fbpx
Skip to main content
Zvicer Šarić

NOVA SAZNANJA O LOKACIJI NA KOJOJ SE KRIJE VOĐA KAVČANA: Zvicera kriju Šarićevi ljudi?

Foto: Profimedia/detective-info.com.ua
Kontakti koje je u Južnoj Africi ostvario Šarić pomogli su vođi "kavčana" da se krije od vlasti iz Srbije i Crne Gore.

Radoju Zviceru (39), navodnom vođi kavačkog klana, koji je nedavno lociran u Južnoj Africi nakon što se, kako se ekskluzivno saznaje, sastao sa svojim saradnikom Vasilijem Vaskom Rafailovićem (33), navodno su u toj državi utočište pružili članovi narko-grupe Darka Šarića, koji se i sam krio u toj zemlji uz pomoć lokalnih kriminalaca i korumpiranih policajaca.

DRUŠTVENO ODGOVORNO POSLOVANJE: Investicije u zajednicu su zalog za bolju budućnost

DRUŠTVENO ODGOVORNO POSLOVANJE: Investicije u zajednicu su zalog za bolju budućnost

AFERA "KANTRIMEN" I POSLE SEDAM GODINA TRESE SRBIJU: Snežana Divac u najnovijoj ispovesti otkrila jedan VAŽAN DETALJ

AFERA "KANTRIMEN" I POSLE SEDAM GODINA TRESE SRBIJU: Snežana Divac u najnovijoj ispovesti otkrila jedan VAŽAN DETALJ

DEKSTEROVA GRUPA IZA REŠETAKA! Određen im pritvor zbog teških krivičnih dela

DEKSTEROVA GRUPA IZA REŠETAKA! Određen im pritvor zbog teških krivičnih dela

Šarićeva veza sa južnoafričkim podzemljem navodno je ostvarena u martu 2011. godine kada je ubijen Siril Bika - vodeća figura kriminalnog miljea na tom delu kontinenta. U toj pucnjavi ranjen je i njegov tadašnji saradnik Dobrosav Gavrić, koji je u Srbiji osuđen na 35 godina robije za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana.

Izvor navodi da su kontakti koje je u Južnoj Africi ostvario Šarić pomogli vođi "kavčana" da se krije od vlasti iz Srbije i Crne Gore, koje ga potražuju zbog najtežih krivičnih dela.

- Pod pseudonimom Ujka Sem, narko-šef iz Pljevalja godinama je gradio odnose s mafijom, korumpiranim političarima i policajcima u provinciji Hauteng u Južnoafričkoj Republici, a neki od njegovih saradnika i dalje su aktivni u toj zemlji. Sumnja se da je Radoje Zvicer stupio u kontakt sa njima i zatražio da ga štite od lokalne i međunarodne vlasti. Vođa "kavčana" najpre se skrivao u Južnoj Americi, ali se glas o njegovoj lokaciji brzo kretao, pa je bio primoran da nastavi svoj put bekstva. Naposletku je odlučio da se pritaji pod krovom Šarićevih saradnika - navodi sagovornik.

Radoje Zvicer
Foto: detective-info.com.ua

Međutim, kako se otkriva, drugi čovek kavačkog klana doslovno je lično otkrio policiji svoju novu lokaciju, kada je pozvao Vasilija Vaska Rafailovića da doputuje u Južnu Afriku, verovatno ne znajući da je on pod prismotrom Interpola.

Šarić dobio 15 godina robije za šverc kokaina

Darko Šarić je u novembru osuđen na 15 godina zatvora zbog šverca 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.

Na istu kaznu zatvora osuđen je i Goran Soković, koji je u bekstvu i kojem se sudilo u odsustvu. Apelacioni sud je njima potvrdio kazne iz prvostepene presude, mada je promenio kvalifikaciju krivičnog dela, dok je ostalim optuženima kazne mahom neznatno smanjio ili povećao. 

- Prateći poziv koji je Zvicer uputio Rafailoviću, Interpol je uspeo da locira "kavčanina" koji je u Južnu Afriku doputovao pre dvadesetak dana. Rafailović je pod lupom nadležnih jer je u bekstvu od 2016. godine zbog toga što Specijalno državno tužilaštvo u Podgorici vodi istragu protiv njega za ubistvo Đorđa Borete iz Budve. On se pre susreta sa Zvicerom uspešno skrivao kod sestre u Los Anđelesu, odakle je sa njenog računa slao američke dolare u Crnu Goru i Južnu Afriku. Sumnjive finansijske transakcije, koje su stizale i na račune sestara, devojaka i roditelja ostalih "kavčana", Rafailovića su koštale policijske pažnje, koja se obila o glavu i Zviceru - objašnjava izvor.

Ubićemo sve koji nam stanu na put

Kako su pisali južnoafrički mediji, Darko Šarić je slobodno živeo u Johanesburgu pred nosom vlasti.

- Rekao je da nema šta da izgubi i da oseća potrebu da javnost upozna s tim da mafija vodi tu Republiku, dodajući da ima ubice koji će likvidirati svakoga ko im stane na put - naveli su mediji.

Vremenska prognoza
Clear sky
31 Beograd