fbpx
Skip to main content
Velja Nevolja

"NIKO NIJE BEZBEDAN" Hapšenjem Velje Nevolje uklonjen najsuroviji deo mafije, ali NJENA GLAVA NIJE ODSEČENA

Foto: MN Press
Presretnuti razgovori u kojima se čuje kako dogovaraju likvidacije, kao i snimci vežbanja pucanja iz snajpera pokazuju koliko su članovi Belivukovog klana opasni i brutalni, ali i ukazuju na to da niko nije bezbedan

Hapšenjem Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu koja je ubijala, reketirala i švercovala drogu očišćen je najsuroviji deo mafije, ali njena glava još uvek nije odsečena.

Presretnuti razgovori na kojima se čuje kako se dogovaraju o likvidacijama, kao i snimci vežbanja pucanja iz snajpera, koje je javnost imala prilike da vidi, pokazuju koliko su članovi Belivukovog klana opasni i brutalni, ali i ukazuju na to da niko nije bezbedan.

NAREĐENO HITNO HAPŠENJE! Velika akcija MUP - pali pripadnici policije

NAREĐENO HITNO HAPŠENJE! Velika akcija MUP - pali pripadnici policije

OTKRIVEN NOVI ŠTEK VELJINE KRIMINALNE GRUPE: Evo gde se nalazi i šta je sve pronađeno!

OTKRIVEN NOVI ŠTEK VELJINE KRIMINALNE GRUPE: Evo gde se nalazi i šta je sve pronađeno!

SVE SNIMLJENO MOBILNIM: Miljković, Veljina desna ruka, žrtvi na živo sekao UŠI i NOS! Ubio KUMA za 40.000 evra

SVE SNIMLJENO MOBILNIM: Miljković, Veljina desna ruka, žrtvi na živo sekao UŠI i NOS! Ubio KUMA za 40.000 evra

Umislili da su kraljevi podzemlja

Ipak, uprkos svemu tome, određeni krug ljudi iz dela medija i politike danima relativizuju akciju tokom koje su uhapšeni Belivuk i njegovi saradnici, što je, dodaju naši sagovornici, više nego opasno. Posebno je, ističu, simptomatično koliko ovi kriminalci nisu prezali ni od čega, što se vidi iz pomenutog materijala koji se pojavio u javnost. Bili su toliko brutalni da su umislili da su kraljevi podzemlja i da im niko ništa neće moći, jer su bili uvereni da imaju jaka leđa.

Direktor Foruma za etničke odnose Dušan Janjić kaže da je na vrhu piramide ozbiljan kartel za koji članovi ove kriminalne grupe rade i da je pred nadležnim organima ogroman posao, a da se očekuje i ozbiljno čišćenje u MUP. Ističe da su u borbi s kriminalom ključni tužioci.

- Prema svim saopštenjima ovde se govori o kriminalnoj grupi, ne govori se ni o kartelu, ni o mafijaškoj organizaciji. Postoji svest da se radi o jednom nivou u tom biznisu, a to je nivo dilera, organizatora, kontrolora... Pošto je to složen biznis, droga, otmice, likvidacije, ucene, to sve podrazumeva pranje novca. Kad krene praćenje njihovog novca, može se otkriti mnogo toga. Oni rade s drogom, kokainom, pre svega iz Perua. Da bi neko bio nabavljač, njemu trebaju milijarde kapitala, oni to nemaju, na vrhu piramide za koju oni rade je ozbiljan kartel. Da li je peruanski, meksički... Sad traje obračun, oni su u padu, a Koza nostra (sicilijanska mafija) ponovo jača, polako preuzima i Albaniju - kaže Janjić.

Vremenska prognoza
Clear sky
31 Beograd