fbpx
Skip to main content
Kriminalci

ZA PLANIRANO UBISTVO VELJE ZVICER SE HLADNOKRVNO OSVETIO BOJOVIĆU! Kao u filmu Kazablanka, poslao poruku škaljarcima

Foto: MUP Republike Srbije/Facebook/Printscreen
Zaplena ove droge, nađene u magacinu u Mujanovićima u Zeti, pet puta je na tržištu narkotika vrednija od kokaina nestalog u Valensiji 2014.

Šef "kavačkog klana" Radoje Zvicer je iz osvete odbeglom šefu "škaljaraskog klana" Jovici Vukotiću i njegovim lojalnim saradnicima Luki Bojoviću i Filipu Koraću udario na njihov najisplativiji biznis - šverc kokaina. Upravo on stoji iza dojave da će u Luku Bar stići tovar od 1.400 kilograma ove droge, koju su "škaljarci" namenili zapadnoevropskom tržištu, kaže dobro obavešteni izvor iz srpske policije.

MOMAK (18) UHAPŠEN U RUMI: Krao po prodavnici šta je stigao, planirao još dve teške krađe!

MOMAK (18) UHAPŠEN U RUMI: Krao po prodavnici šta je stigao, planirao još dve teške krađe!

NEKADAŠNJI NAVIJAČ RADA RASKRINKAO VELJINU BANDU! Svedok saradnik otkrio kako je likvidiran vođa ALKATRAZA

NEKADAŠNJI NAVIJAČ RADA RASKRINKAO VELJINU BANDU! Svedok saradnik otkrio kako je likvidiran vođa ALKATRAZA

PRETUKLI STARIJEG GOSPODINA ZBOG MOBILNOG TELEFONA I 2.000 EVRA: Policija uhapsila osumnjičene

PRETUKLI STARIJEG GOSPODINA ZBOG MOBILNOG TELEFONA I 2.000 EVRA: Policija uhapsila osumnjičene

Zaplena ove droge, nađene u magacinu u Mujanovićima u Zeti, pet puta je na tržištu narkotika vrednija od kokaina nestalog u Valensiji 2014. Posle toga se, da podsetimo, crnogorska mafija podelila na "kavčane" i "škaljarce", koji su započeli krvavi rat.

Pobegao pre hapšenja

Radoje Zvicer pobegao je iz Crne Gore posle dojave krtice iz policije da mu se sprema hapšenje. Luka Bojović je uhapšen u Valensiji februara 2012. U Španiji je osuđen na zatvorsku kaznu od 18 godina zatvora zbog organizovanog kriminala. Za falsifikovanje isprava izrečena mu je kazna od tri godine zatvora, za zločinačko udruživanje pet, a za posedovanje oružja 10 godina zatvora.

Radoje Zvicer
Radoje Zvicer
Foto: detective-info.com.ua

- Nakon bekstva iz Crne Gore Radoje Zvicer se pozicionirao u Latinskoj Americi, krećući se između Brazila, Ekvadora, Perua i Argentine. Odranije je tamo imao veze sa narko-kartelima od kojih je sa "kavčanima" prebacivao drogu do Evrope. Neka najnovija hapšenja i zaplene južnoameričke droge u Španiji potvrdili su da su na tom području locirani i "škaljarci". Policije u tim zemljama Latinske Amerike su preko Europola dobile podatke da se ova dva klana čak u pojedinim slučajevima snabdevaju od istih kartela. "Kavčani" odlično znaju šta rade "škaljarci", ali njihov direktan obračun tamo nije moguć jer bi, pošto su stranci, biznis bio ugrožen. To su odnosi kao u filmu "Kazablanka", svi znaju sve, ali ne talasaju. Likvidacije i cinkarenje protivnika preselili su u Evropu - objašnjava dobro obavešteni izvor.

Luka Bojović
Luka Bojović
Foto: Profimedia

On dodaje da je mala ćelija Zvicerove ekipe slanjem poruke policiji u Crnoj Gori nanela možda najveći udarac kokainskom biznisu koji vodi suprotstavljeni klan. Nedavna informacija da je "škaljarac" Luka Bojović iz zatvora u Španiji ponudio po dva miliona evra za glave Zvicerove desne ruke Veljka Belivuka i njegovog saradnika Marka Miljkovića i po milion ukoliko ih osakate prelila je čašu.

Spasić: Oba klana su "na vezi" sa službama

Prema saznanjima bivšeg obaveštajca Božidara Spasića, između škaljarskog i kavčanskog klana, osim sukoba koji se završavaju likvidacijama, prisutna su i cinkarenja za kokain.

bozidar-spasic
Srbija Danas / Jelena Obradović

- Međusobni odnos između "škaljaraca" i "kavčana" nije vezan samo za fizičke obračune i ubistva već i za upropašćavanje poslova sa drogom, lokalnim cinkarenjima policiji. Na vezi su sa službama bezbednosti u regionu, a imaju i veze sa američkom agencijom DEA. Verovatno dobijaju beneficije ukoliko blagovremeno dojave da postoje količine droge koje se kreću ka Srbiji ili Crnoj Gori. Očito je da je u ovom slučaju reč o nekome iz suprotnog klana - rekao je Boža Spasić.

- S obzirom na to da su Belivuk i Miljković još od februara u Centralnom zatvoru, ubistvo je teže izvodljivo, pa se sumnja da će "škaljarci" pokušati da ih teško povrede. Zbog toga su mere bezbednosti podignute na najviši mogući nivo. U očekivanju suđenja, za koje ima i više nego dovoljno dokaza, ništa se ne prepušta slučaju - kaže izvor.

Zvicer je zbog ove milionske "poternice" za dvojicom svojih glavnih operativaca pripremio milionsku osvetu. Stručnjaci procenjuju da je zaplenjena količina "škaljarskog" kokaina na evropskim ulicama vredna više od 300 miliona evra.

 

Vremenska prognoza
Slaba kiša
10 Beograd