fbpx
Skip to main content
Dušan Spasojević

Spasojević par dana PRE UBISTVA POZVAO POZNATOG PEVAČA, ovaj od straha bacio telefon i pobegao za AMERIKU

Foto: Printscreen/Wikipedia.org
Zemunski klan bila je organizovana kriminalna grupa osnovana u Zemunu. Kao osnivač i vođa navodi se Dušan Spasojević, poznat po nadimcima Duća i Šiptar.

Dušan Spasojević, rođen je 16. jula 1968. godine u selu Retkocer, opština Medveđa. U Beograd dolazi 1989. godine i pokušava da se ostvari kao fudbaler. Zbog nemogućnosti da uspe, odlazi u Nemačku, gde nastavlja fudbalersku karijeru, ali se zbog neuspeha ponovo vraća u Beograd. 

Novosadski momak sa asfalta UBIJEN 5 DANA POSLE FOTKE sa poznatim kontroverznim biznismenom (FOTO)

Novosadski momak sa asfalta UBIJEN 5 DANA POSLE FOTKE sa poznatim kontroverznim biznismenom (FOTO)

JEZIVE TAJNE UNUTAR ZIDINA ŠILEROVE: Ono što je Spasojević RADIO kuvarici diže kosu na glavi

JEZIVE TAJNE UNUTAR ZIDINA ŠILEROVE: Ono što je Spasojević RADIO kuvarici diže kosu na glavi

KARLEUŠINA PORUKA U ČITULJI JEŽI KOŽU: Jelena je izbegla SMRT kada je njen dečko UBIJEN u sačekuši

KARLEUŠINA PORUKA U ČITULJI JEŽI KOŽU: Jelena je izbegla SMRT kada je njen dečko UBIJEN u sačekuši

Nakon povratka, zajedno sa Miletom Lukovićem - Kumom, postaje blizak sa Čumetom i Surčinskim klanom. Počinju da rade za njega, na poslovima kao što su krađa automobila i prodaja droge. Nakon što je Čume odlučio da prestane sa kriminalom, Spasojević i Luković osnivaju Zemunski klan. 

Kako se navodi u medijima, Spasojević je odlučio da kupi plac u Šilerovoj za 50.000 evra, gde je izgradio dve vile za njega i Lukovića. Šilerova se spominje i kao mesto rada i organizacije klana. Kao godine osnivanja, navode se dve - 1996. kad je izvršeno prvo ubistvo po naređenju Spasojevića i 1997. kada se dogodila prva otmica. 

Ubrzo nakon ubistva Arkana, Dušan Spasojević i Legija prave spisak osumnjičenih za Arkanovo ubistvo i kreću sa osvetom. Tad počinje serija brutalnih mafijaških obračuna, za koje je odgovaran upravo Šiptar.

Prema zvaničnim informacijama, klan je bio na vrhuncu moći 2003. godine, kada su rešili da ubiju tadašnjeg predsednika vlade Republike Srbije, dr Zorana Đinđića. Posle ubistva premijera i početka policijske operacije, Spasojević i Luković beže iz Šilerove, koja je samo dan kasnije srušena. Krili su se sve do 27. marta 2003. godine.

Nebojša Tubić Žabac, gostujući u emisiji Balkan info, rekao je zanimljive informacije o tome šta se dešavalo sa Spasojevićem nakon Đinđićevog ubistva:

- Kada je Duća video da je na poternici i da je ostao sam, on je pozvao pevača B.B, neću reći ime samo inicijale, i kad je on video da ga Duća zove prepao se i bacio telefon, otišao u Ameriku i nije se vraćao godinama. Kada su videli da je Duća na poternici svi su mu okrenuli leđa, a dok je bio moćan svi su hteli da budu sa njim u društvu. 

27. marta 2003, policija ih je pronašla i usmrtila. Prema zvaničnim informacijama, njih dvojica su prvi pucali na policiju. Postoji i priča da su brutalno pretučeni, a zatim streljani, ali ova verzija nikada nije potvrđena.   

 

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
35 Beograd