fbpx
Skip to main content
Andrej Vučić

Dok Srbija gradi bolju budućnost, list "Danas" napada Andreja Vučića: Kad će dobrobit građana stići na red za naslovnu stranu?

Foto: Danas/Srbija Danas/Saša Džambić
List “Danas”, poznat po konstantnim napadima na brata predsednika Srbije, iskoristio je priliku da još jednom napadne Andreja Vučića

Tokom proteklog vikenda održani su u Novom Sadu izbori za savete mesnih zajednica, a u predizbornim aktivnostima učestvovali su aktivisti, pristalice i simpatizeri svih učesnika na tim izborima, a među njima i pripadnici Srpske napredne stranke. Baš onako kako i treba, pred izbore stranka mora da radi i upozna svoje glasače sa izbornim planom i programom, kao i onime za šta građani imaju priliku da glasaju. Ipak, reklo bi se da je u Srbiji to za neke greh i kriminal i za svaku osudu.

Upravo tako je niskotiražni beogradski list Danas, promoter Dragana Đilasa, odlučio da osudi stranačke aktivnosti Srpske napredne stranke, a sve zbog toga što je svoj posao u Novom Sadu radio i Andrej Vučić, brat predsednika Srbije Aleksandra Vučića. List “Danas” je na svojim naslovnim stranama targetirao Andreja Vučića zbog predizbornih radnji u Novom Sadu, kao da je to nešto nemoralno i protivzakonito, a radi se samo o redovnom poslu i aktivnostima koje on ima kao jedan od članova  Srpske napredne stranke. 

LUDILO BEZ GRANICA: Nove pretnje Vučićevoj porodici - na meti brat Andrej "Čeka te snajper"

LUDILO BEZ GRANICA: Nove pretnje Vučićevoj porodici - na meti brat Andrej "Čeka te snajper"

VUČIĆ DIREKTNO IZ BRISELA: Kosovo neću priznati makar mi zavrtali vrat i ruku, ne zanima me šta će Kurti reći (FOTO)

VUČIĆ DIREKTNO IZ BRISELA: Kosovo neću priznati makar mi zavrtali vrat i ruku, ne zanima me šta će Kurti reći (FOTO)

TADIĆ OPTUŽIO PREDSEDNIKA SRBIJE: "Vučić i Šešelj su pravi inspiratori grafita"

TADIĆ OPTUŽIO PREDSEDNIKA SRBIJE: "Vučić i Šešelj su pravi inspiratori grafita"

List “Danas”, poznat po konstantnim napadima na brata predsednika Srbije, iskoristio je priliku da još jednom napadne Andreja Vučića, ali i njegovog kolegu Miloša Vučevića za podršku koju su pružili svojim stranačkim saborcima pred izbore za mesne zajednice, kao i zbog toga što su svom glasačkom telu pružili podršku i saslušali šta im oni poručuju. List “Danas” je redovne stranačke aktivnosti i rad Andreja Vučića prepoznao kao “čin zastrašivanja”, a nisu se zaustavili ni u predikcijama da je brat predsednika tu u stvari došao da “opominje i disciplinuje”, iako ništa od toga nije istina. 

Kao što sve političke formacije u svim državama sveta obavljaju svoje predizborne stranačke aktivnosti, tako se to radi i u Srbiji i postavlja se pitanje čemu takvo agresivno laganje dnevnog lista “Danas”, zašto je teško shvatiti da neko i radi svoj posao, razgovara sa svojim glasačima i nije mu teško da radi za boljitak države i bolje sutra ti istih građana. 

list Danas
Foto: Danas

Iako nije prvi put da ovaj dnevni list objavljuje zlurade komentare i vesti o aktivnostima Srpske napredne stranke, kao i da ih targetira kao nemoralne kršitelje demokratije, ovoga puta sasvim iznenađuje što taj kvazi demokratski medij Dragana Đilasa osuđuje razgovor stranačkih funkcionera sa svojim Mesnim odborima i to vidi kao “maltretiranje” građana i njihovo zastrašivanje. 

Naravno, kako to obično biva, list “Danas” nije objavio šta je to sve urađeno svih ovih godina za Srbiju i njene građane i sve to dok je na vlasti upravo ta ista Srpska napredna stranka koja prema njihovom mišljenju “ucenjuje, zastrašuje, opominje i disciplinuje članstvo”. Izgleda da ovaj medij ne stiže da objavi kako se u Srbiji trenutno gradi više od 300 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica, a više od 200 milijardi dinara izdvojeno je dodatno ove godine za nastavak infrastrukturnih projekata.

Umesto što je glavna vest u listu “Danas” to što predsednikov brat radi svoj posao, zašto ne napišu da je na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića planirano da se do 2025. godine izdvoji više od 1,5 milijardi evra za putnu infrastrukturu i da ćemo do kraja ove i početkom sledeće godine imati 1.000 kilometara auto-puteva i da ćemo po tome biti prva zemlja u regionu.

list Danas
Foto: Danas

Građani bi voleli da nekada u listu “Danas” pročitaju i da željno iščekivan Fruškogorski koridor od Rume do Novog Sada uskoro počinje s gradnjom, da najkasnije početkom 2022. treba da počne i izgradnja auto-puta i brze saobraćajnice do Požarevca, zatim od tog grada do Velikog Gradišta, pa do Golupca i Donjeg Milanovca. Kao i da se grade auto-put Zrenjanin-Beograd i Šumadijski koridor, a do Jadranskog mora ćemo nikad brže kada se završi deo od Požege do Boljara. 

Umesto što opominju stranke i preispituju njihove aktivnosti, bolje bi bilo obavestiti javnost da će Srbija dobiti Moravski koridor, prvi “digitalni auto-put”, da je pravo bogatstvo što smo uspeli za vreme epidemije koronavirusa da izgradimo dve kovid bolnice i da je treća u izgradnji, kao i da će sva tri objekta kasnije imati multifunkcionalnu namenu. Ne može se sakriti od javnosti da je na inicijativu predsednika Srbije, čiju porodicu konstantno napadaju, pružena i ekonomska pomoć svim građanima, kao i da su sačuvana radna mesta iako je kriza usled koronavirusa zahvatila ceo svet. 

Zar nisu to teme koje treba čitati na naslovnim stranama novina? Kad je postalo nemoralno raditi svoj posao? Za list “Danas”, promotera Dragana Đilasa, izgleda nije bitno šta građanima Srbije treba i godi, oni gledaju samo svoj cilj, a to je konstantni napad na one koji svakodnevno rade za dobrobit i budućnost Srbije. 

 

Vremenska prognoza
Slaba kiša
10 Beograd