fbpx
Skip to main content
kurti

SKANDAL! LAŽNA DRŽAVA ZAHVALILA KLARKU NA BOMBARDOVANJU SRBIJE: "Kosovo je najveći prijatelj SAD u Evropi"

Foto: SD/ilustracija/Profimedia
U međuvremenu, general Klark je izrazio spremnost da pruži podršku vladinim ciljevima za ekonomski razvoj i socijalni prosperitet

U pratnji kosovskog ministra odbrane Armenda Mehaja i ministra ekonomije Artana Rizvanolija, kosovski premijer Aljbin Kurti primio je danas bivšeg vrhovnog komandanta NATO savezničkih snaga u Evropi, američkog generala Veslija Klarka, prenosi Kosovo pres.

"OPSEŽAN I DUBINSKI SASTANAK" Lajčak izneo svoje viđenje poslednje runde pregovora u Briselu

"OPSEŽAN I DUBINSKI SASTANAK" Lajčak izneo svoje viđenje poslednje runde pregovora u Briselu

KURTI ZAKRVIO I SA CRNOM GOROM: Planira da ponovo otvori pitanje razgraničenja

KURTI ZAKRVIO I SA CRNOM GOROM: Planira da ponovo otvori pitanje razgraničenja

OGLASIO SE PETKOVIĆ IZ BRISELA: Bilo je teško, napeto, srpski tim se borio argumentima!

OGLASIO SE PETKOVIĆ IZ BRISELA: Bilo je teško, napeto, srpski tim se borio argumentima!

Kurti je zahvalio generalu Klarku na njegovom vođstvu u "odlučujućoj NATO intervenciji u proleće 1999. godine, kao i na nezamenljivoj funkciji i doprinosu Sjedinjenih Američkih Država" i ponovio odlučnost Kosova da bude član NATO.

U međuvremenu, general Klark je izrazio spremnost da pruži podršku vladinim ciljevima za ekonomski razvoj i socijalni prosperitet.

- Država Kosovo je najveći prijatelj Sjedinjenih Američkih Država u Evropi - rekao je Klark, podsećajući se na vreme kada mu je predsednik Bil Klinton, nakon poslednje posete Kosovu, rekao "da je Kosovo najbolja stvar koju je radio tokom njegovog osmogodišnjeg predsedništva".

Klark je dodao da je "Kosovo uspešna priča za SAD".

Osmani sa Klarkom: Vaša priča o Kosovu mora se čuti širom sveta

Predsednica Kosova Vjosa Osmani takođe se sastala sa penzionisanim američkim generalom Veslijem Klarkom, koji je bio komandant NATO snaga u Evropi u periodu od 1997. do 2000. godine.

- Vi simbolizujete odlučnost demokratskog sveta da brani ljudske živote, živote koji su bili ugroženi samo zato što su pripadali nekoj drugoj nacionalnosti - rekla je predsednica Osmani.

Prema njenim rečima, general Klark uživa večitu zahvalnosti naroda Kosova.

- Nikada neće biti dovoljno da ponovimo našu zahvalnost za ono što ste učinili za Kosovo u najtežim trenucima njegove istorije. Vaša priča o Kosovu mora se čuti širom sveta - rekla je Osmani.

S druge strane, general Klark izrazio je zadovoljstvo što se vraća na Kosovo, gde ga uvek srdačno dočekaju.

- Ova zemlja je stvorena zahvaljujući vašem buntovnom duhu i upornosti građana ove zemlje da steknu slobodu - rekao je general Klark.

Ponovio je spremnost da nastavi da podržava Kosovo kao i do sada.

Vremenska prognoza
Clear sky
31 Beograd