fbpx
Skip to main content
Zemunski klan

TAJNE ODAJE u Šilerovoj: Podrum krije NAJVEĆU TAJNU "zemunskog klana" (VIDEO)

Foto: Srbija Danas
O dešavanjima na čuvenom mestu postoje brojna svedočenja

Zdanje u Šilerovoj skrivalo je ogromne podrumske prostorije površine od preko hiljadu kvadrata. U ovoj prostoriji su po naređenju Dušana Spasojevića Šiptara i Mileta Lukovića Kuma mučeni ljudi koji su se zamerili „zemunskom klanu“.

O čuvenom podrumu postoje brojna svedočenja pripadnika klana.

- Spasojević je imao neku vrstu taktike. Ako je želeo da se vidi ko mu dolazi, taj je morao da parkira automobil na ulici i peške uđe u kuću. Gosti koji nije trebalo da budu viđeni najčešće su automobilima sa zatamnjenim staklima ulazili direktno u podzemnu garažu, a odatle dalje u prostorije – opisao je očevidac.

U podrumima su pripadnici „Zemunskog klana“ pripremali akcije, a ponekad su im služili za mučenje ljudi. Tu se nalazila prostorija sa spravama za vežbanje koja podseća na teretanu. Iz te prostorije vrata vode u najmračniji deo Šilerove.

Ovaj deo kuće pominjao je u iskazu i svedok-saradnik Dejan Milenković Bagzi tokom svedočenja o isplati novca od otmice biznismena Milije Babovića.

- Posle svake isplate novac se delio u teretani u Šilerovoj. Svi smo tu bili i sedeli na spratu iznad. Jedan po jedan smo silazili u podrum – ispričao je Bagzi.

U tajne prostorije može da se dođe i niz merdevine kroz šaht. Sumnja se da su kroz ovaj otvor spuštali ljude prema kojima su želeli da budu posebno brutalni.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Slaba kiša
10 Beograd