fbpx
Skip to main content
niš

PREBIJANJE U NIŠU U SRED BELA DANA: Ljudi mirno gledali, niko slučaj nije prijavio policiji

Foto: Youtube/Printscreen
Meštani ovog grada samo su posmatrali kako jedan muškarac krvnički udara drugog, koji leži na zemlji

Snimak šokantnog prizora u Nišu obišao je prekjuče društvene mreže. Naime, na videu se vidi kako jedan čovek leži na zemlji dok mu drugi zadaje udarac za udarcem pesnicama. Nišlije su, izgleda, navikle na takve prizore i očigledno ih oni ne potresaju mnogo, jer prijave ovog događaja policiji nije bilo.

 

 

 

- Videli smo snimak, pokušavamo da saznamo više informacija o događaju, ali prijave tuče policiji nije bilo - kažu za Telegraf iz PU Niš.

Kako se vidi na snimku, osim čoveka koji se svojski trudio da ih razdvoji, niko na ovaj incident nije obratio posebnu pažnju, niti našao za shodno da napadača skloni od čoveka na zemlji, pozove policiju ili Hitnu pomoć.

Dok muškarac koji dobija batine leži na kolovozu, prima udarce, a glava mu udara o asfalt i obližnji ivičnjak, uspeva da ostane toliko pribran i da svog protivnika makar na momenat uhvati za šake i spreči dalje batinanje. Za to vreme, pored prolaze dva automobila i ne samo da niko ne izlazi iz njih, već uredno obilaze muškarca na zemlji.

U isto vreme, u tih 15 sekundi snimka, pored njih prolazi četiri-pet osoba, ali sve što upućuju čoveku koji dobija batine je letimičan pogled.

Da li su meštani tog srpskog grada toliko navikli na slične scene na ulicama i rešavanje nesuglasica batinama, da nikom nije palo na pamet da pozove nadležne?

Sve češće tuče na ulicama

Pre samo nekoliko nedelja, sličan snimak isplivao je na društvenim mrežama. On prikazuje trenutak kada muškarac šamara dve žene, a sve se, takođe, odigralo nasred ulice i naočigled brojnih vozača i prolaznika.

Nasilnik je prvo prišao mlađoj osobi koja je bila na mestu suvozača, udario joj šamar, gurnuo je, potom je, kada je žena koja je vozila auto izašla i krenula ka njemu i nju udario, a zatim ih je obe ošamario, okrenuo se i ušao u automobil. Kako su mediji tada pisali, ovaj nasilnik nije imao strpljenja da čeka staricu da pređe ulicu. Ona je hodala sporo, a muškarcu se očigledno žurilo, pa je "legao" na sirenu, a potom kroz prozor vređao ženu.

Njoj u odbranu stale su druge dve žene, koje su u tom trenutku automobilima prolazile tuda, a onda je vozač izašao iz svog vozila i obe brutalno izudarao po glavi.

Vremenska prognoza
Slaba kiša
10 Beograd