fbpx
Skip to main content
Velja Nevolja

GODINU DANA BIO "NA VEZI" SA VELJOM NEVOLJOM: Uhapšeni inspektor prenosio Belivuku sve o istragama, ugrozio živote kolega

Foto: E-stock/Miloš Rafailović/Profimedia
Inspektor Stolić je treći po redu pripadnik SBPOK koji je uhapšen jer je bio u direktnom kontaktu i sarađivao sa Veljkom Belivukom.

Uhapšeni inspektor SBPOK za krvne i seksualne delikte Božidar Stolić bio je na vezi sa Veljkom Belivukom zvani Velja Nevolja u poslednjih najmanje godinu dana, saznaju mediji. Za to vreme prenosio je sve informacije iz svog odeljenja, MUP-a, ali istrage u koju je bio uključen, koja se vodi o ovoj kriminalnoj grupi.

Inspektor Stolić je treći po redu pripadnik SBPOK koji je uhapšen jer je bio u direktnom kontaktu i sarađivao sa Veljkom Belivukom. Početkom februara uhapšene su njegove kolege Predrag Lajić, koji je bio načelnika Odeljenja za droge SBPOK, i Bojan Vasiljevski, inspektor i v. d. šefa odseka za droge. Prema saznanjima medija, u trenutku hapšenja obojica su bili aktivni policajci, ali je Predrag Lajić oko mesec i po pre hapšenja smenjen. Obojica su bili na visokom položajima na kojima su bili u kontaktu sa drogom.

SABOTIRAO ISTRAGU PROTIV VELJKA BELIVUKA? Uhapšeni inspektor radio na predmetu od trenutka hapšenja BELIVUKOVOG KLANA

SABOTIRAO ISTRAGU PROTIV VELJKA BELIVUKA? Uhapšeni inspektor radio na predmetu od trenutka hapšenja BELIVUKOVOG KLANA

BELIVUK I ZVICER IMALI LJUDE SVUDA: Uhapšen inspektor za krvne i seksualne delikte u SBPOK

BELIVUK I ZVICER IMALI LJUDE SVUDA: Uhapšen inspektor za krvne i seksualne delikte u SBPOK

MUNJEVITA AKCIJA FBI I SRPSKE POLICIJE: Objavljen spisak uhapšenih, Deksterova ekipa uhvaćena na prepad (FOTO/VIDEO)

MUNJEVITA AKCIJA FBI I SRPSKE POLICIJE: Objavljen spisak uhapšenih, Deksterova ekipa uhvaćena na prepad (FOTO/VIDEO)

Sinoć uhapšeni Stolić nije bio na rukovodećoj poziciji, ali je inspektor koji je direktno uključen u istragu o kriminalnoj grupi Veljka Belivuka njegove desne ruke Marka Miljkovića, a time i njihovog šefa vođe kavačkog klana Radoja Zvicera.

Prema saznanjima medija pre hapšenja Belivuka i članova njegove grupe, inspektor za krvne delikte prenosio je sve informacije do kojih je mogao da dođe u svom odeljenju, ali i priče između kolega i razmene informacija o kriminalnoj grupi. Izvor kaže da Stolić ne samo što je prenosio operativne podatke, "tasterisao" praktično sve do čega bi došao u MUP, kao uključeni u istragu praktično je sabotirao rad svojih kolega.

- Od razgovora među kolegama, preko konkretnih podataka do praktično sabotiranja istrage - navodi izvor medija.

Izvor blizak istrazi kaže da je kako se sumnja Stolić javljao do čega se došlo tokom istrage, a to su Belivuk, Miljković i Zvicer koristili kako bi prikrivali dalje tragove i dokaze.

- Pretnje članovima grupe da ne progovore - kaže izvor.

Prema nezvaničnim navodima iz istrage Stolić je svojim "angažmanom" ugrozio i živote svojih kolega koji su učestvovali u istrazi.

- Prenosio je sve, pa i imena uključenih inspektora - kaže izvor.

Policajac član Veljine ekipe

Među uhapšenim policajcima koji su direktno pomagali Velji Nevolji i učestvovali u radu kriminalne grupe je i bivši policajac iz Loznice D. S. On je u međuvremenu promenio identitet i sada se zove Vlado Georgiev, identično kao poznati pevač. Georgiev je bio blizak Veljku Belivuku i radio je u beogradskoj policiji, ali je posao morao da napusti zbog kriminalnih radnji u kojima je uhvaćen. Belivuk je svim policajcima uzvraćao bogato za usluge i ne samo u novcu. Konkretno za uhapšenog Georgijeva pre pet godina oteo je podrum pića od jednog Lozničanina i dao ga na upravljanje D. S., odnosno sada Georgievu.

Georgijev je uhapšen u Beogradu, a s njim i njegova supruga S. S. koja je jedina uhapšena žena u velikoj akciji MUP i BIA. Među osumnjičenima su i dvojica pripadnika MUP-a kojima se stavlja na teret da su pokušali da prikriju dokaze tokom pretresa prostorija pripadnika organizovane kriminalne grupe koju predvode Veljko Belivuk i Marko Miljković.

Vremenska prognoza
Slaba kiša
10 Beograd