fbpx
Skip to main content
Velja Nevolja

MUNJEVITA AKCIJA FBI I SRPSKE POLICIJE: Objavljen spisak uhapšenih, Deksterova ekipa uhvaćena na prepad (FOTO/VIDEO)

Foto: Ilustracija/Profimedia/Shutterstock
Zaplenjeno im 15 kilograma droge.

Čak 10 osoba, muškaraca iz Srbije, najbližih saradnika Daria Đorđevića Dekstera, navodnog vođe austrijskog ogranka kavačkog klana, uhapšeno je u Austriji u akciji kojom je rukovodio FBI, saznaju mediji. Takođe, njima je zaplenjeno više od 15 kilograma različitih narkotika.

Pored Dekstera, za koga se vezuju najmanje tri ubistva, ali i druga krivična dela u uhapšeni su Aleksa Petrović, Predrag Božović, Miloš Hristov, Nikola Savatić, Luka Caro, Todor Jarčević, Petar Selaković, Petar Milojić, Danijel Stojanović i Milun Dukić. Svi oni, sumnjiče se da su članovi najveće kriminalne grupe koja se bavila prodajom heroina, kokaina i sintetičkih droga u Austriji i Srbiji.

NOVA SAZNANJA O LOKACIJI NA KOJOJ SE KRIJE VOĐA KAVČANA: Zvicera kriju Šarićevi ljudi?!

NOVA SAZNANJA O LOKACIJI NA KOJOJ SE KRIJE VOĐA KAVČANA: Zvicera kriju Šarićevi ljudi?!

DA LI JE ON NOVI NASLEDNIK VELJE NEVOLJE? Zvezdin navijač iskasapljen zbog sukoba sa Belivukovim prijateljem

DA LI JE ON NOVI NASLEDNIK VELJE NEVOLJE? Zvezdin navijač iskasapljen zbog sukoba sa Belivukovim prijateljem

AFERA "KANTRIMEN" I POSLE SEDAM GODINA TRESE SRBIJU: Snežana Divac u najnovijoj ispovesti otkrila jedan VAŽAN DETALJ

AFERA "KANTRIMEN" I POSLE SEDAM GODINA TRESE SRBIJU: Snežana Divac u najnovijoj ispovesti otkrila jedan VAŽAN DETALJ

Tokom njihovog hapšenja i pretresanja prostorija koje su koristili osumnjičeni u Austriji, policija je, kako je saopšteno iz Tužilaštva za organizovani kriminal zaplenila 9.45 kilograma heroina, 5.23 kilograma kokaina, 0.553 grama marihuane, ali i 106.376 evra.

- Zaplenjene su tri falsifikovane putne isprave: Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije i tri pištolja - rečeno je u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Paralelno sa razbijanjem ove grupe u Austriji, u Srbiji je uhapšeno sedam osoba, za koje se sumnja da su obavljali poslove po nalogu Dekstera.

Svi oni otkriveni su tokom akcije "Trojanski štit" koju je osmislio FBI, nakon što su srpske službe prošle godine uspele da se dokopaju jednog od kriptovanih telefona člana kriminalne grupe Velja Belivuka zvanog Velja Nevolja i u saradnji sa FBI upadnu u aplikaciju Skaj.

- Jednu od ključnih uloga u obaranju i upadu u sistem "Skaj" imale su naše službe bezbednosti tokom rada na razbijanju Belivukove kriminalne grupe - rekao je izvor medija.

Nakon toga kriminalci koji širom sveta koji su komunicirali isključivo preko "Skaja" bili su zabrinuti i morali su da pronađu brzo rešenje kako da komuniciraju, a da policija ne uspe da dođe do njih. Paralelno, FBI je objavio da je pokrenuo istragu protiv sistema "Skaj". Ovo je urađeno kao strateški potez kako bi naterali kriminalce da pređu na njihovu aplikaciju. Ni ne sluteći da sada svu njihovu komunikaciju prati FBI kriminalci su masovno prešli na "ANOM".

Preko saradnika iz podzemlja FBI je "ANOM" "pustio" među mafijaše s pričom da je u pitanju nova aplikacija napravljena od “kriminalaca za kriminalce”, da je jedina bezbedna i da je niko ne može provaliti.

Aplikaciju su prvo proširili "podzemljem" Austrije, a potom se odatle kriminalnim krugovima vrlo brzo proširila širom sveta, pa tako i do srpskih kriminalaca.

Velja Nevolja
Foto: MUP

Ovu aplikaciju koristili su i pripadnici kriminalne grupe Velje Nevolje. I upravo tako srpske službe došle su do prepiski između članova klana i fotografija mučenja suparnika, ali i jezivih snimaka obezglavljivanja jedne od njihovih žrtava.

Slike mučenja, zločina...

Klan Velje Nevolje koristio je kriptovanu aplikaciju za prepisku između svojih članova. Provaljivanjem u "Skaj" srpske službe došle su do prepiski između članova klana i fotografija mučenja suparnika, ali i jezivih snimaka obezglavljivanja jedne od njihovih žrtava.

Šta je zaplenjeno kod Srba u Austriji
  • 5.23 kg kokaina
  • 9.45 kg heroina
  • 106.376 evra
  • 3 falsifikovana pasoša
Vremenska prognoza
Clear sky
31 Beograd