fbpx
Skip to main content

Lamert: Nemačka ceni prioritete koje je postavio Vučić

Vučić je, nakon sastanka, ugosto predsednika Bundestaga na radnoj večeri u Vili „Mir“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras u Beogradu sa predsednikom Bundestaga Savezne Republike Nemačke Norbertom Lamertom sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, evropskim integracijama i situaciji u regionu.

Razmenili poklone: Evo šta su jedno drugom poklonili Vučić i Lamert

Predsednik Bundestaga, kome je ovo prvi sastanak sa Vučićem, rekao je da Nemačka ceni prioritete koje je predsednik Srbije istakao u svom inauguracionom govoru, posebno političke reforme, i naglasio da će Srbija dobiti od Nemačke svu potrebnu podršku za te reforme u cilju napretka na evropskom putu.

Prvi zvaničan susret: Vučić priredio večeru za šefa Bundestaga

Vučić je istakao značaj jačanja ekonomskih veza Srbije i Nemačke, naglasivši da je zadovoljan saradnjom dveju zemalja i na političkom nivou, saopštila je Služba predsednika za saradnju s medijima.

Osvrnuvši se na region, predsednik Vučić je rekao da je situacija komplikovana, ali mirna, i da će Srbija učiniti sve da očuva stabilnost. On je naglasio da će rezultati izbora na Kosovu i Metohiji dovesti možda i do novih tenzija, istakavši da dijalog nema alternativu a da je razgovor jedini način za rešavanje svih problema. 

- Ostaćemo posvećeni tom procesu - zaključio je predsednik. On je dodao da je Srbija na evropskom putu i da je to spoljnopolitički prioritet koji se neće menjati.

Čepurin potvrdio bratske odnose naših zemalja: Rusija je za CELOVITU i POSPERITETNU Srbiju!

Vučić je, nakon sastanka, ugosto predsednika Bundestaga na radnoj večeri u Vili „Mir“.

Lamert boravi u dvodnevnoj, zvaničnoj poseti Beogradu uoči samita lidera Zapadnog Balkana, 12. jula u Trstu, u okviru Berlinskog procesa i neposredno pošto je šef nemačke diplomatije Zigmar Gabrijel krajem maja predstavio javnosti novu strategiju za Balkan ili "Berlin2" za region.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Slaba kiša
10 Beograd