. u Zagrebu, počeo je da mi šalje poruke. Nažalost, prijale su mi. Tek kad sam u junu 2010. u novinama videla sliku čoveka koga sam poznavala kao Borisa shvatila sam ko je on. Počeo je da mi se vraća film. Mesta na kojima smo se sastajali, Jarun, gde je moj muž ubijen... U meni se tog trenutka javila sumnja da on stoji iza ubistva mog muža – svedočila je Ana.

NEOBJAVLJENI DETALJI LIKVIDACIJE ZEMUNSKOG KLANA: OVO baca sumnju na zvaničnu verziju smrti KUMA I ŠIPTARA (FOTO)

Kalinić je međutim tvrdio da nije ubio Simića.

– Kakav god da sam, toliko bolestan nisam – tvrdio je Kalinić.

ŠOK SVEDOČENJE! Bagzi pred sudom otkrio nepoznate detalje o tome kako je nastao ZEMUNSKI KLAN

Ubistvo Simića dovelo je i do sukoba Kalinića i Luke Bojovića, koji je Cvetku i Ani bio venčani kum.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd