fbpx
Skip to main content
Katarina Radivojević

NE PODNOSI GAGU - PRETILA MU DOK GA JE BJELA TUKAO: Ovo je razlog zašto Katarina Radivojević mrzi Antonijevića

Foto: Srbija Danas/MN Press/Printscreen/TV PINK
Svedoci imaju oprečno viđenje uloge Katarine Radivojević posle napada na Gagu Antonijevića

Glumica Katarina Radivojević je već nekoliko godina u zavadi sa rediteljom Predragom Gagom Antonijevićem jer ju je on izbacio iz druge sezone popularne serije "Ubice mog oca".

FILMSKA SCENARIJA VELJE I MESARA: Od policijskih akcija, do saobraćajnih nesreća - kako su mamili ljude u kuću strave

FILMSKA SCENARIJA VELJE I MESARA: Od policijskih akcija, do saobraćajnih nesreća - kako su mamili ljude u kuću strave

FILMSKA KRAĐA U KRALJEVU: Lopov odvezao autobus sa tehničkog pregleda! Policija postavila barikade

FILMSKA KRAĐA U KRALJEVU: Lopov odvezao autobus sa tehničkog pregleda! Policija postavila barikade

OGLAŠAVAO SE NA IDENTIČAN NAČIN: Marko Miljković posle svakog kasapljena u Ritopeku slao OVE ČETIRI SABLASNE PORUKE

OGLAŠAVAO SE NA IDENTIČAN NAČIN: Marko Miljković posle svakog kasapljena u Ritopeku slao OVE ČETIRI SABLASNE PORUKE

Ta informacija baca više svetla na kontroverznu ulogu Katarine Radivojević u momentima posle napada glumca Dragana Bjelogrlića na Antonijevića u ponedeljak oko 4 sata ujutru u hotelu "Ambasador" u Nišu, u kojem su svi bili na Filmskim susretima.

Katarina Radivojević, inače, sa Bjelogrlićem glumi jednu od glavnih uloga u filmu "Nečista krv - greh predaka", koji je samo nekoliko sati pre napada na Antonijevića prikazan na Flimskim susretima. Zbog tog ostvarenja Bjelogrlić je glasovima publike proglašen glumcem druge večeri (nedelja) niškog festivala.

"Vikala je da bi me ubila"

Na snimku dela napada u holu hotela, koji je objavljen u medijima, Katarina Radivojević se najpre ne vidi, ali se veruje da je sedela u delu Bjelogrlićevog separea koji je bio zaklonjen od kamere. To je u prvoj izjavi posle incidenta istakao i sam Antonijević ("pre napada sam video Bjelogrlića kako sedi sa glumicom Katarinom Radivojević").

Na kraju snimka se vidi kako Katarina Radivojević dotrčava iz pravca Bjelogrlićevog separea. Video zapis nema zvuk, pa ne znamo šta govori, ali se po njenoj gestikulaciji može zaključiti da je u tom trenutku pokušala da smiri situaciju.

Antonijević je u jučerašnjem gostovanju na TV "Prva" praktično potvrdio tu pretpostavku, ali je izneo i tvrdnju da mu je glumica posle toga pretila smrću.

- On (Bjelogrlić) je bio sa Katarinom Radivojević koja je prvo vikala nemoj, a posle da bi me ubila. Ja sa njom nemam kontakt posle serije "Ubice mog oca" - rekao je Antonijević.

Bila sam uznemirena i uplašena

Svedoci imaju oprečno viđenje uloge Katarine Radivojević posle napada na Gagu Antonijevića. Jedni su videli da je glumica pokušala da smiri situaciju (deo koji smo videli na snimku), ali da nisu čuli šta je govorila. Drugi tvrde da su posle toga čuli pretnje upućene Antonijeviću, pa čak i psovke, što bi potvrdilo verziju koju je Antonijević ispričao na TV "Prva".

Glumica Jovana Stević, koja je sedela za stolom Gage Antonijevića u trenutku napada Dragan Bjelogrlić, kaže da niko nije slutio da može doći do tuče i da se sve odigralo munjevitom brzinom.

Predrag Gaga Antonijević
Foto: Pink/Printscreen

- Ja nisam čula da li je Bjela nešto rekao kada je prilazio našem stolu. Videla sam ga da dolazi, ali nisam ni slutila šta će uslediti. Gaga je bio zatečen, posle toga uznemiren. Policija je brzo stigla i svi smo otišli da damo izjave. Nismo stigli ni da posložimo u glavi šta se dogodilo i zašto. Bila sam uznemirena i uplašena - kaže Jovana Stević koja je dobila poziv iz tužilaštva da se javi kao svedok.

Jovana Stević kaže da je u čitavom haosu videla koleginicu Katarinu Radivojević da se umešala.

- Bila sam daleko i nisam čula šta je govorila, delovalo mi je da želi da ih razdvoji kao i svi ostali koji su skočili. Nije mi delovalo da bilo ko, od ljudi koji su se zatekli u lobiju, želi da raspiri sukob. Ja sam se odmah nakon što sam dala izjavu u policiji vratila za Beograd. Žao mi je što je napad bacio senku na festival - kaže Jovana Stević.

Druga svedokinja napada, koja insistira na anonimnosti jer se zna da je sedela u holu hotela u momentu napada, tvrdi, međutim, da je jasno čula pretnju koju je Katarina Radivojević naknadno uputila Antonijeviću.

- Čula sam vrisak, a potom sam videla Gagu Antonijevića i glumicu Katarinu Radivojević kako stoji pored i viče: "Treba ga ubiti žvalavog!", kao i nekoliko njih koji su pokušavali da odvoje Dragana Bjelogrlića od Antonijevića - rekla je ova svedokinja.

Katarina Radivojević se oglasila povodom celog incidenta:

- To nije istina - rekla je Katarina.

Na premijeri "Nečiste krvi" sinoć u Beogradu Katarina Radivojević se pojavila bez Bjelogrlića. Upitana da komentariše napad u Nišu bila je jednako uzdržana.

Katarina Radivojević
Foto: Srbija Danas

- Svako nasilje osuđujem - rekla je novinarima uoči projekcije.

Bjelogrlić je došao na premijeru tek posle projekcije i poklonio se beogradskoj publici, koja ga je nagradila aplauzom koji je trajao pedesetak sekundi.

"Troškovi produkcije"

Neki izvori tvrde da su Gaga Antonijević i Katarina Radivojević u zavadi bar od 2017. godine, kada ju je on precrtao sa spiska glumaca za drugu sezonu serije "Ubice moga oca". Ni jedno ni drugo nisu govorili u javnosti o ovom sporu, ali indikativno je da glumica u to vreme nije propuštala da između redova uputi strelice na račun Antonijevića.

Tako je jednom prilikom krajem 2017. godine izjavila da prilikom prve sezone serije "nije bilo nimalo lako" jer su "nedostajala produkcijska sredstva".

- Radili smo projekat u kome nismo imali dovoljno produkcijskih sredstava da serija izgleda tako kako izgleda i gde smo mi poneki glumci, ja bar, pristali na neke kompromise ne bi li serija uspela. E, onda je divno kada taj projekat uspe i kada znate da ste vi iz dna duše, svim bićem učestvovali u tome - izjavila je tada Katarina Radivojević.

Ipak, Katarina Radivojević se uskoro snašla pa je već od januara 2019. godine našla angažman kao saradnik za kulturu u Generalnom konzulatu Srbije u Njujorku. Iako je zbog snimanja sve više vremena provodila u Srbiji, ona je sve vreme primala platu kao ataše - 3.500 dolara mesečno.

- Zbog okolnosti pandemije moje dužnosti u konzulatu su smanjene tako da radim onlajn ili od kuće, uglavnom, čak i kada sam u Njujorku. Takođe, za vašu informaciju, trenutno sam u Beogradu zbog priprema predstave Zaboravljene (o Srpkinjama i Amerikankama iz Velikog rata) koja je planirana da premijeru ima u Njujorku, ali smo odlučili da je pripremamo u Beogradu zbog smanjenja troškova produkcije kao i nemogućnosti da je pripremamo u Njujorku, zato što je sve zatvoreno do 14. septembra. Tada se konačno Brodvej otvara. Tu smo planirali izvođenje i na taj način sprovođenje kulturne politike koja je i deo moje dužnosti kao srpske umetnice i kao kulturnog koordinatora u konzulatu - kazala nam je tada Katarina Radivojević.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd