fbpx
Skip to main content
Gavranić

UDARAO GA NAJMANJE 26 PUTA ČEKIĆEM PO GLAVI! Gavranović ubio prijatelja, pa njegovo telo krio u radnji - osuđen na 30 godina!

Foto: Facebook/Gavranovic Filip/Nikola Ostojic
Sve žalbe su odbijene kao neosnovane i potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu, kojom je Gavranović osuđen zbog krivičnog dela teško ubistvo.

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 30 godina zatvora stakloresca iz Resavske ulice Filipa Gavranovića, jer je u novembru 2017. godine ubio komšiju pekara Nikolu Ostojića, a potom njegovo telo sakrio u svojoj staklorezačkoj radnji.

"MOG SINA NEMA, NE ŽELIM DA GA VIDIM U ŽIVOTU" Potresni detalji sa suđenja za ubistvo prijatelja u Nišu

"MOG SINA NEMA, NE ŽELIM DA GA VIDIM U ŽIVOTU" Potresni detalji sa suđenja za ubistvo prijatelja u Nišu

UKINUT PRITVOR DIVLJACIMA IZ BETON HALE: Poznato zbog čeka je sud doneo takvu odluku

UKINUT PRITVOR DIVLJACIMA IZ BETON HALE: Poznato zbog čeka je sud doneo takvu odluku

GODINU DANA BIO "NA VEZI" SA VELJOM NEVOLJOM: Uhapšeni inspektor prenosio Belivuku sve o istragama, ugrozio živote kolega

GODINU DANA BIO "NA VEZI" SA VELJOM NEVOLJOM: Uhapšeni inspektor prenosio Belivuku sve o istragama, ugrozio živote kolega

Ovom odlukom su kao neosnovane odbijene sve žalbe i potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu, kojom je Gavranović osuđen zbog krivičnog dela teško ubistvo.

Njemu je oduzeta imovinska korist od 2.000 evra, a porodica ubijenog je radi ostvarivanja svojih imovinsko-pravnih zahteva upućena na parnični postupak.

Apelacioni sud smatra da je prvostepeni sud pravilno od olakšavajućih okolnosti za Gavranovića imao u vidu njegov raniji život, a od otežavajućih to da je lišio života svog dugogodišnjeg prijatelja, da je pritom iskazao veliku upornost, o čemu svedoči brojnost povreda koje mu je naneo.

Otežavajuća okolnost mu je i to što je nakon izvršenog krivičnog dela danima učestvovao u potrazi za Ostojićem čija je porodica bila prijavila nestanak, kao i zato što je sutradan upravo iz pekare ubijenog uzeo na poslugu kofu sa vodom kako bi počistio nered u svojoj radnji od prethodne večeri u kojoj se nalazilo telo ubijenog.

Na početku suđenja u julu 2018. godine Gavranović je priznao da je ubio Ostojića i rekao da se kaje.

Nikola Ostojić
Foto: Facebook/Nikola Ostojić

Prema presudi, Gavranović je 3. novembra 2017. godine u večernjim casovima u svojoj staklorezačkoj radnji u alkoholisanom stanju iz koristoljublja ubio Ostojića, sa kojim se intenzivno družio duži vremenski period i od njega pozajmljivao novac, a i znao da sakuplja i poseduje novac za finalnu realizaciju otkupa poslovnog prostora u kojem se nalazi pekara.

Oni su prethodno tog dana sedeli zajedno u kafiću i konzumirali alkoholna pića, a potom su otišli do staklorezačke radnje.

Dok su boravili u staklorezackoj radnji on je Ostojiću dok se nalazio u položaju glavom naniže u odnosu na njega (sedeći ili ležeći položaj) naneo najmanje 26 udaraca čekićem i gletom po glavi, usled kojih je preminuo.

Njegovo telo je ostavio u paravanom odvojenom delu radnje, i potom se našao po dogovoru, sa I.S. koja je prethodno telefonom isnistirala da iste večeri vrati dug njenom drugu od 2.000 evra.

Potom se vratio se do svoje radnje, uzeo Ostojićevu torbicu izdvojio deo novca koji je poneo sa sobom, a torbicu i deo novca i ličnih stvari ostavio u fioci i ponovo se našao sa I.S, koja ga je i dalje čekala u kolima kada joj je pokazao rukama novac u iznosu od 1.800 evra.

U torbici se nalazilo oko 5.000 evra. Ostatak novca, torbica i telo oštećenog su pronađeni prilikom pretresa staklorezačke radnje 6 i 7. novembra 2017. godine, a do pronalaska tela okrivljenog se postupalo pri prijavi o njegovom nestanku, podseća sud.

Vremenska prognoza
Clear sky
31 Beograd