fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vučić

SRPSKA DECA IZ BiH I HRVATSKE ODUŠEVLJENA BEOGRADOM "Srbija je bila i nadamo se da će i ostati naš najjači oslonac"

Foto: Tanjug
Srpska deca iz Hrvatskei BiH, danas su bili gosti predsednika u vili Mir

Srbija je bila i nadamo se da će i ostati naš najjači oslonac, kažu deca iz Federacije Bosne i Hercegovine i Hrvatske, koja u sklopu letnjeg kampa za srpsku decu iz regiona borave u Srbiji, a koje je danas ugostio predsednik Aleksandar Vučić.

ZANIMAJU VAS ELEKTRIČNI AUTOMOBILI? Sada možete trgovati cenom njihovih akcija!

ZANIMAJU VAS ELEKTRIČNI AUTOMOBILI? Sada možete trgovati cenom njihovih akcija!

"Ugljanin i istomišljenici biraju kada im je Srbija majka a kada maćeha" Oglasio se Milićević povodom najnovijih provokacija

"Ugljanin i istomišljenici biraju kada im je Srbija majka a kada maćeha" Oglasio se Milićević povodom najnovijih provokacija

SASTANAK U JUTARNJIM SATIMA: Predsednik Vučić primio posrednike Evropskog parlamenta u vili Mir (FOTO)

SASTANAK U JUTARNJIM SATIMA: Predsednik Vučić primio posrednike Evropskog parlamenta u vili Mir (FOTO)

Ističu da su u Novom Sadu i Beogradu proveli pet nezaboravnih dana, a najjači utisak na njih, u čemu su jednoglasni, ostavila je poseta Hramu Svetog Save.

Dorotea Drča iz Zadra, koja je u ime 44 dece iz Federacije BiH i Hrvatske zahvalila predsedniku Vučiću na prijemu, oduševljena je boravkom u Beogradu i Novom Sadu, iako, kako kaže, nije prvi put u Srbiji. "Dolazim bar dva puta godišnje u Srbiju, ali sam sada prvi put uživo videla predsednika Vučića koji je predobra osoba", utisci su Dorotee.

Kaže da u Dalmaciji danas ne živi mnogo pravoslavnih Srba, ali da žive mirno i da ih ne uzmemiravaju. Za razliku od Dorotee, Mihailo iz sela Djevrske kod Kistanja u Hrvatskoj prvi put je posetio Beograd i ne krije da je oduševljen srpskom prestonicom.

- Najviše me je oduševio Hram Svetog Save koji je veličanstven - kaže Mihailo koji je jedno od desetak dece koja žive u selu Djevrske. "U celom kraju je oko 50 srpske dece. Dobro živimo, niko nas ne dira, imamo svoj mir", kaže Mihailo.

I Boris Bošnjak iz Bosanskog Grahova je prvi put u Beogradu, a najjači utisak na njega, kao i na ostalu decu, ostavio je Hram Svetog Save i to što su na poklon dobili deliće mozaika. "I predsednik nas je baš lepo ugostio, od njega smo dobili tablete i slatkiše", pohvalio se Boris.

Lara Erceg iz sela Krnjeuše kod Bosanskog Petrovca, gde živi oko 500 Srba, zahvalila je na prilici da poseti Srbiju i upozna mnogo novih drugara.

Sa ostalom decom deli oduševljenje Hramom Svetog Save, ali i fudbalskim stadionom Crvene Zvezde koji su posetili sa gradonačelnikom Zoranom Radojičićem.

- Dolazila sam i ranije sa svojom porodicom, a nadam se da ću ponovo imati priliku da vidim sve ovo - kaže Lara.

Letnji kamp za decu organizovao je Fond za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu od 5. do 9. jula u Novom Sadu i Beogradu.

Tokom Letnjeg kampa deca su imala priliku da posete brojne institucije i obiđu muzeje, spomenike kulture i turističke atrakcije, da saznaju više o svojoj istoriji i kulturi.

Vremenska prognoza
Clear sky
31 Beograd