fbpx
Skip to main content
Dalibor Bogdanović Boća, MMA borac

AMATERSKI ISPLANIRANO LIKVIDIRANJE GORANCA: Jedna greška se potkrala i skupo koštala napadače, još uvek se traga za Boćom

Foto: Printscreen/ Youtube printscreen
Za bivšim policajcem Daliborom Bogdanovićem Boćom (43), raspisana je potraga

Sumnja se da je organizovao i dvojicu svojih saučesnika, Danijela J. i još jednog muškarca, podstrekavao na ubistvo Gorana Kovačevića Goranca (47), pre nekoliko dana u Novom Sadu.

"UNAKAZIO JE, RANE JOJ NISU ZARASLE" Žena koju je muž BRUTALNO pretukao moli da izađe iz bolnice da vidi decu

"UNAKAZIO JE, RANE JOJ NISU ZARASLE" Žena koju je muž BRUTALNO pretukao moli da izađe iz bolnice da vidi decu

TEŠKA SAOBRAĆAJKA KOD SUBOTICE: Vozač poginuo na licu mesta, drugi teško povređen

TEŠKA SAOBRAĆAJKA KOD SUBOTICE: Vozač poginuo na licu mesta, drugi teško povređen

PINK PANTER UHAPŠEN U HRVATSKOJ: Pljačkali od Dubaija do Monaka, a pred policijom se pravdao ovako (FOTO)

PINK PANTER UHAPŠEN U HRVATSKOJ: Pljačkali od Dubaija do Monaka, a pred policijom se pravdao ovako (FOTO)

U oružanom napadu, u protekli četvrtak uveče, Kovačević je lakše ranjen, dok je njegov telohranitelj Uroš Stefanović (27) brutalno likvidiran hicima u glavu.

Pripadnici MUP Srbije ubrzo posle zločina blokirali su ceo grad, a posle izvesnog vremena, pored kanala Dunav-Tisa-Dunav, u naselju Rumenka, pronađen je "pežo panter" (pikap), koji su koristili napadači. U automobilu su pronađeni brojni biološki tragovi, čak i krv, što je omogućilo brzu identifikaciju osumnjičenih.

- Postoji sumnja da je Bogdanović podstrekavao i organizovao napad na Kovačevića - navodi izvor blizak istrazi. - U tu svrhu je pre nekoliko meseci u Inđiji kupljen automobil. Ovaj bivši policajac je nekoliko puta poslednjih godina i sam bio meta plaćenika. Sumnjao je da mu smrt priprema, navodno Kovačević. Ovog puta, navodno, odlučio je da krene prvi na njega. Ipak, šta je tačno uzrok svega ovoga znaće se posle sprovedene istrage.

Poslednji put Bogdanovićeva likvidacija sprečena je aprila ove godine, kada je na kućištu lifta, u ulazu njegove zgrade, skinuta "paklena naprava", koja je trebala da bude aktivirana kada on uđe.

- Bogdanović je ostao invalid posle jednog oružanog napada, tada je i penzionisan u MUP Srbije, i uvek je koristio lift - navodi naš sagovornik. - Oni, koji su pripremali njegovo ubistvo to su vrlo dobro znali.

Policija je tada, na osnovu snimaka nadzornih kamera, identifikovala i uhapsila Đorđa M. (28) iz Zemuna, za koga se sumnjalo da je postavio, ali i posle izvesnog vremena skinuo eksploziv sa lifta. Navodno, "naprava" nije bila dobro povezana sa detonatorom.

Bio je ovo, bar koliko je javnosti poznato, četvrti pokušaj da se Bogdanović ubije. Prvi oružani napad dogodio se oktobra 2014. godine kada je, kako su mediji objavili, vođa navijačke grupe "Korida" Jovan Kecman u njega ispalio tri metka tokom provoda u centru Novog Sada. Bogdanović je tada pogođen u stomak, kuk i šaku, ali je uspeo da se oporavi.

Te večeri bio je u društvu koleginog sina Marka Markuša, koji je u to vreme bio na izdržavanju petogodišnje kazne zatvora zbog pokušaja ubistva, ali je tih dana bio na produženom vikendu. Markuš je, inače, bio sin čelnika novosadske policije Zorana Markuša, i ubijen je tri godine kasnije, u sačekuši ispred Hotela "Sajam" u Novom Sadu novembra 2017. godine.

Maja 2019. usledio je drugi napad na Bogdanovića. Ispod sedišta njegovog džipa podmetnuta je eksplozivna naprava, koja je aktivirana u trenutku dok je izlazio iz vozila. Tada je teško povređen i amputiran mu je deo leve noge. Oporavljao se nekoliko meseci, a onda ga je opet spasla policija. Januara ove godine u ulazu njegove zgrade zatečen je bicikl sa pričvršćenim mobilnim telefonom. Sumnjalo se da je na taj način trebalo da bude aktivirana eksplozivna naprava. Posle četvrtog napada, aprila ove godine, uhapšen je mladi Zemunac sa eksplozivom, nedaleko od Bogdanovićeve zgrade.

Ovaj bivši policajac, inače, tokom raznih saslušanja zbog pokušaja njegovog ubistva, govorio je da ne zna ko mu radi o glavi i da nikada ništa sumnjivo nije primetio.

Kada i kako je došao u sukob sa Goranom Kovačevićem teško je reći. NJih dvojica sela su na istu optuženičku klupu i to zbog otmice Gorana Cvijetića iz Budisave 22. maja 2017. Pored njih, tu su i Vladica Rakić, Nenad Stević i Božidar Bosnić. Sva petorica, međutim, tvrdila su da nije reč o kidnapovanju već o "građanskom hapšenju" i da su Cvijetića nameravali da predaju policiji.

Navodno, sumnjali su da je on ubio Teodoru Kaćanski novembra 2016, inače devojku Nenada Stevića, kao i za pokušaj ubistva Nika Uskokovića januara 2017. godine, zeta prvookrivljenog Gorana Kovačevića Goranca.

Izvor upoznat sa detaljima istrage kaže da je policija na tragu Daliboru Bogdanoviću Boći kao i dvojici muškaraca iz Srema koji su, kako prenosi Blic, verovatno neposredni izvršioci napada na Stefanovića i Kovačevića.

- Uzimajući u obzir sve činjenice i ostavljene tragove, među kojima je i DNK izvršilaca, napad je prilično amaterski urađen s obzirom na to da osumnjičeni Bogdanović i jedan od njegovih saučesnika koji je u bekstvu imaju pozamašne dosijee, a pride je Bogdanović i bivši policajac. Stiče se utisak da je ili sve bilo loše isplanirano ili da je urađeno na mah.

Budući da su osumnjičeni pratili Stefanovića i Kovačevića, možda su odlučili da iskoriste zgodnu priliku pa su zapucali a da nisu uopšte pripremili ostatak logistike.

Povrh svega, napad je učinjen automobilom inđijskih registarskih oznaka. Taj automobil vlasnik je prodao napadačima ili njihovim pomagačima pre nepunih mesec dana a oni nisu promenili podatke što dodatno ukazuje na to koliko je ovo sa jedne strane amaterski urađeno a sa druge strane možda i jednostavno nesmotreno i brzopleto.

Možda nisu imali nameru baš to veče da likvidiraju Goranca, ali su ipak odlučili da iskoriste zgodnu priliku dok je bio u dvorištu zgrade – priča sagovornik.

Prema njegovim rečima, posebno čudi činjenica da je Dalibor Bogdanović Boća umešan u ovaj napad zato što su on i Goranac dugogodišnji dobri prijatelji.

- Šta je bilo među njima dvojicom samo oni znaju a vrlo je moguće da je neko sasvim treći angažovao Bogdanovića da pronađe način da likvidira Goranca. No, to bi trebalo, kao i motiv za napad, da se pokaže tokom istrage ukoliko osumnjičeni, ali i žrtva, budu spremni za saradnju – smatra naš izvor.

Ko je Boća, bivši policajac sklonjen iz službe zbog veza s kriminalcima

Dalibor Bogdanović Boća bivši je policajac koji je sklonjen iz službe zbog veze sa kriminalnim grupama i njega su više puta pokušali da ubiju, piše Kurir.

Bogdanović je prvi put u medijima pominjan kao telohranitelj lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka i tada aktivni policajac koji je iz interventne jedinice premešten na administrativne poslove, navodno zbog kršenja radne discipline, gde je bio do prevremene penzije i imenovanja na funkciju komesara za bezbednost Fudbalskog kluba “Vojvodina” 2015. godine.

U javnosti njegovo ime se pojavilo u maju 2017. godine kada je sa još četvoricom prijatelja osumnjičen za pokušaj otmice Gorana Cvijetića (42) iz Budisave, za koga, kako su izjavili tokom suđenja, sumnjaju da ima veze sa ubistvom Novosađanke Teodore Kaćanski, inače devojke Nenada Stevića, takođe jednog od optuženih za pokušaj otmice, kao i za pokušaj ubistva Nika Uskokovića rođaka prvookrivljenog Gorana Kovačevića Goranca. Pored imenovanih na optuženičkoj klupi našli su se i Božidar Bosnić i suspendovani policajac iz Beograda Vladica Rakić, a postupak protiv njih se i dalje vodi u novosadskom Višem sudu.

 

Vremenska prognoza
Slaba kiša
10 Beograd