fbpx
Skip to main content
Irena Vujović

OGLASILA SE MINISTARKA VUJOVIĆ: Ljudski faktor uzrok požara na deponiji u Kovinu

Foto: Srbija Danas
Na deponiji u Kovinu nema zapaljivih gasova koji bi mogli izazvati požar pokazao je detaljan snimak urađen na zahtev Ministarstva za zaštitu životne sredine

Uzrok požara koji je izbio na deponiji je ljudksi faktor zbog čega je JP Kovinski komunalac podnelo krivičnu prijavu protiv NN lica.

VUČIĆ POSLANICIMA PODNOSI IZVEŠTAJ O KIM: Posebna sednica Narodne skupštine zakazana za 22. jun

VUČIĆ POSLANICIMA PODNOSI IZVEŠTAJ O KIM: Posebna sednica Narodne skupštine zakazana za 22. jun

BRISEL POTVRDIO: Poznat datum nastavka dijaloga Beograda i Prištine

BRISEL POTVRDIO: Poznat datum nastavka dijaloga Beograda i Prištine

Ministarka Vujović: Još četiri milijarde za ekologiju, životna sredina je prioritet Vlade

Ministarka Vujović: Još četiri milijarde za ekologiju, životna sredina je prioritet Vlade

Deponija je, na insistiranje ministarstva, zatvorena u martu a otpad je privremeno preusmeren na regionalnu deponiju u Pančevu. Nakon što je utvrđeno da gasovi nisu uzrok požara lokalna samouprava odlučila je da otpad ponovo odlaže na svojoj teritoriji do izgradnje transfer stanice koja je rešenje za otpad iz Kovina, ali i preduslov za sanaciju ove sanitarne deponije.

Ministarka Irena Vojović naložila je lokalnoj samoupravi da pojača inspekcijiski nadzor na ovoj lokaciji dok se ne steknu uslovi da se trajno zatvori i sanira , na čemu se intenzivno radi.

Ministarstvo je obezbedilo video nadzor za praćenje stanja na deponiji, kao i sredstva za zatvaranje i rekultivaciju deponije koja će moći da budu povučena kada se pronađe adekvatno rešenje za odlaganje otpada iz opštine Kovin.

Odlaganje otpada
Odlaganje otpada
Foto: Profimedia

Na zahtev ovog ministarstva nedavno je urađen kompletan i detaljan snimak deponije u Kovinu, na osnovu kojeg je utvrđeno da nema zapaljivih gasova koji bi mogli da dovedu do požara. Uzrok požara koji je izbio na deponiji je ljudski faktor, zbog čega je JP "Kovinski komunalac" podnelo krivičnu prijavu protiv NN lica.

Na naše insistiranje, u martu ove godine, deponija je zatvorena, a otpad je privremeno preusmeren na regionalnu deponiju u Pančevu. Nakon što je utvrđeno da gasovi nisu uzrok požara na deponiji u Kovinu, lokalna samouprava je odlučila da otpad ponovo odlaže na svojoj teritoriji do izgradnje transfer stanice, koja je rešenje za otpad iz opštine Kovin, ali i preduslov za sanaciju ove nesanitarne deponije.

Ministarstvo je obezbedilo video nadzor za praćenje stanja na deponiji, kao i sredstva za zatvaranje i rekultivaciju deponije, koja će moći da budu povučena kada se pronađe adekvatno rešenje za odlaganje otpada iz opštine Kovin.

Lokaloj samoupravi sam naložila da pojača inspekcijski nadzor na deponiji, dok se ne steknu uslovi da se ona trajno zatvori i sanira, na čemu se intenzivno radi.

Vremenska prognoza
Clear sky
31 Beograd