fbpx
Skip to main content
autobus

"IDI TAKSIJEM AKO SI INVALID" Užas u novosadskom autobusu, putnici se žalili, vozač sve NEGIRAO

Foto: Profimedia/ilustracija
U Gradskom saobraćajnom preduzeću "Novi Sad" potvrđuju za 021.rs da su građani prijavili ovaj slučaj i da se on ispituje

Pojedini putnici novosadskog gradskog prevoza požalili su se da je jedan vozač u utorak odbio da osobi s invaliditetom spusti rampu i vređao je. U preduzeću navode da ispituju slučaj i da radnik negira optužbe.

RUSI HRLE U SRBIJU NA VAKCINACIJU: Plaćaju i do 700 evra samo da dođu, kod nas je izbor najveći

RUSI HRLE U SRBIJU NA VAKCINACIJU: Plaćaju i do 700 evra samo da dođu, kod nas je izbor najveći

NAJKRITIČNIJI GRAD U SRBIJI UVODI DVE VANREDNE MERE: Alarmantno na jugu Srbije, OBUSTAVLJAJU SE PROSLAVE širom zemlje

NAJKRITIČNIJI GRAD U SRBIJI UVODI DVE VANREDNE MERE: Alarmantno na jugu Srbije, OBUSTAVLJAJU SE PROSLAVE širom zemlje

NOVA SEZONA - STARI PROBLEMI: Broj zaraženih pada, ipak jedna stvar BRINE stručnjake

NOVA SEZONA - STARI PROBLEMI: Broj zaraženih pada, ipak jedna stvar BRINE stručnjake

Portalu 021.rs su se obratili građani koji su prisustvovali navodnoj nemiloj sceni u centru grada, kada vozač autobusa nije spustio rampu osobi s invaliditetom. Oni tvrde da ju je pri tome vređao, te da je bio neprijatan prema ostalim putnicima koji su odlučili da pomognu.

Jedna od putnica, čiji je identitet poznat redakciji novosadskog portala, ispričala je da se sve odigralo na stajalištu na Bulevaru Mihajla Pupina, kod Intesa banke, u autobusu broj 998, na liniji broj 12, u pravcu ka Telepu.

- Žena koja je bila u kolicima je zamolila da joj se spusti rampa da uđe u autobus. Ona je bila na srednjim vratima i vozač ništa nije rekao ili uradio. Sugrađanki je bila potrebna pomoć i neke putnice, koje su bile kod vrata, počele su da joj pomažu i spustile su rampu. Valjda kada je video šta se dešava, vozač je više puta kretao da zatvori vrata i vikao 'alo, ne može to da se spusti', nakon čega je i izašao iz kabine, dok je žena u kolicima već ulazila preko rampe. Vikao je na nju da, 'ako je već invalid', treba da plati taksi. Mi koji smo bili u autobusu smo se pobunili i počeli da vičemo na njega da treba da ga bude sramota. Kako je žena već ušla u autobus, putnici su vratili rampu na mesto, on je nastavio da vozi dalje. Kada smo došli na stanicu na Bulevaru cara Lazara, kod Doma zdravlja, žena je želela da izađe i ponovo smo joj mi pomagali, jer vozač nije hteo - kaže jedna od putnica za 021.rs.

Po njenim rečima, žena je bila uznemirena, rekavši da se oseća poniženo, te da joj se takva situacija ranije nije događala.

U Gradskom saobraćajnom preduzeću "Novi Sad" potvrđuju za 021.rs da su građani prijavili ovaj slučaj i da se on ispituje. Iz gradskog prevoznika poručuju i da je vozač dao izjavu, koja se razlikuje od tvrdnji putnika.

- U svojoj pisanoj izjavi vozač je naveo da mu se putnica nije javila, već je ušla na druga vrata sa ostalim putnicima, te da je on nije mogao videti. On je napisao da je čuo lupanje u vozilu, pa je proverio o čemu se radi i video da je neko od putnika sam spustio rampu. Vozač opovrgava da je vređao osobu sa invaliditetom i druge putnike. Prema iskazu zaposlenog, jedina komunikacija sa putnicima bila je njegovo pitanje ko je spustio rampu i obaveštavanje da to isključivo on mora da uradi - naveli su za 021.rs iz GSP-a.

U dopisu gradskog prevoznika navodi se i da je vozač koji je upravljao navedenim autobusom ranije upoznat sa obavezom svih zaposlenih u preduzeću da se pridržavaju propisanih pravila na radu, zatim pravila ponašanja i ophođenja prema korisnicima usluga gradskog prevoza.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd