fbpx
Skip to main content
Taksi

STRANAC KOJEG JE TAKSISTA PREVARIO U BEOGRADU ODLUČIO DA ISTERA PRAVDU "Uhvatio sam ga dok je čekao drugog idiota poput mene"

Foto: Profimedia
Revoltiran saznanjem da je prevaren, te i da mu je uzeto dosta više novca nego što vožnja zapravo košta, on je sutradan ponovo otišao na aerodrom, gde je nakon tenzije i ubeđivanja, uspeo da povrati 8.000 dinara

Ko hoće nađe način, čak i onda kada sve izgleda beznadežno - reči su kojima je najbolje opisati nastavak sage stranca koji je opelješen od strane divljeg taksiste na beogradskom aerodromu. Naime, nakon što je ostao bez skoro 150 evra, on je rešio da se suoči sa lopovom ponovo, oči u oči, te i da tako pokuša da izvuče svoj novac.

DIVLJI TAKSISTA OPELJEŠIO TURISTU: Vožnja od Surčina do Novog Beograda koštala kao pola minimalca u Srbiji

DIVLJI TAKSISTA OPELJEŠIO TURISTU: Vožnja od Surčina do Novog Beograda koštala kao pola minimalca u Srbiji

SNEG PREKRIO KOPAONIK: Oktobarsko jutro osvanulo u minusu, ovako trenutno izgleda naša planina (FOTO/VIDEO)

SNEG PREKRIO KOPAONIK: Oktobarsko jutro osvanulo u minusu, ovako trenutno izgleda naša planina (FOTO/VIDEO)

ALARMANTNI PRIZORI PONOVO STIŽU SA DEPONIJE KOD SJENICE: Svaki dan otpad na njoj se puši, a namnožili se psi lutalice

ALARMANTNI PRIZORI PONOVO STIŽU SA DEPONIJE KOD SJENICE: Svaki dan otpad na njoj se puši, a namnožili se psi lutalice

Revoltiran saznanjem da je prevaren, te i da mu je uzeto dosta više novca nego što vožnja zapravo košta, on je sutradan ponovo otišao na aerodrom, gde je nakon tenzije i ubeđivanja, uspeo da povrati 8.000 od ukupno 17.000 dinara, o čemu je obavestio korisnike foruma Redit.

- Uspeo sam da ga uhvatim na aerodromu, dok je čekao drugog idiota poput mene. Pitao sam obezbeđenje aerodroma da li mogu da mi pomognu, ali su me zamolili da se obratim policiji. Otišao sam u zonu izlaska, gde stoji policija, a oni su me zamolili da se uputim u policijsku stanicu u Surčinu. Pa sam odlučio da batalim sve to i da se suočim sa njim. Šta je najgore što se moglo dogoditi? - započeo je on priču kako se odlučio da sam uzme stvar u svoje ruke.

Taksista je u prvi mah izbegavao razgovor sa njim, stalno ponavljajući jednu te istu rečenicu - da li mu je potreban taksi.

- Kad sam mu prišao pitao sam da li me se seća, on se pravio lud i govorio je "Taksi?". Pretvarao se da nije znao ko sam i ponašao se kao da ne razume engleski. Stalno me je pitao želim li taksi. Dok sam govorio, kružio sam oko njega, što je značilo i da podižem polako glas. Bio sam spreman da napravim scenu na samom aerodromu. Tada je počeo da se smeje i priznao je da me prepoznaje, a zatim je rekao da izađemo iz zgrade.- nastavio je sa opisom situacije, koja je bila sve, samo ne prijatna.

Već napeta situacija, postala je još napetija kada se mladić našao među taksistima kojis u ga ubeđivali kako je 150 evra realan iznos vožnje, te da je on dobro i prošao. Iako ih je bilo više, mladić nije odustajao od svoga novca.

- Zatim me je odveo do grupe taksista koji mi zatim govore da je 150 evra normalan iznos za tu udaljenost i da će vratiti samo 5.000 dinara. Posle mnogo rasprave, shvatio sam da neće povećati taj iznos jer će zbog toga izgledati loše pred svojim kolegama. Uzeo sam 5.000 i onda je on hteo da se rukujemo. Rekao sam mu da nisam baš presrećan i da želim da odem odatle bez rukovanja. 

Kada je video gde ide, taksista je brže krenuo za njim i ponudio mu još novca, verovatno u strahu od policije i kazne.

- Zatim je počeo da me prati. Krećem sam ka delu aerodroma gde su odlasci jer sam znao da tamo stoji nekoliko policajaca, kao i obezbeđenje aerodroma. Pogledao me je i pitao da se ponovo udaljimo odatle. Pratio sam ga tako da uvek budem u samom vidokrugu obezbeđenja. Tu smo imali još jednu diskusiju i on mi je onda dao još 3.000 dinara. Nije bio spreman da mi vrati više. Rekao je da plaćam "premium" usluge. Kopile me nije odvezlo na tačno mesto, nateralo me je da prođem jedan blok sa sve sprtljagom. Moje veštine komunikacije i ubeđivanja u ovom trenutku su dostigle svoju granicu - pojasnio je on u kakvom je stanju svesti bio.

Iako je dobio 8.000 dinara, nije bio zadovoljan, pošto je od legalnih taksista saznao pravu cenu vožnje, zbog čega je rešio da protiv divljeg taksiste podnese i prijavu. Tim povodom, on je i fotografisao tablice prevaranta.

- Dakle, ukupno sam dobio 8.000 dinara nazad. Nisam presrećan zbog toga jer sam pitao taksistu koji je čekao putnike koliko bi to putovanje obično trebalo da košta, a on je rekao da je to između 1.000-1500 din. Ali uspeo sam da fotografišem njegov auto, uključujući i registarsku tablicu koju nije video da snimam. Planirao sam da se zaustavim u policijskoj stanici, ali Google pregledi nisu izgledali previše pozitivno. Neki ljubazni ljudi sa Reddita su me uputili gde mogu da podensem onlajn žalbu i to sam uradio - napisao je on na kraju, dodavši kako sada ne želi više da priča o nemilom incidentu, već ako je moguće, da mu Reditori iz Srbije preporuče aktivnosti u Beogradu koje će mu pomoći da zaboravi incident, te i da ponese lepe uspomene iz Beograda.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd