fbpx
Skip to main content
izbori u Bosni

BOSNA I HERCEGOVINA SPREMNA ZA IZBORE: Objavljena lista kandidata, najdinamičnije u Istočnom Drvaru

Foto: Profimedia/ilustracija
Deveti po redu posleratni izbori u BiH trebalo bi da budu održani 15. novembra

Deveti po redu posleratni izbori u BiH trebalo bi da budu održani 15. novembra, na kojima će gotovo 3,3 miiiona građana upisanih u birački spisak birati 64 opštinska veća u FBiH, 56 skupština opština u RS, 120 načelnika opština, 14 gradskih veća u FBiH, sedam gradskih parlamenata u RS, 22 gradonačelnika i parlament Brčko distrikta.

VLADIKA JOANIKIJE SE TESTIRAO NA KORONU: Rezultati stižu sutra

VLADIKA JOANIKIJE SE TESTIRAO NA KORONU: Rezultati stižu sutra

KORONA NEMILOSRDNA U CRNOJ GORI: Još 491 nov slučaj zaraze, dve osobe preminule

KORONA NEMILOSRDNA U CRNOJ GORI: Još 491 nov slučaj zaraze, dve osobe preminule

Meštani u Severnoj Makedoniji u šoku jer je terorista iz njihovog sela: Pre napada postavio sliku oružja

Meštani u Severnoj Makedoniji u šoku jer je terorista iz njihovog sela: Pre napada postavio sliku oružja

Mnoštvo brojeva prirodno prate i razne zanimljivosti, pa će tako, na primer, posebno zanimljivo biti u Istočnom Drvaru, gde je od ukupno 79 stanovnika te opštine čak 51 kandidovan za neku od funkcija u lokalnoj vlasti.

Posebno je zanimljivo da se kandidati koji su u rodbinskim vezama, nalaze na listama različitih stranaka.

Na prošlim lokalnim izborima, na primer, nekim kandidatima je bio dovoljan i jednocifren broj glasova da uđu u Opštinsko veće.

Biljani Jović, kandidatkinji Narodnog demokratskog pokreta, bilo je dovoljno sedam glasova da uđe u Opštinsko veće Istočnog Drvara, dok je Vladimir Škrbić dobio glas više, odnosno osam glasova.

Pre izvesnog vremena isplivao je podatak da se na kandidatskoj listi za gradsko veće Brčko distrikta nalazi ime bivšeg osuđenog dilera droge.

Reč je o Abdulahu Iljazoviću iz Maoče, a nakon što je na jednoj Fejsbuk stranici obelodanjen podatak iz prošlosti kandidata za poslanika u brčanskom parlamentu, na svom profile iste društvene mreže oglasio se Iljazović poručivši:

- Samo da se zna, kod mene je gram bio gram. Poštenje, pre svega. Moj rezime nije ni blizu idealnog. Ne kažem za sebe da sam dobar. Ali želim da budem dobar i želim da pokažem da čovek može koristiti društvu kada se okruži dobrim ljudima i usmeri svoju energiju za društvenu dobrobit.

Iljazović je poručio da je kaznu služio pre tri godine, da ne želi da izbegava svoju prošlost niti da, kako kaže, gura stvari od tepih.

Za sebe tvrdi da je već dosta drugačiji, da je nepotkupiv, nikome, kaže, nije dužan i iskren je.

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd