fbpx
Skip to main content
Milorad Ulemek Legija

MUK U SUDNICI: Legija jednom rečenicom paralisao sve prisutne, sudija PONOVIO pitanje

Foto: Profimedia
Suđenje koje se još prepričava

Milorad Ulemek Legija bio je ključni svedok u postupku protiv optuženih za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije. Tog dana, 29. septembra, izašao je pred govornicu Specijalnog suda u pratnji četiri zatvorska stražara, u sivom zatvorskom odelu.

OKRŠAJ LEGIJE I RADETA MARKOVIĆA U SUDNICI: Udario bivšeg komandanta tamo gde njega najviše boli

- Dobar dan - rekao je Legija i zakleo se svojom čašću da će tokom tog svedočenja govoriti samo istinu i da ništa neće prećutati.

SVEDOČIO LEGIJA: Pitao sam ko će biti NAVIGATOR? Rekao mi je "ovi Radonjini koji su ubili Ćuruviju"

Nemam ništa posebno da kažem, nemam saznanja niti dokaze protiv okrivljenih. Imam samo posredna saznanja iz razgovora sa pretpostavljenim Radomirom Markovićem.

Legija koji je na većinu pitanja davao odgovor "da se ne seća" i da ne želi da odgovora, rekao je da se njegovoj porodici preti.

ŽENSKA IKONA '90-ih OTKRIVA TAJNE STARE 25 GODINA: U žestoko društvo me je uveo kum Darko Ašanin! (FOTO)

Da li ste uplašeni?, pitao ga je tužilac.

- Ne, rekao je Legija i otkrio da prima pretnje likvidacijom.

- Ne želim da kažem ko, rešiću ja to. Meni i porodici prete već 15 godina, rekao je Legija.

UBIJENI NIKOLA BOJOVIĆ IMAO JE JEDNU ŽELJU: Džej mu je, na molbu Nikolinog oca, ispunio - NA GROBU (VIDEO)

Milorad Ulemek Legija
Foto: Profimedia

Ja ću to rešiti, rekao je Ulemek, a na pitanje zamenika tužioca kako kada je u zatvoru, odgovorio je: "Ne brinite se o tome". Svi su zaćutali!

ARKANOV PRIJATELJ BROJ 1: Odležao je robiju zbog njega, a nije pisnuo, opevao ga je i Čorba! (VIDEO)

Ulemek je rekao i da nema neki konkretan dokaz, već posredna saznanja iz razgovora sa šefom Državne bezbednosti (DB) Radomirom Markovićem.

PRPA: Ćuruvija je pričao kako je Mira Marković nosila ceger sa pijace, a Perišića je pitao "Šta je s tim državnim udarom"

Ulemek je ponovio deo iskaza iz istrage u kojem je šef DB Rade Marković, prema njegovim rečima, doveo u vezu sa ubistvom kao neposredne izvestioce optužene Ratka Romića i Milorada Kuraka.

SLUČAJ ĆURUVIJA! Sat vremena pre UBISTVA ukinuta pratnja

Ulemek, međutim, nije hteo da odgovori na pitanje tužioca šta je u sedištu DB još razgovarao sa Markovićem na početku NATO bombardovanja, jer ne želi sebe da izloži krivičnom gonjenju.

Ulemek je u tom, sada izostavljenom delu iz istrage, rekao da mu je Marković tražio da likvidira jedno lice, što on nije prihvatio jer je već bio angažovan u ratu na Kosovu.

U tom iskazu je Ulemek ukazao i na Markovića kao odgovornog za zločin prema Ćuruviji.

Slavko Ćuruvija
Foto: Profimedia

Svedok na suđenju za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, Milorad Ulemek Legija izjavio je večeras u Specijalnom sudu da mu je prećeno kako bi odustao od svedočenja u tom slučaju, ali nije naveo ko mu je pretio.

Možda jeste, možda nije...

Na pitanje okrivljenog Ratka Romića da li mu je on pretio, Ulemek je odgovorio: "Direktno niste, možda jeste, a možda niste".

Na Romićevo pitanje da li mu je Miroslav Kurak pretio, Ulemek je odgovorio da ne zna: "Ne znam. Nije se predstavio, a ko je koga slao, to ćemo da vidimo".

Ulemek je prethodno rekao i da zapisnik prilikom davanja izjave u zatvoru "Zabela" (u januaru 2014) nije pročitao, a da je potpisao poslednju stranu.

"Sve je snimano audio, i zapisnik je bio otkucan, a ja sam potpisao prvi i poslednji papir", rekao je Ulemek.

Na zahtev predsedavajuće sudskog veća, sudije Snežane Jovanović da pojasni izjavu, Ulemek je odgovorio da je potpisao poslednju stranu na kojoj je pisalo da je prisutan "taj i taj".

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd