fbpx
Skip to main content
Hitna pomoć

RADNIK PAO SA DALEKOVODA KOD SVRLJIGA! Ima teške povrede kičme, otkazuju mu i organi

Foto: Profimedia/ilustracija
Prilikom izvođenja radova na održavanju dalekovoda, sa trafo stanice je pao radnik firme koja održava mrežu.

Radnik M.V. (57) koji je zadobio tešku povredu kičme nakon što je juče oko 11 sati prilikom popravke trafoa u ataru svrljiškog sela Ribare pao sa visine od oko tri metra hospitalizovan je u Kiničkom centru u Nišu i nalazi se u "visokom riziku" od životne ugroženosti.

- Pacijent je primljen sa kompleksnom povredom kičme koja podrazumeva prelom nekoliko pršljenova sa pratećim oštećenjem kičmene moždine. Cela kičma mu je dislocirana sa prekinućem kičmene moždine usled čega ima potpunu oduzetost nogu i gubitak funkcija unutrašnjih organa trbuha. Kod ovakvih povreda u prva 72 sata se ne preduzimaju operativne mere. Odluka da li će biti preduzete biće doneta nakon tog roka na osnovu rezultata funkcija ostalih vitalnih organa. Pacijent je svestan, komunikativan, ali je u visokom riziku od životne ugroženosti - kaže pomoćnik rukovodioca Klinike za neurohirurgiju UKC Niš prof. dr Ivan Stefanović.

Prema nezvaničnim informacijama M.V. je bio angažovan na popravci trafoa preko jedne beogradske firme, a do nesreće je došlo kad ga je prilikom odšrafljivanja određene opruge udario deo trafoa, pa je pao na zemlju sa visine od dva ili tri metra.

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd