fbpx
Skip to main content
nestale bebe

POSLE 40 GODINA ZAGRLILA JE SINA! Ispovest Milice iz Kruševca: "Rekli su mi da je dete mrtvo i isterali me"

Foto: Facebook/Printscreen
Ovo je prvi slučaj nestalih beba koji je rešen u Srbiji, a Milica je ispričala šta se tačno desilo.

Tragična priča u kojoj su lekari Opšte bolnice u Kruševcu 3. marta 1981. Milici saopštili da joj je dete preminulo, dobila je srećan epilog ove godine.

ZBOG ČEGA DECA ZAVRŠAVAJU NA RESPIRATORIMA? Dr Ostojić poslala VAŽNO upozorenje - ovo je NEOPHODNO uraditi

ZBOG ČEGA DECA ZAVRŠAVAJU NA RESPIRATORIMA? Dr Ostojić poslala VAŽNO upozorenje - ovo je NEOPHODNO uraditi

"TO SU UGLAVNOM NESREĆNE, USAMLJENE OSOBE" Psiholog otkriva kako da prepoznate progonitelja u svom okruženju

"TO SU UGLAVNOM NESREĆNE, USAMLJENE OSOBE" Psiholog otkriva kako da prepoznate progonitelja u svom okruženju

ANTIVAKSERI PRETE ČLANOVIMA KRIZNOG ŠTABA: Zloupotrebili broj za prijavu lekara - oglasilo se Ministarstvo zdravlja

ANTIVAKSERI PRETE ČLANOVIMA KRIZNOG ŠTABA: Zloupotrebili broj za prijavu lekara - oglasilo se Ministarstvo zdravlja

DNK analizom 30. septembra potvrđeno je da je Mlađan Radivojević (40), iz Donjeg Adrovca, njen biološki sin. 

Ovo je prvi slučaj nestalih beba koji je rešen u Srbiji, a Mlađina biološka majka, Milica, ispričala je šta se tačno desilo pre 40 godina. 

- Porodila sam se 3. marta 1981. godine u kruševačkoj bolnici. Rodila sam živo muško dete. Posle porođaja lekari su došli do mog kreveta i rekli mi da mi je dete mrtvo i da idem kući. Samo su me isterali iz bolnice, nisam nikakav papir dobila - kaže ona. 

Milica je narednih 40 godina živela u tuzi, misleći da je njen sin preminuo, sve dok nije kontaktirala Udruženje "Za istinu i pravdu o bebama".

Kako objašnjava predstavnik ovog udruženja, Radiša Pavlović, Milica je njih zamolila da provere njen slučaj.

- Jedina moguća metoda bila je DNK analiza, što smo joj i predložili, a na koju je ona odmah pristala. Međutim, kada smo videli njenog muža, koji je kopija Mlađe, znali smo da nema sumnje, da je on njen biološki sin. Mlađin uzorak smo imali od ranije, a kada smo dobili potvrdu da brisevi poklapaju, kontaktirao sam vrhunskog stručnjaka Olivera Stojkovića sa Instituta za sudsku medicinu. On je rekao da se na osnovu dostavljenih DNK profila može tvrditi da su ove osobe u prvom stepenu srodstva, roditelj i dete - naveo je Pavlović na konferenciji za medije ispred Vlade Srbije.

On dodaje da su istragom utvrdili da Milica na porođaju nije dobila otpusnu listu, a da se na Mlađanovoj listi nalazi ime neke druge žene i čoveka. 

Pavlović ističe da je Mlađan otet Milici, kao i da je na rođenju falsifikovana medicinska dokumentacija. 

Podsetimo, Mlađan je usvojen kada je imao tri meseca, a kada je saznao istinu, krenuo je u potragu za svojim biološkim roditeljima. Tada je otkrio da se u knjigama nalaze izmišljena imena oca i majke i da žena koja ga je navodno rodila uopšte ne postoji.

Radivojević i predstavnik Udruženja "Za istinu i pravdu o bebama" 2019. podneli su kruševačkom Osnovnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv više lica iz tog grada i Aleksinca, a tada su naveli da sumnjaju da je Radivojević na rođenju otet od majke kako bi kasnije bio dat na usvajanje.

Nakon tri i po godine, koliko je istraga za njegovim biološkim roditeljima trajala, dobila je epilog 30. septembra 2021. godine. 

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd