fbpx
Skip to main content
Porodica Đokić

ŠOKANTNI DETALJI ISTRAGE! DŽONIĆ SAM IZVRŠIO UBISTVO? Policija utvrdila da je Goran lažno optužio sinove - NIJE IMAO POMAGAČA

Foto: SD/ilustracija/Facebook/Goran Dzonic
Istraga ide u smeru da je bivši vatrogasac mesecima pripremao zločin i da ga je sam izveo.

Bivši vatrogasac Goran Džonić iz Moravca nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je ubio svojih troje rođaka - Gorana Đokića (57), njegovu suprgu Gordanu (56) i ćerku Lidiju (26). Iza rešetaka su i njegova dvojica sinova Milan i Stefan Džonić.

ŠEŠELJ ŠOKIRAO SRBIJU: Jelena Marjanović je ubijena jer je bila trudna sa poznatim političarom!

ŠEŠELJ ŠOKIRAO SRBIJU: Jelena Marjanović je ubijena jer je bila trudna sa poznatim političarom!

"PONAŠAO SE KAO DA SE NIŠTA NIJE DESILO" Vulin otkrio detalje ispitivanja Gorana Džonića

"PONAŠAO SE KAO DA SE NIŠTA NIJE DESILO" Vulin otkrio detalje ispitivanja Gorana Džonića

"IMAMO NEOBORIVE DOKAZE!" Vulin o slučaju porodice Đokić: Raspisana poternica za još jednim licem

"IMAMO NEOBORIVE DOKAZE!" Vulin o slučaju porodice Đokić: Raspisana poternica za još jednim licem

Kako se saznaje, istraga ide u smeru da je bivši vatrogasac mesecima pripremao zločin i da ga je sam izveo. Iskoristio je poverenje Đokića koji mu je, inače, bio brat od tetke.

Mnogo činjenica ide u prilog tome da je Džonić sam isplanirao i izveo brutalni zločin. Pre svega treba istaći činjenicu da je on bio vatrogasac i tačno znao kako se najbolje vatrom uništavaju tragovi, da kao ribolovac odlično poznaje ceo taj kraj, pa i zabita mesta nadomak Južne Morave gde su nađena zapaljena tela Đokića i njihov automobil. Posebno u prilog tome ide i činjenica da je bio izuzetno blizak sa ubijenim Đokićem koji je zbog ranijih napada bio maksimalno oprezan i nikada se ne bi zaustvio nikome nepoznatom. Dok traje istraga policija i tužilaštvo ne isključuju ni jednu drugo opciju i biće detaljano provereno da li je još neko i na koji način učestvovao u zločinu.

Kako se saznaje, Džonić je u subotu više od 14 sati bio u Višem tužilaštvu nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana.

SKUTER

Džonić je u smrtonosnu zamku Đokiće namamio tako što ih je kobne noći presreo i zatražio pomoć rekavši da mu se kraj Južne Morave pokvario skuter.

- Đokići su sa obližnjeg izvora, koji se nalazi na putu od Moravca ka Tešici, svaki put kad bi dolazili u selu, svraćali i po vodu za koju se veruje da blagotvorno deluje na zdravlje. Kobne noći, zato su na raskrsnici na glavnom putu u Moravcu skrenuli udesno, ka Tešici, umesto na levo prema Aleksincu. Krenuli su po vodu, pa kući. Pošto su natočili vodu na česmi koja dovodi izvorsku vodu, verovatno je u tom trenutku naišao Goran, koji je odlično znao da će biti na tom mestu u to vreme. Rekao je da mu se pokvario skuter kada je bio na pecanju. Niko nije posumnjao, jer se znalo da je Džonić ribolovac. Krenuli su sa njim ka mestu "Dudine bare", na keju kraj Morave u ataru Moravca, odakle se nisu vratili živi - kaže izvor.

DOKAZI

Balističari niške policije obavili ekspertizu pištolja Gorana Džonića iz Moravca, prvoosumnjičenog za učestvovanje u monstruoznoj likvidaciji porodice Đokić. Oružje je nađeno u stanu bivšeg vatrogasaca.

Pored ovog dokaza, na hrpi novca i platnenoj vreći koji su iskopani u dvorištu jednog od sinova Gorana Džonića, forenzičkom analizom utvrđeni su DNK tragovi ubice i ubijenog Gorana Đokića. To bi mogao da bude ključni materijalni dokaz u istrazi ovog nezapamćenog zločina. Postojanje DNK dokaza ubice i žrtve na novcu praktično povezuje ubicu sa parama i dokazuje da je motiv ubistva bio pohlepa.

KRIVICA

Više javno tužilaštvo u Nišu je povodom ubistva tročlane porodice Đokić, juče je donelo naredbu o proširenju istrage i protiv okrivljenih K.M. i A.M., koji se takođe terete za krivično delo teško ubistvo. Okrivljeni su saslušani u tužilaštvu, a Višem sudu u Nišu je podnet predlog za određivanje pritvora do 30 dana.

Rođena braća K. M. i A. M. iz Moravca uhapšena su 22. oktobra nakon što ih je osumnjičeni Goran Džonić, optužio da su mu bili saučesnici u ubistvu njegovog brata od tetke Gorana Đokića. Džonić je braću, poznatu pod nadimkom "Jojke" okrivio da su ga prisili da ubije i opljačka bliskog rođaka.

Kako se saznaje, oni su u policiji tvrdili da "nemaju veze sa zločinom i da Džonić laže".

- Ne isključuje se mogućnost da je osumnjičeni imao neko novčano dugovanje prema njima. I da sada pokušava tu činjenicu da okrene u svoju korist. Prema saznanjima oni su zbog svog kriminalnog renome ispitani i poligrafski testirani kao i više desetina drugih ljudi i ništa ih nije dovelo u vezu sa zločinom dok ih Džonić nije označio. Nije logično da bi se braća vratila iz inostranstva ako imaju veze sa zločinom za koji je zaprećena i doživotna robija, pogotovo nakon hapšenja Džonića - kaže sagovornik.

ALIBI

Džonićevi sinovi, Milan i Stefan, nisu mogli direktno da učestvuju u samom zločinu kobne večeri, jer su vreme izvršenja dela obojica radili.

Milan i Stefan Džonić
Foto: Facebook/Printscreen

- Stefan Džonić koji je pripadnik Vojske Srbije je u noći između 26. i 27. septembra bio u kopnenoj zoni bezbednosti, a drugi sin Milan Džonić koji je vatrogasac bio je u smeni na poslu. Oni su uhapšeni i nalaze se u pritvoru da bi se proverilo da li su na neki način bili upoznati sa time šta je njihov otac uradio - kaže izvor.

MAJKA

Nakon privođena Gorana Džonića i njegovih sinova juče je policija obezbeđivala njihovu kuću. Četiri kuće dalje iz doma ubijenog Gorana Đokića čuli su jecaji majke Stojanke.

- Lele sine Gorane, gde si, lele Liki moje drago dete, kuda mi ga odvedoše - kukala je majka.

Stojanka je plakala pred čituljom Gorana, Gordane i Lidije, jedva stojeći na nogama, ali su je snaja Verica i još jedna rođaka uvele u kuću.

NOVAC

Ono što je još uvek nepoznanica jeste to gde je završio ostatak od oko 200.000 evra, koliko se sumnja da je ukradeno Đokiću. Džonić tvrdi da je novac podelio sa saučesnicima, ali se ni ta tvrdnja ne uzima zdravo za gotovo. Policija je detaljno pretraživala kuću Džonića u Moravcu i prekopavala njegov i sinov voćnjak, ali dodatni novac nije nađen.

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd