fbpx
Skip to main content
Policija

UBISTVO ZBOG ZLATNOG LANČIĆA U ZAJEČARU: Nakon zločina Zemunka pokušala da svali krivicu na ljubavnika

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Muškarac i žena osuđeni su na 20 godina zatvora nakon što su ubili i opljačkali penzionera kom su upali u kuću u Zaječaru

Z. T. (44) i njegova devojka A. S. (45) iz Zemuna 18. februara prošle godine upali su u kuću deviznog penzionera Slobodana Zdravkovića (76) u Pop Lukinoj u Zaječaru. Oni su ga prvo ubili i potom opljačkali, a za ovaj zločin prvosteno su osuđeni na po 20 godina zatvora.

NIJE USPEO NI DA SLAŽE! UHAPŠEN DOK JE ZALIVAO DROGU: Policija zatekla muškarca sa 73 stabljike kanabisa

NIJE USPEO NI DA SLAŽE! UHAPŠEN DOK JE ZALIVAO DROGU: Policija zatekla muškarca sa 73 stabljike kanabisa

ISCRPLJUJUĆE SUĐENJE ZA TEŠKO UBISTVO STEFANA FILIĆA: Osumnjičeni osporavaju delove veštačenja, snimci pokazuju suprotno

ISCRPLJUJUĆE SUĐENJE ZA TEŠKO UBISTVO STEFANA FILIĆA: Osumnjičeni osporavaju delove veštačenja, snimci pokazuju suprotno

BMW sleteo s puta i udario u zaštitnu ogradu: Četiri osobe povređene u nesreći kod Aleksinca

BMW sleteo s puta i udario u zaštitnu ogradu: Četiri osobe povređene u nesreći kod Aleksinca

Tokom postupka je utvrđeno da je ubistvo isplanirala A. S., a da je čoveka usmrtio Z. T. i to sa više od 20 udaraca nogarom od stolice po glavi.

Ovi ljubavnici ubrzo nakon zločina su i uhapšeni. Z.T. je odmah priznao ubistvo, dok se njegova devojka branila da čak nije ni bila tada na mestu zločina, kao i da je on sve uradio na svoju ruku.

POKUŠALA DA SVALI KRIVICU 

Z. T. je uporno tvrdio da je sve bila ideja A.Z. kako bi naplatila nekakav dug od Zdravkovića koji je navodno pre desetak godina kupio njivu od njenog dede, ali mu nije isplatio sve pare. Međutim, uprkos svim navodima okrivljenih, istragom je utvrđeno da je u pitanju čista pljačka i koristoljublje.

"Prošlo je više od decenije kad se A. S. 'setila' da Zdravković duguje novac njenom dedi, zato niko u istrazi nije verovao da je pravi motiv naplata duga. Ipak, A. S. je iskoristila tu priču o navodnom dugu kako bi otela pare od deviznog penzionera", rekao je izvor iz istrage.

Kobne večeri ljubavnici su otišli do kuće starca u Pop Lukinoj ulici, koji im je otvorio vrata i pozvao ih da uđu. A. S. je tada optužila Slobodana da je ostao dužan njenom dedi, ali ovaj je to negirao i zamolio ih da napuste njegovu kuću. Tada ga je Z.T. udario, na šta mu je Zdravković uzvratio istom merom. Tada se razbesneo i polovio stolicu i već prvim udarcem onesvestio nesrećnog penionera. Potom mu je vezao ruke i nastavio da ga tuče po glavi, a nesrećni čovek je ubrzo preminuo.

"DOKAZ" LJUBAVI

Nakon što  je Zdravković prestao da daje znake života, Z. T. i njegova devojka su uzeli laptop i zlatni lanac sa priveskom, posle čega su pobegli. Iako je u kući bilo još para, Z. T. je kasnije rekao inspektorima da ga novac nije interesovao, već da je "samo hteo da naplati dug za svoju devojku, koju mnogo voli".

Unakaženo telo nesrećnog čoveka pronašla je naredni dan gerontodomaćica koja ga je obilazila. Ubice su ubrzo uhapšene uz pomoć snimaka sa video-kamera na kojima se vidi auto Z.M, a naknadnim ispivanjem utvrđeno je da je u toku ubistva bio u apstinencijalnoj krizi pošto je narkoman. 

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd