fbpx
Skip to main content
Hrvatska, dete

"ANINO DETE JE NASTRADALO, OD ŠOKA SE NISAM SETILA IMENA" Potresni detalji smrti malog Ivana (10) - nije mu bilo spasa

Foto: Profimedia/ilustracija
Komšinica je odmah nakon nesreće iz kuće izletela bosa.

Juče se dogodila stravična saobraćajna nesreća u kojoj je smrtno stradalo dete.

INCIDENT U ZADRU NAPRAVIO MINISTAR! Demonstrativno napustio kafić zbog konobarice (FOTO)

INCIDENT U ZADRU NAPRAVIO MINISTAR! Demonstrativno napustio kafić zbog konobarice (FOTO)

PROBLEMI U HRVATSKOM SISTEMU: Objavljen broj novozaraženih, ali bez svih podataka i sa velikim zakašnjenjem

PROBLEMI U HRVATSKOM SISTEMU: Objavljen broj novozaraženih, ali bez svih podataka i sa velikim zakašnjenjem

HRVATI POČELI DA VAKCINIŠU DECU OD 12 GODINA PA NAVIŠE: Poznato kojom vakcinom se cepe i kakav je odziv

HRVATI POČELI DA VAKCINIŠU DECU OD 12 GODINA PA NAVIŠE: Poznato kojom vakcinom se cepe i kakav je odziv

- Bila sam u kući, čula sam tupi udarac, pogledala sam kroz prozor i na travnatoj površini pored puta videla sam nečiju glavu - rekla je komšinica stradalog dečaka pred čijom se kućom odigrala jeziva nesreća.

Na obe strane Strosmajerove ulice u mestu Otok u zapadnom Sremu, lampioni svedoče o tragediji. Celo susedstvo oplakuje malenog Ivana Babića (10) koji je u subotu u 16.40 sati, život izgubio pod točkovima automobila austrijskih registaracija.

- Dečak je išao svojoj kući od dede koji živi preko puta. Uz put je bilo parkirano nekoliko automobila i najverovatnije zbog njih naš mali komšija nije video auto koji je nailazio u smeru iz centra grada. Izašao je samo korak ili dva na ulicu, a automobil ga je udario bez da je vozač kočio - ispričala je komšinica.

Komšinica je odmah nakon nesreće iz kuće izletela bosa. U dvorištu je videla svog oca s kojim je bilo svo troje njene dece.

- U nekoliko koraka stigla sam do rasvetnog stuba pored kojeg je ležao Ivan. Muškarac koji ga je udario autom vraćao se unatrag, stekla sam utisak da on nije video da je udario dete, možda tek u retrovizoru, kao da je razmišljao da li da stane ili da nastavi dalje. Kada se vratio izašao je iz auta i pozvao Hitnu pomoć. Prepoznala sam dete naših suseda koji žive preko puta. Kako na prilaznoj rampi nisam videla automobil Ivanove majke otrčala sam do kuće njegovog dede, uletela sam i skoro bez daha sam nekako uspela da izgovorim: "Anino dete je nastradalo - kaže potreseno komšinica koja se u tim trenucima od šoka nije mogla da seti ni imena dečaka.

Prema pričanju suseda, dečak je samo nekoliko minuta pre pogibije bio kod dede i bake i bio je krenuo kući.

Dečak je išao kući

- On se kao i moja deca radovao što imaju još jednu nedelju škole, radovao se što završava treći razred, radovao se raspustu i moru na kojeg nažalost više neće otići. Moja kći koja je takođe treći razred celu noć nije spavala, plakala je, pitala me je mama zašto se to moralo dogoditi. Bili su jako vezani za Ivana, zajedno su rasli - u suzama će komšinica.

Neslužbeno se saznaje da je muškarcu koji je autom udario dečaka, u subotu njegova ćerka dovezla automobil iz Austrije. On je u Hrvatsku došao autobusom i do dolaska ćerke kroz Otok se vozio biciklom.

Policija je potvrdila da je hrvatski državljanin (65) upravljao putničkim  automobilom austrijskih registarskih oznaka, te da je na prometnoj ulici dete neoprezno prelazilo.

Dodali su da je vozač stoga vozilom naleteo na dete koje je od siline udarca odbačeno na bankinu.

Vremenska prognoza
Clear sky
31 Beograd