fbpx
Skip to main content
Milorad Ulemek Legija

Do sada se ovo nije znalo: Procurela najveća TAJNA Legije i njegovih saboraca

Foto: Profimedia
Zemunski klan krije nešto o čemu se ćutalo

Milorad Ulemek Legija (49), njegovi saborci iz „crvenih beretki” i pripadnici zemunskog klana osuđeni za ubistvo premijera Zorana Đinđića i druge zločine i dalje na ime sudskih troškova državi duguju 2,1 milion evra i 5. 221.806 dinara.

MUK U SUDNICI: Legija jednom rečenicom paralisao sve prisutne, sudija PONOVIO pitanje

Šok u sudnici! Legija dao znak kroz staklo, u tom trenutku ustala njegova supruga. Prisutni zbunjeni

Bivši vođa „crvenih beretki” je za tri sudska postupka u kojima je osuđen na po 40 godina zatvora dužan 1,5 miliona dinara, a sud je naložio da mu se zapleni pokretna imovina. Sedmorica pripadnika zemunskog klana treba zajednički da plate ukupno 11,6 miliona evra, koliko su uzeli od otmica Milije Babovića, Vuka Bajruševića i Suada Musića.

Po 350.000 evra sud i dalje potražuje od braće Aleksandra (40) i Miloša Simovića (37), Vladimira Milisavljevića zvanog Vlada Budala (41), Sretka Kalinića (43), Dušana Krsmanovića (37) i Milana Jurišića Jureta (41), zbog čega im i dalje preti plenidba pokretne imovine.

Milorad Ulemek Legija
Foto: Profimedia

- Nema ništa od naplate tih dugovanja jer osuđeni tvrde da nemaju tolike pare. Izvršitelji su nekima od njih popisivali imovinu radi plenidbe, ali se postupci za to protiv njih se i dalje vode - kaže izvor.

„Zemunci“ su od otmica Miroslava Miškovića, Milije Babovića, Vuka Bajruševića i Suada Musića „inkasirali” ukupno 16,5 miliona evra, ali taj novac nikada nije pronađen.

- Niko ne zna gde je taj novac nestao. Pričalo se da je zakopan na raznim mestima, kao i da je svedok saradnik Zoran Vukojević Vuk između ostalog ubijen zbog četiri miliona evra, koji su nestali. U kući ubijenih vođa zemunskog klana Dušana Spasojevića Šiptara i Mileta Lukovića Kuma novac 2003. nije nađen, a kuća je ekspresno srušena. Sumnja se da je neko nasamario uhapšene „zemunce” i našao pare - navodi sagovornik.

Zemunski klan
Zemunski klan
Foto: Privatna arhiva

Deo novca od pet otmica, prema presudi, uzimao je i Milorad Ulemek Legija. On je, prema izjavama svedoka saradnika, od tri otmice - Milije Babovića, Vuka Bajruševića i Suada Musića, uzeo polovinu novca, što je oko šest miliona evra. Njemu je zaplenjen deo vile od 178 kvadratnih metara u beogradskom naselju Cerak, procenjen na oko 250.000 evra.

Narodna izreka da „dužan kese ne veže” ostaje na snazi, pa tako „zemunci“ moraju da vrate oteto. Najviše novca - 10, 5 miliona evra - osuđeni treba da isplate porodici biznismena Milije Babovića, a za kidnapovanje Vuka Bajruševića milion i po maraka u dinarima. Za otmicu Suada Musića moraće da plate 350.000 maraka u dinarima. Bojani Bajrušević Jeremić, čijeg su brata Vuka oteli u novembru 2000, moraju da nadoknade 750.000 evra.

Osim toga, „zemunci“ braća Simović i Milisavljević duguju za otmicu Miroslava Miškovića sedam miliona maraka u dinarskoj protivrednosti i dva miliona maraka za kidnapovanje Dragoslava Vukovića.

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd