fbpx
Skip to main content
Vučić sa majkom

ZA UBIJENOG DEDU, ZA SPALJENU KUĆU VUČIĆA! Emotivni razgovor predsednika Srbije sa majkom o "Dari iz Jasenovca"

Foto: Happy/RTS printscreen
Vučićevog dedu Anđelka, su 1941. godine u Jasenovcu ubile ustaše

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić jutros je gostovao u emisiji Jutro na Prvoj. Tom prilikom istakao da je u jednom razgovoru sa majkom Angelinom govorio kako je film "Dara iz Jasenovca" bila makar mala šansa da se oduži za spaljenje kuće Vučića i za ubijenog dedu.

NIJE ZNAO DA JE JOŠ U PROGRAMU: Vučić mislio da su kamere isključene - ustao sa stolice pa nasmejao CELU SRBIJU

NIJE ZNAO DA JE JOŠ U PROGRAMU: Vučić mislio da su kamere isključene - ustao sa stolice pa nasmejao CELU SRBIJU

"UČIM NOĆU, UČIM U PUTU" Vučić objasnio kako stiže da polaže ispite i uspešno vodi Srbiju!

"UČIM NOĆU, UČIM U PUTU" Vučić objasnio kako stiže da polaže ispite i uspešno vodi Srbiju!

OTKRIVENO KOJI AUTO VOZI PREDSEDNIK VUČIĆ: Vodi se na njegovog brata Andreja za koga je vezan kao za sijamskog blizanca

OTKRIVENO KOJI AUTO VOZI PREDSEDNIK VUČIĆ: Vodi se na njegovog brata Andreja za koga je vezan kao za sijamskog blizanca

Mnogo je žrtava bilo u proteklom ratu, a i brojne su kuće srušene, spaljene i opljačkane. Među njima je i ona za koju je i sam vezan predsednik Srbije Aleksadar Vučić. Njegova kuća se nalazi u Čipuljićima kod Bugojna.

Tri kuće porodice Vučić, nalaze se na ulazu u Čipuljić, nedaleko od glavne kapije nekadašnje moćne vojne industrije "Slavko Rodić".

Predsednik je o svemu tome pričao jutros prilikom gostovanja u emisiji Jutro na Prvoj.

Dara iz Jasenovca
Dara iz Jasenovca
Foto: Youtube/Printscreen/101 Studios

- Film "Dara iz Jasenovca" je važan za naš narod i decu, jer nam deca ne znaju gotovo ništa o Jasenovcu, a političke reakcije o filmu samo potvrđuju da mnogi u regionu i svetu smatraju da Srbe, čim se malo homogenizuju i ojačaju, treba "udariti po glavi" i spustiti. Važan film za naš narod i decu. Prvo sam se dvoumio, bio za to da nađu nekog velikog filmskog producenta da to postane svetski popularno, a onda sam shvatio da naša deca ne znaju ništa o Jasenovcu - izjavio je predsednik Aleksandar Vučić.

Kako je predsednik rekao, to je jedno divno i jezivo mesto - divna pridroda, a najjezivije mesto zbog počinjenih zločina, u kojem uvek čujete tišinu, kao i u Hirošimi. Sa druge strane, ukazao je da političke reakcije, do Florijana Bibera do drugih nam jasno pokazuju šta su oni želeli.

- Niko nije takav komentar dao za film o Srebrenici, a tamo se desio strašan zločin. Tada nije bilo da nije dobra viktimizacija, ali kada Srbi naprave film o tome da su žrtve, onda je užas praviti viktimizaciju, jer Srbi će ponovo da budu homogeni, a čim Srbi malo ojačaju treba ih udariti u glavu i spustiti. To misle mnogi u regionu i svetu - rekao je Vučić. 

Dodao je da će biti još sličnih filmova - danas se emituje jedan od Svetozaru Miletiću, a snimaće se i film o Oluji. 

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić
Foto: Dušan Marić

- Sve što decenijama nismo radili, sve ćemo da uradimo.Vratili smo zbog stotina hiljada naših ubijenih ljudi, bar da se njihova imena i istina ne zaborav - rekao je Vučić i dodao da mu je majka rekla da, ako je on bar malo doprineo filmu, to bio najpametniji način da vrati, da se oduži za spaljenje kuće Vučića, za ubijenog dedu. 

Vučićevog dedu Anđelka, su 1941. godine u Jasenovcu ubile ustaše

Na zvaničnom spisku žrtava rata od 1941. do 1945. godine iz mesta Čipuljića kod Bugojna - koji je sačinio Savezni zavod za statistiku Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije - nalaze se petorica članova familije Vučić. Prvi na spisku je Anđelko (Antonija) Vučić koji je rođen 1893. godine, a za koga je navedeno da je ubijen u logoru Jadovno. Na spisku se nalazi i Rajko (Đorđa) Vučić koga su ustaše ubile 1941. kad je imao svega 11 godina!

On je podsetio da je finansiranje tog filma pomogla država, kao što će pomoći i gradnju kompleksa u Donjoj Gradini, koji je u planu, te da je odlikovao reditelja Predraga Gagu Antonijevića i scenaristu Natašu Drakulić.

On je dodao i da zahvalan reditelju Gagi Antonijeviću na tome što je rekao povodom snimanja ovog filma da to "neki nisu mogli, jer nisu imali para ili je ekonomija bila upropašćena, a drugi nisu smeli, ali je Vučić i mogao i smeo.  

Vremenska prognoza
Slaba kiša
10 Beograd