fbpx
Skip to main content
Velja Nevolja

ZVICER NIŠANI, NIKOLA VUŠOVIĆ OPALJUJE METAK! Džoni sa Vračara učestvovao u likvidaciji Stamatovića i Dedovića

Foto: Profimedia/MUP RS
Veruje se da je Vušović bio u višegodišnjem sukobu sa Lazarom Vukićevićem

Od momenta kada je u Srbiji uhapšen deo kriminalnog klana Veljka Belivuka, sve više saznajemo i o drugim zverstvima koja su činjena po naređenjima vode "kavačkog klana" Radoja Zvicera.

Crna Gora ipak najtraženija destinacija! Hoteli 4* i 5* od 309€ za 7 polupansiona

Crna Gora ipak najtraženija destinacija! Hoteli 4* i 5* od 309€ za 7 polupansiona

Uhapšeno 12 osoba u Kraljevu: Utaja poreza, pranje novca, zloupotreba položaja

Uhapšeno 12 osoba u Kraljevu: Utaja poreza, pranje novca, zloupotreba položaja

I SAMI OSTALI ZATEČENI MONSTRUOZNIM ČINOVIMA: Advokati optuženih iz Belivukovog klana bez odgovora na optužnicu

I SAMI OSTALI ZATEČENI MONSTRUOZNIM ČINOVIMA: Advokati optuženih iz Belivukovog klana bez odgovora na optužnicu

Prema navodnim operativnim saznanjima, u likvidaciju na Igora Dedovića i Stevana Stamatovića je, osim Ljubomira Lainovića, učestvovao i Nikola Vušović uz još dvojicu mladića.

Ime Nikole Vušovića, vođe ogranka "kavačkog klana" sa Vračara, kriminalne grupe koja je radila pod direktnom kontrolom Zvicera, ponovo se našlo u medijima krajem marta, kada je objavljeno da je prvo uhapšen, pa pušten iz ekstradicionog zatvora u Dominikanskoj Republici. Vušović se nalazi na poternici Interpola, a bio je i na poternici još 2020. godine radi dovršavanja krivičnog postupka zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u postupku koji se vodi pred Višim sudom u Beogradu. Njegovo ime je nešto kasnije isplivalo i posle atentata na predsednika Haitija Žovanela Moiza u noći između 6. i 7. jula, što zasad niko nije potvrdio.

Ono što je očigledno jeste da je veza Vušovića i "kavčana" pod kontrolom Zvicera dugogodišnja, a osim što se Džoni i njegovi vojnici dovode u vezu sa egzekucijama vođa rivalskog, škaljarskog klana", veruje se da je ova grupa duboko involvirana i u trgovinu narkoticima.

Inače, veruje se da je Vušović bio u višegodišnjem sukobu sa Lazarom Vukićevićem, koji je posebno mučen i ubijen u Belivukoj "kući strave" u Ritopeku.

Cijanid za Vukotića

On je, navodno, imao zadatak da u Centralnom zatvoru cijanidom otruje vodu "škaljarskog klana" Jovana Vukotića.

Osim Drakule, lisice su zbog ovog pokušaja likvidacije u decembru 2019. godine stavljene i Marijanu Dimitrijevskom zvanom Maki, Nikoli Jovanoviću i Nemanji Milutinoviću poznatom kao Afri. Vušović se nalazi i na optužnici podignutoj za pokušaj ubistva još jednog visokopozicioniranog člana "škaljaraca" Marka Ljubiše Kana.

Iz optužnice koju je podiglo Specijalno tužilaštvo Crne Gore proizilazi da je Vušović bio taj koji je finansirao ovaj neuspeli atentat. Likvidaciju je trebalo da izvrši Lazar Ilić, koji je osumnjičen da je ubio Aleksandra Šarca u TC "Ušće" u Beogradu.

Nameće se jasan zaključak da je Vušović bio specijalista "kavčana" za komplikovane likvidacije i čovek od najvećeg poverenja Radoja Zvicera.

 

Vremenska prognoza
Slaba kiša
10 Beograd