fbpx
Skip to main content
Miljan Jovanović

POKRAO I ZVERSKI UBIO KOMŠIJU (39) U NIŠU: Osumnjičeni mladić (24) na sudu izneo šokantnu molbu nakon stravično događaja

Foto: Facebook/Printscreen
Miljan je i pre ubistva komšije bio poznat policiji zbog krađa i nasilničkog ponašanja.

Miljan Jovanović (24) iz sela Donji Dušnik kod Gadžinog Hana, optužen za teško ubistvo komšije Save Krstića (93), danas je, na početku suđenja, zatražio da sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu, sklopi sporazum o priznanju krivice.

ĐOKIĆE ISPRAĆAJU NA VEČNI POČINAK SUTRA: Porodica u suzama, danas preuzimaju tela

ĐOKIĆE ISPRAĆAJU NA VEČNI POČINAK SUTRA: Porodica u suzama, danas preuzimaju tela

MORAVAC ZAVIJEN U TAJNE I CRNINU! Policija povukla potez koji OTKRIVA UBICE - čekaju se novi detalji ubistva Đokića

MORAVAC ZAVIJEN U TAJNE I CRNINU! Policija povukla potez koji OTKRIVA UBICE - čekaju se novi detalji ubistva Đokića

STRAVA I UŽAS U BEOGRADSKOJ FIRMI: Radniku mašina odsekla TRI prsta na ruci

STRAVA I UŽAS U BEOGRADSKOJ FIRMI: Radniku mašina odsekla TRI prsta na ruci

Iz tog razloga današnji glavni pretres pred Višim sudom je odložen, kako bi Jovanovićev advokat Saša Knežević izneo predlog o visini kazne koju bi Miljan bio spreman da prihvati zameniku VJT Andriji Iviću. Ukoliko sporazum između odbrane i tužilaštva bude postignut, Viši sud će odlučiti da li će ga potvrditi. Ako se odbrana i optužba ne dogovore suđenje će se nastaviti.

Miljan se tereti da je 28. novembra prošle godine usmrtio starca iz bezobzirne osvete jer ga je prijavio zbog krađe alata.

Kako se navodi u optužnici, povod stravičnog zločina bio je poziv za izdržavanje zatvorske kazne koji je stigao Miljanu  jer je marta 2017. godine pokrao komšiju, a on ga je prijavio policiji.

Optuženi je smatrao da je žrtva kriva što on mora u zatvor, pa je odlučio da mu se osveti. Otišao je do njegove kuće, zajedno su pili rakiju, nakon čega je od starca zatražio da mu šalje cigarete i uplaćuje novac dok je u zatvoru, jer robija zbog njega,  što je on odbio.  Okrivljeni mu je zbog toga zadao veći broj udaraca rukama, nogama i nepoznatim mehaničkim oruđem, po glavi, rukama i nogama. Naneo mu je povrede mozga, očnih jabučica, prelome donje vilice, leve očne duplje, rebara, grudne kosti, kičme a zatim mu zatvorio usta i nos i ugušio ga, navodi se između ostalog u aktu tužilaštva.

VJT je zatražilo da se Miljan oglasi krivim i osudi po zakonu, ali nije preciziralo visinu kazne koju Krivični zakonik za teško ubistvo propisuje u rasponu od deset godina do doživotne robije.  Takođe, tužilaštvo je zatražilo da mu se produži pritvor u kojem se nalazi od 30. novembra 2020. godine.

policija
Foto: Srbija Danas

Savina ćerka Gordana Cvetanović nakon njegovog ubistva pričala je da je starac bio česta metta lopova.

- Stalno su ga krali, motornu testeru, brusilice, bušilice, jednom prilikom su mu odneli 100.000 dinara. Išla sam sa njim na sud zbog tih krađa jer nije dobro čuo, ali on bi uvek govorio da nikog ne tereti. Baš iz tog razloga nije držao novac kod kuće, već sam mu otvorila račun u Poštanskoj štedionici pa je uzimao koliko mu treba. Bio je omiljen u selu, mašinbravar po zanimanju, klepao je meštanima sekire, vario, pomagao svima - kazala je tada ožalošćena ćerka.

Donosio bombu u školu 

Meštani Donejg Dušnika ispričali su novinarima da su se plašili Miljana jer je od detinjstva  bio problematičan.
Kao dete u školu je doneo bombu, bio je zle naravi. Osim što je krao, bio je sklon i tučama. Nikad nije bio bez noža, i u prodavnicu kada je išao sa sobom bi nosio oružje. Znali smo da je lopov ali nisam mogao da verujem da je u stanju da ubije nekog“, kazao je jedan od komšija uhapšenog mladića.

Miljan je i pre ubistva komšije bio poznat policiji zbog krađa i nasilničkog ponašanja.

 
Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd