fbpx
Skip to main content
petnica

PRONAĐENE SLIKE NAGIH DEVOJČICA IZ PETNICE: Policija upala u stan Savića i zaplenila kutiju sa filmovima!

Foto: Youtube/Printscreen/Profimedia
Slučaj koji je potresao Srbiju

U iznajmljenom stanu bivšeg radnika Istraživačke stanice Petnica, Branislava Savića (65) zvanog Savan, koji se sumnjiči za seksualno nasilje nad polaznicama te institucije, pronađene su kutije filmova sa fotografijama golišavih maloletnica.

KRISTIJAN PRVI PUT O VELJI NEVOLJI! Procurio SNIMAK gde govore o REKETIRANJU Belivuka i pripremi TUČE

KRISTIJAN PRVI PUT O VELJI NEVOLJI! Procurio SNIMAK gde govore o REKETIRANJU Belivuka i pripremi TUČE

SRBIJU POTRESAJU JEZIVI SLUČAJEVI NASILJA NAD ŽENAMA: Incidenti sve češći, stručnjaci otkrili mogući UZROK agresivnosti?

SRBIJU POTRESAJU JEZIVI SLUČAJEVI NASILJA NAD ŽENAMA: Incidenti sve češći, stručnjaci otkrili mogući UZROK agresivnosti?

BRUTALNA AKCIJA POLICIJE: Ovako su pali pedofili u Srbiji - "ARMAGEDON" aktivan ponovo (VIDEO)

BRUTALNA AKCIJA POLICIJE: Ovako su pali pedofili u Srbiji - "ARMAGEDON" aktivan ponovo (VIDEO)

Za slučaj "Petnica" javnost Srbije saznala je nedavno nakon što se nekoliko žrtava Savića osmelilo da progovori o seksualnom nasilju koje su tokom boravka u Istraživačkoj stanici doživele. Žrtve su rekle da ih je zlostavljač, za koga je nekadašnji direktor Petnice Vigor Majić otkrio da se radi o Saviću, prisiljavao da se skidaju gole, a potom ih fotografisao.

Nakon stravičnih optužbi, policija je upala u iznajmljeni stan Savića i tom prilikom zaplenila više kutija filmova sa fotografijama golišavih maloletnica. Reč je o slikama koje datiraju još iz ranih 90-godina.

Takođe, zaplenjeni su kompjuteri, koji su poslati na veštačenje.

Inače, kako nezvanično saznajemo, stan koji je Savić iznajmljivao direktno je povezan sa Istraživačkom stanicom Petnica.

- Zasad nije poznato o kojoj povezanosti je reč. Inkriminišući materijal poslat je na veštačenje, a sem Savića u ceo slučaj seksualnog nasilja involvirano je više osoba - navodi se.

Iako se najpre smatralo da su svi dokazi uništeni, s obzirom na to da je nekadašnji direktor Petnice Majić za nedeljnik “Vreme” izjavio da je uprava Petnice računar na kome su se nalazile golišave fotografije devojčica reformatirala, čime su uništeni svi dokazi, situacija se potpuno promenila nakon upada službenika MUP u iznajmljeni stan Savića.

Podsetimo, o seksualnom zlostavljanju u Petnici javnost je saznala nakon što su polaznice u razgovoru za nedeljnik “Vreme“ detaljno ispričale kroz šta su prošle. Napasnik, koga žrtve oslovljavaju sa S., terao je devojčice da se skidaju i fotografisao ih gole. Neretko ih je prisiljavao da to čine kako bi prošle neophodne radove u Istraživačkoj stanici.

Metode nasilnika kretale su se od manipulacije žrtvama, do otvorene prisile na ispijanje alkohola, ucena, a u dva slučaja, došlo je do fizičke agresije.

Raskinut radni odnos 2017.

Iako je sa zlostavljačem sporazumno raskinut radni odnos 2017. godine, on je i kasnijih godina radio u Istraživačkoj stanici. Savić je nakon 2017. aktivno učestvovao u izradi "APetničkih svezaka".

Protiv osumnjičenog Savića, Osnovno javno tužilaštvo u Valjevu trenutno vodi predistražne radnje i on je u ponedeljak saslušan u policiji u svojstvu građanina, nakon čega će svoje iskaze dati i oštećene devojke.

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd