fbpx
Skip to main content
dušan spasojević

NEOBJAVLJENI DETALJI LIKVIDACIJE ZEMUNSKOG KLANA: OVO baca sumnju na zvaničnu verziju smrti KUMA I ŠIPTARA (FOTO)

Foto: Facebook/Kriminalci Mafijasi 90-ih
Šta se zaista dogodilo?!

Smrt Dušana Spasojevića Šiptara i Mileta Lukovića Kuma, i posle tačno 14 godina, obavijeno je velom tajne, a obdukcioni zapisnik i dosad neobjavljene fotografije otvraju brojna pitanja o tome na koji su način tačno ubijene vođe “zemunskog klana” u Meljaku.

ESKADRON SMRTI: Đura Mutavi na svedočenju nabrojao koga su sve UBILI - svi u sudnici ZANEMELI!

ŠOKANTNO SVEDOČENJE ĐURE MUTAVOG: Kad su ubili Arkana, dobili smo jasno NAREĐENJE od Legije

Brojni podlivi i modrice koji se vide na telima, navodno bacaju sumnju na zvaničnu verziju po kojoj su vođe “Zemunaca” likvidirane tokom obračuna s policijom u dvorištu vikendice u kojoj su se skrivali, objašnjavaju upućeni u ovaj slučaj.

Dušan Spasojević i Mile Luković, podsetimo, prema zvaničnoj verziji događaja, ubijeni su 27. marta 2003. godine oko 20.40 sati, dve nedelje posle ubistva premijera Zorana Đinđića.

Specijalna antiteroristička jedinica (SAJ), nakon što su dobili obaveštenje da se odbegli Zemunci skrivaju u jednoj vikendici, otišla je u to selo i uočila dva muškarca kako izlaze iz kuće. Specijalci su ih upozorili nekoliko puta, ali su se oni oglušili o naredbu da se zaustave. Uočili su osobu koja je uperila automatsku pušku prema pripadnicima SAJ i tada je prvi ubijen Spasojević. Uočili su i drugog muškarca, Lukovića, koji je pokušao da aktivira bombu, pa je i on tada ubijen.

NOSIO JE NjENO PREZIME, KUM IM JE BIO ARKAN: Ova lepotica je Legijina prva žena! (FOTO)

– Obducenti koji su potpisali zapisnik konstatovali su intenzivne krvne podlive i oguljotine kože glave, odnosno potiljka Dušana Spasojevića.

- Oni su opisali da su ove povrede mogle da nastanu od udaraca tupim predmetom. Međutim, nije precizno naveden o kojoj vrsti oruđa je reč, niti na koji su način one tačno nastale – objašnjava sagovornik beogradskih medija.

On navodi i da je obdukcija tela ubijenih obavljena tek četiri dana kasnije, tačnije, prema zapisniku 31. marta 2003. godine.

Takođe, položaj tela u kom su ubijeni bili u momentu ispaljenja projektila nikada nije utvrđen. Tačnije, u zapisniku se navodi da je, primera radi, Spasojević mogao da bude u “uspravnom, savijenom, klečećem ili ležećem položaju”.

MUK U SUDNICI: Legija jednom rečenicom paralisao sve prisutne, sudija PONOVIO pitanje

– To praktično znači da obducenti uopšte ne znaju u kom je položaju bio, jer peti položaj tela i ne postoji – objašnjava ovaj izvor.

Kako dodaje, ovakav nalaz svakako nije išao u prilog otkrivanju pune istine o onome što se dogodilo, niti na koji način su ubijeni Šiptar i Kum, a to je ostavilo prostor da se i posle 14 godina od ubistva i akcije “Sablja” sumnja u zvaničnu verziju da su ubijeni prilikom pokušaja bekstva i obračuna s policijom.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd