fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vučić

GRAĐANI, SVI NA UŠĆE: Ovo je jedinstvena prilika da se uverite u svu snagu Vojske Srbije (FOTO)

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović
Na štandu Vojne akademije posetioci će moći da se oprobaju u gađanju vazdušnom puškom,

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas građane da na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave dođu na Ušće i vide sredstva iz domaće proizvodnje i uvoza koja su u upotrebi u jedinicama Vojske Srbije i uvere se koliko je naša vojska napredovala i koliko je njena snaga veća nego pre.

Vučić je na prikazu sredstava naoružanja i vojne opreme, da su tu izloženi helikopteri, bespilotne letelice, PVO sistemi, oklopna i borbena vozila, artiljerijsko raketni sistemi i oprema specijalnih jedinica, da građani mogu da dođu do 19 sati i vide sve što naša vojska ima i šta smo obnovili, a što je pre bilo uništavano.

VUČIĆ JUTROS POTVRDIO: Stižu nam moćne ruske rakete!

VUČIĆ JUTROS POTVRDIO: Stižu nam moćne ruske rakete!

OGROMNA JE RAZLIKA U OPREMLJENOSTI ARMIJE: Vučić oduševljen novim helikopterima, posebnu pažnju mu privukla OVA ZVER

OGROMNA JE RAZLIKA U OPREMLJENOSTI ARMIJE: Vučić oduševljen novim helikopterima, posebnu pažnju mu privukla OVA ZVER

PREDSEDNIK NA PRIKAZU VOJNE OPREME: "Ovo nismo mogli ni da sanjamo, građani dođite na Ušće!"

PREDSEDNIK NA PRIKAZU VOJNE OPREME: "Ovo nismo mogli ni da sanjamo, građani dođite na Ušće!"

- Da vide koliko je veća snaga danas naše vojske nego pre. Danas imamo za više od 25 helikptera više nego pre neku godinu, a o avionima lovcima i bombarderima i da ne govorim, u čemu je i najveća snaga, kao i u protivvazdušnim sistemima. Kada imate Pancir i druga sredstva protivvazdušne odbrane.. - rekao je Vučić.

Istakao je da je rast vojske i njen napredak skopčan sa sveukupnim napretkom, ali da će zavisiti najviše od ljudskog faktora.

Dodao je da više od 70 odsto pripadnika vojske dolazi sa juga zemljlje i da mora više da se poradi na tome, zbog čega će biti nastavljeno povećavanje plata. Sve ove mašine bez ljude ne vrede ništa, dodao je Vučić.

Aleksandar Vučić
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Pozvao je još jednom građane da dođu na praznik da vide kako izgleda njihova vojska i da vide, kako je rekao, da Srbija nije "za džabe" napredovala prethodnih godina.

Prikaz se organizuje povodom obeležavanja 15. septembra, Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, a na Ušću će danas biti izložena sredstva iz domaće proizvodnje i uvoza koja su u upotrebi u jedinicama Vojske Srbije - helikopteri, bespilotne letelice, PVO sistemi, oklopna i borbena vozila, artiljerijsko raketni sistemi i oprema specijalnih jedinica.

Poseban akcenat biće na proizvodima srpske odbrambene industrije, poput artiljerijskih sistema "Nora" i "Oganj", PVO sistema "PASARS", borbenih oklopnih vozila "Lazar" i "Miloš", kao i na aktuelnim projektima modernizacije i razvoja naoružanja za potrebe daljeg opremanja Vojske Srbije.

Na štandu Vojne akademije posetioci će moći da se oprobaju u gađanju vazdušnom puškom, a na štandu Vojnotehničkog instituta biće predstavljeni projekti u domenu istraživanja i razvoja naoružanja koje realizuje ova eminentna ustanova. U okviru manifestacije biće prikazana i tematska postavka Vojnog muzeja povodom proboja Solunskog fronta, kao i naoružanje i uniforme iz balkanskih i Prvog svetskog rata.

Vremenska prognoza
Slaba kiša
10 Beograd